2014. április 9., szerda

:-)

Megjártuk a boltot már, úriasszony vagyok ma nem kell főznöm, van bab leves, talán mellé kitalálok valamit.
Bejött a idő jósoknak a mai lehűlés, jó mit akarok még, csak április van, annak is az eleje. És hiába virágzik már az orgona, és nagybetűkkel, ki van írva, hogy zamatos görög eper eladó és az ára sem volt drága, bár nem néztem, hogy kilós ár e, mégis csak április 9.-e van, no!:-) És mint tudjuk az április szeszélyes, mint én mostanában.
Tegnap azért jó volt, egész nap kint volt Csenge a homokozóba, ami finom meleg volt a napocskától, és csak játszott, csak játszott, még a  gombóc készítés sem csábította be.:-DDD Ma meg? Már volt két hiszti...és ugráltatás..vizet akarok, pisilnem kell, valaki kapcsolja fel a villanyt, kis idő múlva...készvagyoooooooooook....:-)))Ez kell, az kell..Borit AKAROK nézni. Mégis, jobb ma, mint tegnap, ennek örülök.

Kör kérdés: Ti, hogy szoktatok főzni? Káosz lesz a konyhában, vagy mindig elpakoltok mindent főzés közben?

Én akkora kupit tudok csinálni, hogy főzés után, olyan a konyha, mintha egy bomba robbant volna.:-) Cikiznek is miatta mindig...:-D

17 megjegyzés:

  1. Káosz van főzés után .Még mindig.:(
    nem ért ide a mél. A blogomon rendesen ki van írva.Lehet,hogy valami elgépelődött.:(

    VálaszTörlés
  2. Nálam változó. Ha csak főzni kell, akkor közben pakolok, mosogatok. De, ha mást is kell csinálni, gyereket kergetni, teregetni, pakolni..., akkor nálam is felrobban. Meg persze függ attól is, hogy mit, hányfélét készítek.
    Ma nekem is tegnapi gulyásleves és háromszínű kalács lett az ebéd. Szóval még nincs kupi.:)

    VálaszTörlés
  3. attól függ, mit főzök, van, amikor kupi van, mert nagyon kell figyelni, de többnyire a mosogatás közben pakolás mindig belefér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó nem mondom, hogy nálam is szalad mindig a konyha,,de általában.:-)

      Törlés
  4. Náam most már nem ugrál gyerek, igy főzés közben mindig tudokmosogatni, elpakolni. Jobban is szeretem, ha a konyhapulton nincs minden szétpakolva.
    Resi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ügyes vagy, én törekszem, de nem sikerül..:-)

      Törlés
  5. Attól függ,mit. A paprikás krumpli esetén ragyog a konyha, ha több fogás is van, úszik. Szóval nyugi, én is tudok rettentő kupit gyártani. :-))

    VálaszTörlés
  6. Próbálok főzés közben takarítani is magam után, hogy a végén ne fogadjon káosz. De ha valaki segíteni akar akkor tuti káosz lesz, mert nem tudok a saját ritmusomban dolgozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a saját ritmus, már én magam is akkora káoszt tudok csinálni..:-)

      Törlés
  7. Én közben is takarítok, pakolok. Ilyen vagyok, tudod takarítás mániás. Sőt, szégyellem, de ha főzés közben kifut valami a tűzhelyre, akkor lekapcsolom, feltörlöm és úgy főzök tovább. Tudom, őrült is vagyok :S :S De úgy utálom, amikor a végén a ráégett cuccot kell takarítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Irigyellek, mert nálad olyan jó rend lehet, én a végén mindig sokkot kapok!:-)

      Törlés
  8. Nálam attól függ, hogy mit és hányfélét készítek. Ha több mindent egyszerre, és közben gyerekezek is, akkor kupis a konyha, ha egyszerűbb az étel, akkor rend van körülöttem. Sütés előtt viszont kényes vagyok arra, hogy rend legyen. Ebéd után úgyis elrakodunk különben, nem? A konyha van miértünk és nem mi a konyháért.

    VálaszTörlés
  9. Én folyamatosan pakolok, de úgyis megtörténik, hogy kupi lesz - főleg ha túl sok segédem van :-)

    VálaszTörlés