2014. április 17., csütörtök

Tanulságos..

...volt, tegnap a szülői. Napok óta, tudta Mesi, hogy biztos majd kiderül ez, az.., feltűnően kedves volt, figyelmes hozzám, és megkérdezte, hogy tudok e menni a szülőire, megnyugtattam, tudok.
Volt, hogy süllyedtem a székben, mert konkrétan Mesiről volt szó, persze név, nem hangzott el. És volt olyan is, mikor én magamban jót mosolyogtam, mikor egy pár szülő azon höbörgött hangosan, miért lehet kávét venni az automatából, és rántott húsos szendvicset a büfében. Bárcsak nekem is ennyi lenne a gondom... Tanulságos volt, azért is, mert láttam pár olyan szülőt, akik hozzám hasonlóan, meg voltak törve, értetlen volt.

Utolsó mondata a tanárnak nagyon tanulságos volt. Könnyek között mondta, hogy pár éve látott egy tévé adást. Ott egy falusi iskola, idős tanítója mondta. A gyerekek, olyan mint egy zöld cseresznyék. Van amelyik hamarabb érik be, van amelyiket nagyon sokat éri a nap, mégis későn érik be, de beérik. Így nem lesz semmi baj, ha idén nem megy nekik a 9. osztály. Mondjuk ebben van előttünk példa, van két fiú, akik buktak, de most olyan jól veszik az akadályokat. És beilleszkedtek, jó fejek. Azért remélem menni fog nekünk, de ha nem, akkor is az én gyerekem marad!


Úgyhogy, élünk tovább, beszélgettünk Mesivel... Majd lesz valahogy, mindig van valahogy..

16 megjegyzés:

  1. A legborzasztóbb az, amikor tudod, hogy igaza van a tanárnak, pedig mennyivel könnyebb lenne őt hibáztatni... Nagyon remélem, hogy Mesi esze hamar megjön és, hogy jövőre nem kell nekünk is átmenni ezen, azaz soha sem kell átmennünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, néha szívesen beszélgetnék őszintén olyanokkal akik most élik át ezt. Néha nem!!!!! Eddig olyanokkal beszélgettem, akiknek aztán soha...semmit nem csinált, csinál, és nem is fog csinálni..

      Törlés
  2. Ebből a momentumból olvasva,szuper tanáruk van,aki könnyek között mond ilyet.Úgy tűnik érti és szereti a gyerekeket. Ez nagy előny.
    Szeretettel gondolok rád! Még nem volt erőm írni,mert most sem könnyű az élet ,de majd lesz jobb is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó kis osztály amúgy! Nem baj Monika, türelmes vagyok, és tudok várni a levélre! Én is sokat gondolok Rád!

      Törlés
  3. A nagylányt konkrétan 6. osztály után kirakták a gimiből, mert olyan botrányos volt a viselkedése 12 évesen. A férjem könyörgött a közeli reáliskola igazgatójának, hogy vegye fel, mert a gyerek nem hülye. Ott már egész jól teljesített, jó eredménnyel végzett. Után elment közgazdasági gimibe, kitüntetéssel végezte el. Majd háromszor fogott bele az egyetembe, három szakot, mire végre valahára 28 éves korára végzett és láss csodát, rögtön kapott munkát. Szóval vannak igencsak későn érő gyümölcsök is, csak jó idegek kellenek hozzá. A kisebbik lány pedig járta a gimit szorgalmasan, mégsem tudta befejezni és a az érettségi előtt egy évvel váltott óvóképzőbe és lesz belőle egy szuper óvónő, mert szinte csak jó jegyei vannak. A kicsivel meg semmi gond. Szóval ahány gyerek annyi féle, ez simán kijelenthető. Tehát fejet fel, mosoly és az sem baj, ha megbukik, majd a nyári tanulás vagy az évismétlés ráébreszti a lényegre. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én is megnyugodtam. Igazán annak örülnék, ha sikerülne, de ha nem akkor nem...csak ne menjen rosszfelé...Röhej amúgy, hogy ma annyira idilli délelöttünk volt, ő krumplit sütött mellettem, míg mi sütöttünk a Csengével sütit, jókedvűen ebédeltünk, segített is sokat. Majd jön valami....és minden borul...

      Törlés
    2. Ez a kamaszkor....-hullámvölgyek.De mi felnőttek is nem vagyunk úgy sokszor,hogy csak a semmitől is elromlik a kedvünk?

      Törlés
  4. Neki sem könnyű. Mellette kell állni. Ahogy teszed is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy nem könnyű! Próbálok...próbálok...

      Törlés