2013. augusztus 26., hétfő

Mi a véleményetek?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Mire jó a facebook? És mire nem?

És Ti mire használjátok?


Kicsit kakukk tojásnak tűnök, de nem bánom....

19 megjegyzés:

  1. Hát én egyre kevesebbet lógok rajta. Néha teszek fel képet Noniról, hogy távolabbi rokonok, ismerősök is nyomon követhessék. Egyébként egy zárt csoportban vagyok benn, ahol a környékbeli anyukák dumálnak erről-arról. Mivel kicsi a létszám (30fő), mindenki nagyjából ismeri a másikat és személyesebb, kínosabb dolgokat is ki szoktunk tárgyalni. És csak ezekre használom.

    VálaszTörlés
  2. Barátokkal való kapcsolattartásra. Messze vagyunk egymástól, a blogot olvassák (van, aki nem tud róla), szóval este felmegyek, leírom, mi van velem, privát beszélgetek, van fent kép is, mind levédetve, csak ismerősök láthatják, és azokat is megválogatom...
    Nem gyűjtök ismerőst, nem játszom semmit, csak a barátságok a fő vonal.

    VálaszTörlés
  3. Anikó, én fent vagyok, mert "telefonkönyvnek" használom, de nem járok fel, csak, ha szükségem van valakire. Mindig értesítenek, hogy ennyien várnak rám stb., de nem érdekel. Van aki erőszakkal gyűjti az úgymond ismerőseit, ez tízezres tömeg lenne? Valószínű ritka holló vagyok, de nem érdekel, ki mit gondol.

    VálaszTörlés
  4. Főleg távoli rokonok,iskolatársak,barátok kapcsolattartására.Viszont sok eseményről értesülök onnan,illetve vannak zárt csoportok amibe benne vagyok pl:iskola(sőt Én is csináltam szülői csoportot),ott adjuk át az infókat és hasonló.Sok képet teszek fel de ezeket csak ismerősök láthatják(így állítottam be).Igazából sokat vagyok fent még ha csak pár percre is és valahol zavar is...
    Facebook egy kicsit több,mint egy közösségi oldal szerintem...láttad egyébként a filmet hogyan is készült ez az egész?

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon sokat lógok a FB-n. Naponta többször is, valamikor több órát is. Ennek az az oka, hogy mi ugye nemrég költöztünk az Őrségbe, és az összes pesti és távoli rokon, ismerős, barát, volt kolléga megtalálható a facen. Én így tartom velük a kapcsolatot, itt adok hírt magamról, hol dolgozom, hogy nézek ki éppen, hol járok, mit csináltam (sütés-főzés-befőzés, sajtkészítés, kenyérsütés, környezetem), mi érdekel, milyen programok vannak/lesznek a környékünkön stb. És én is kíváncsi vagyok rájuk, sok mindenről értesülök velük kapcsolatban. Arról már nem is beszélve, hogy jönnek a nagyvilág híre is, nem minden, csak ami érdekel, hiszen Te magad beállíthatod. Én nagyon szeretem, olyannyira, hogy telefonról is szoktam fészbukozni.

    VálaszTörlés
  6. Én a barátnőimmel szoktam ott levelezgetni, találkozókat megbeszélni, néha anyámmal, testvéreimmel is chatelünk, ha nincs pénz a telefonomon. Meg persze szeretem nézni, hogy más(volt osztálytársak, férjem rokonai) hol járt, mit csinált, hogyan fejlődik a gyereke, milyen diplomát szerzett stb. Sokszor nagyon jó tippeket kapok, hogy hova érdemes elmenni gyerekkel pl.

    VálaszTörlés
  7. Én még nem vagyok fent a fészbukkon, de gondolkodom azon, hogy főleg a blog miatt kéne csinálni egy oldalt. Mire belejövök a blogolásba, át kell állnom egy mások felületre...
    Régebbi bejegyzésedből látom, hogy mégiscsak gondolkodsz azon, hogy "kezdjél magaddal valamit". Mivel mindig kiteszed, hogy mit főztél aznap, én örülnék, ha képeket és recepteket is tennél fel. Nagycsaládra főzöl, hagyományos konyhát viszel, nekem meg sokszor nincs ötletem, hogy mit adjak enni az éheseknek. Vagy nem akarsz gasztroblogger IS lenni?

    VálaszTörlés
  8. Nekem most muszáj volt regisztrálnom, a blogot áldoztam be, de én személyesen nem látom szükségét.

    VálaszTörlés
  9. Értem amúgy...
    Nekem még nem aktuális...elvagyok nélküle.

    VálaszTörlés
  10. Érdekes rákeresni a rég nem látott ismerőseidre, de ez csak az elején van így, azután csak körülnézel néha, van e valami újság. Nekem a beagle fajtamentés miatt nagyon jó,hogy van- facebook nélkül már lehetetlen kutyákat menteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az IWIW-en kezdtem el keresni anno a régi barátokat, osztálytársakt, csak rossz tapasztalatom volt!

      Törlés
  11. Nalam talan a legszelsosegesebb eset: mivel nagyon tavol elek, kulfoldon, egyedul , igy kizarolag a FB marad mint "tars". Regi ismerosok, baratokat mindig talalok (vagy ok talalnak meg engem). Ez olyasfele szemelyes hirforras, hirt kapok az ismerosokrol, vagy azok olyan posztokat tesznek fel amik hasznosak lehetnek (ez attol fugg kinek milyen az ismeros valogatasa), hirdeteseket olvasok amik erinthetnek, konyveket ajanlanak , kotesmintat,szep fotokat, humort raknak fel, amik feldobjak a napokat, vagy egyszeruen velemenyt cserelunk. Erdekes dolgokrol olvashatok, tanulhatok. De en meg az eputkezest is ezaltal intezem: megbeszeljuk a komuvessel a teendoket, szakembert keresek vagy hasonlok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem inkább az egyszavas odaszólongatások nem tetszenek...megatöbbi...
      De megértem, hogy nem rossz ez...:-)

      Törlés
  12. Hogy mire használom? Arra, amire való. Kapcsolatot tartok ismerősökkel, barátokkal, osztálytársak szüleivel. Olvasok, lájkolok, megosztom... Telefonról is, webről is.
    Nem gondolom, hogy annyira gáz lenne egyébként, ahogy ezt olyan sokan gondolják. Ésszel használva (és rászánva egy kis időt, hogy jól legyen beállítva) tökéletesen pótolható vele az, hogy nem tudok beugrani munka után a barátnőmhöz (mert messze van), olcsóbb, mint telefonálni, és nem utolsósorban olyan dolgokat is megtudok, amik egyébként a hétköznapokban elsikkadnának, és nem is biztos, hogy tudnám. :)
    Én továbbra is mellette voksolok. :) Jobb vele, mint nélküle, én ezt mondom. Bár igaz, ami igaz, világéletemben közösségi ember voltam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dius, csalódtam volna, ha nem írsz erre a bejegyzésemre, bár szórul szóra leírtam volna nevedben ugyanezt!((()))

      De azért nem "gáz", hogy én nem kedvelem, de a ti általatok való felhasználásával sincs semmi bajom!:-)

      Törlés
  13. Néha kedvelem az fb-t, néha nem. Ha valaki mindent felrak magáról - hogy mit vacsorázott pl... - az nagyon irritál. Vannak inspiráló ötletek - mint itt a blogok között is pl. egy-egy tematikus, kreatív oldal - azokat szoktam végignézni, mazsolázni, illetve chatelni szoktam néha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nem mondom, hogy nincs jó oldala...de így vagyok mint Te, néha kedvelem, néha nem..:-)

      Törlés