2014. április 11., péntek

Van ötleted?

Így jár az, aki nem csinál menüt két hete. Itt ülök, gondolkozom mit főzzek, semmi ötletem nincs.:-( Gondoltam csinálok paprikás krumplit...de nem kívánom, tészta tegnap volt, leves...á, azt sem. Hús nincs kivéve. Szegény gyerekek is onnan lesnek, és már hallottam, hű de jó, szombaton pizza lesz, az lesz, de nem mertem megmondani, az a két hetes menü a táblán.:-)

Most ez a legnagyobb gondom, és ez olyan csudajó!:-))) Élesek a fények kint, a zöld még zöldebb, a kék, még kékebb.

Kérek tippeket az ebédhez!;-)))

25 megjegyzés:

  1. Rakott krumpli vagy valami főzelék?

    VálaszTörlés
  2. Rizotto friss fűszernövényekkel, gombával, hozzá egy nagy adag zöldsaláta? Nálunk tegnap volt, ma szendvics-ebéd lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez lett volna..benne van a számba az íze, hmm....de sajnos nem volt itthon saláta.:-(De be van írva jövőhétre.:-)

      Törlés
  3. Nálunk rakott kel volt tegnap.
    Viszont volt már a héten sztrapacska is, sok juhtúróval-túróval, kolbásszal és szalonnával, majd ez az egész ment egy jénaival a sütőben. Úgy nyelték a csajok, mint kacsa a nokedlit! :D
    Mára valami tejszínes tésztát tervezek,(azt kívánnám) vagy tárkonyos csirkeragut-rizzsel.
    Hétvégére meg brassóit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Brassói...milyen régen volt. Ezt is beírtam a menübe. A többi volt mostanában, de mind nagyon fincsi..:-)

      Törlés
  4. Tegnap este fokhagymas csirkecomb (kifileztem a husit) ragut csinaltam,nalunk az nagyon bejon. Elotte meg spenotos, tejszines, tojasos tesztat, mint a frittata, jo sok sajttal a tetejen... :)
    Bar ez utobbi a csalad ferfi tagjainak tul vega volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dominika, ezt a fokhagymás csirkét máskor is írtad, hogy csinálod?
      A tészta bekerült a menübe.:-)

      Törlés
  5. Nálunk ma spagetti, tegnap borsófőzelék, a hétvégén töltött csirke, de amit most a legjobban megennék az egy jó kis fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálom...lángos..hm...az is lesz jövőhéten.:-)

      Törlés
  6. Tábla? menü? én itt leragadtam! Te ilyen ügyes vagy, hogy menüt is irsz? én mindig csak úgy főzök, hogy reggel kitalálom, vagy menetközben alakul - de mindennap főtt étel van... Nálunk a tegnapelőtt : lencseleves, muffin - tegnap : rakott káposzta (darált hús, káposzta, rizs összerétegezve, rá jön a végén paradicsomlé), - ma : krumplileves, utána pizza. Tudom nem sokat segitettem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, már nagyon régen írok. :-) Sokkal jobb, így, csak mostanában nem voltam jó passzban...De sokat segítettél, veszek a menübe itt is tippet, köszi.:-)

      Törlés
  7. Nálunk: tökfőzelék egybefasírttal, lecsós máj, almás pite, zöldborsó leves galuskával, rizskókh, narancsos kacsacomb rizzsel, túrógombóc...ilyenek voltak mostanában

    VálaszTörlés
  8. Nálunk amik mostanában voltak: gyümölcsleves, paradicsomleves, lencseleves, káposztás tészta, tökfőzelék sült oldalassal, finomfőzelék fasirttal, kolbászos-hagymás kombe, csőben sült karfiol, csirke brassói lesz vasárnap és vagy tejberizs vagy rizskoch.
    Resi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kombe???Na ez után nézek.:-)

      Törlés
    2. Anikó! Én így készítettem:
      http://izvarazslat.blogspot.hu/2010/11/juhturos-baconos-kombe.html

      Törlés
  9. Nálunk a héten volt: túrós tészta / nekunk szalonnával, gyerekek meg epres joghurttal kikevert túróval eszik, plussz cukor nélkul/, szilvás gombóc, sárgaborsó főzelék, sült oldalas krumplival és uborkasalátával.

    VálaszTörlés
  10. Bár már túl vagyunk az ebéden, de holnap is enni kell. Halat! Kapás van? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nincs!:-( Volt, múltkor, 3kiló 20dkg márna.:-)))

      Törlés
  11. Én a kamaszokhoz találtam "menüt" :

    Ma ige.hu:

    Gyökerek és szárnyak (5)
    „Ezért a férfi elhagyja apját és anyját…” (1Mózes 2:24)

    Az egészséges neveléshez az kell, hogy mindegyik gyermekünknél felismerjük az önállóság megfelelő mértékét. Vannak gyermekek, akik hamarabb eltávolodnak, mások később; vannak, akik csak apró lépésekkel próbálkoznak, mások bátran ugranak a szakadékba. Ilyen értelemben nincsenek „jó” vagy „rossz” gyerekek, egyszerűen csak nem egyforma kihívást jelentenek számunkra. Szülőként csak úgy tudsz rájönni, hogy mi jó gyermeked számára, ha próbálkozol – és esetleg hibázol is. A kritizálás, parancsolgatás, bezárással fenyegetés, prédikálás, megszégyenítés hiábavaló, haszontalan, annak a jele, hogy elvesztetted a fogást rajtuk. Ezzel csupán repülhetnékjüket növeled, vagy bizonytalanságérzetet keltesz bennük, mintha senki sem lenne igazán a kormánykeréknél. Annak tettetése, hogy szülőként „mindent kézben tartasz” talán jó szándékból ered, de drága árat kell fizetni érte. Ne félj attól, hogy őszinte és átlátható légy gyermekeid számára. Ez mindkettőtökön csökkenti a nyomást, és nevelésed így sokkal hatékonyabb. A gyerekek tudják magukról, hogy nem tökéletesek – és azt is tudják, hogy te sem vagy az. Ezért ne félj kimondani: „Most tanulok gyereket nevelni, épp úgy, ahogy ti most tanultok gyereknek lenni. Szükségem van a segítségetekre ahhoz, hogy jól tudjam csinálni, hogy rájöjjek, mi az, ami mindkettőnk számára működik, és segíteni tudjak abban, hogy ti is a legjobb formátokat tudjátok hozni. Akartok egy csapatban lenni velem, hogy együtt tanuljunk?” Az ilyen őszinte hozzáállás pozitív választ fog hozni. Egyúttal jó példát is állít a gyermekek elé, alázatra és együttműködésre tanítja őket. Mint amikor edző és játékos együtt küzdenek a győzelemért, fejlődni akarnak, nem pedig versengeni vagy uralkodni a másikon. Családként a siker vagy a kudarc azon múlik, hajlandó vagy-e tanulni és növekedni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy baja van: hogy ezt nem 8-10 éve olvashattam,amikor nekem lett volna rá égető szükségem.

      Törlés