2013. augusztus 15., csütörtök

Mit hoz ki belőlem....

...a csend!
Már szuszog a legkisebb, a három nagytól is megkaptam  a jó éjt puszit már. Itt ülök a sötétben, csak a gép fénye világít, meg a tévé megy csendben, de szokás szerint semmi érdekes.
És gondoltam, megosztok egy titkot veletek, neeeeeeeeeeeeem, nem jön az ötödik..:-)))))
Hanem a gondolatomat osztom meg veletek. Amit eddig még nem írtam le asszem..
Ha megkérdezi valaki tőlem mit szeretek a legjobban csinálni, mindig az első amit rávágok, sütni főzni. Igen azt igazán szeretek. De  minden nap délre, ha esik, ha fúj meleg ebéd legyen, nem mindig mosolyogva főzök, sőt. Mostanában megfogadtam viszont, mese nincs, így nem lehet főzni, sütni, mert a szeretteimnek adom, és finom, finom...de hiányzik belőle a "tűz". Arra gondoltam, úgyis annyi szabadidőm van, mert nem dolgozom, és csak tudjátok verem a.....itthon, miért nem csinálhatnám szívvel, lélekkel, a tök főzeléket is. Nemdebár?
Jó hozzáteszem, kicsi löketet adott nekem Hegyi Barbara, bár nincs meg a könyve, de csak úgy, a maga örömére csinálja. Borbás Marcsit meg irigylem, a műsorait imádom, a hozzá állását is. Sthál Judit nekem kicsit már sok, és a könyve bár van kettő, de túl sok a hókuszpók nekem.  Mondjuk a karácsonyi mindenhíres(hirhedt)emberkiadegyszakácskönyvet, attól rosszul vagyok. Mert akkor már én is kiadhatnám...nem? :-))) És keresnék egy frappáns könyv címet, tényleg nincs ötletetek???

Majd én is gondolkodom rajta! ;-)

19 megjegyzés:

  1. Mi kis életünk nagy ételei:)
    vagy egyszerűen- Ételek életünkben:)
    Hajrá, drukkolok:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem jobban járnánk ha nem hírességek szakácskönyveit bújnánk, hanem gyakorlott háziasszonyokét, mint például a tiédet. Írj szakácskönyvet, szerintem ez nagyszerű ötlet! Miért értene hozzá jobban egy színész egy bemondó vagy egy celeb? Ha ők meg tudták csinálni, akkor te is megtudod, manapság már nem annyira bonyolult kiadatni sem. De e-book formájában is terjeszthetnéd akár ingyen a blogod népszerűsítve, akár felajánlani ingyen e-booknak olyan oldal gazdájának aki a saját oldalát népszerűsítené vele - persze tőle a letöltésekért pénzt is lehetne kérni - nem jó ötlet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ötletes!:-) Bár béna vagyok hozzá...de nagyon jó ötlet! Gondolkodom rajta!Köszi!:-)))

      Törlés
  3. De a írhatnál a háztartási praktikákról és a gyereknevelésről is, sokan és sokat tanulhatnának tőled az emberek :))

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom, szerintem is a Stahl ételei kicsit elszálltak, a hozzávalók miatt. Igaz, van amit főzök, szeretem, mert egyszerű. Viszont a Polcz Alaine szakácskönyve is azért lett siker, mert egyszerű, könnyen elkészíthető ételei voltak, s a mindennapokra írta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. utána nézek ennek a Polcz Alaine szakácskönyvenek, már hallottam róla.:-)

      Törlés
  5. Én is szeretek főzni,nagyon is.Kislány korom óta érdekel minden,ami főzéssel kapcsolatos.De ilyen divatszakácskönyveket sosem vettem,veszek.Mama régesrégi szakácskönyve és kézzel írt füzete és egy nagyon régen kapott képek nélküli,egyszerű szakácskönyv a biblia az én konyhámban.
    Azért ha te kiadnál egyet,megvenném.Biztosan ezerszer gyakorlatiasabb lenne,mint a mostani könyvek,és nálam ez a fő szempont,nem pedig a szép,fotoshoppal feljavított képek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó akkor már lenne egy tuti vásárlóm!:-)Az én kedves szakácskönyvem is darabokban...

      Törlés
  6. A könyved címe már ott van írásodban : Tökfőzelék szívvel, lélekkel :)
    Alig várom! Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem ...a tökfőzelék nem jó....de erősen gondolkodom!:-)

      Törlés
  7. Szuper ötlet! Drukkolok nagyon. :)

    VálaszTörlés
  8. Anikó, könyv címet most nem tudok (majd gondolkodom) de a könyv írásra, előkészítésre vonatkozó ötleted nagyon jó! Látod, lassan haladsz az " önmegvalósítás" felé. Talán pont ez az a tevékenység amit kerestél, ami hiányzott az életedből.
    Ha már tudod mit szeretnél csinálni, figyelni kell a lehetőségeket, nyitott szemmel járni. Saját tapasztalatom, hogy időről-időre szembe jön az emberrel és ha már nyitott vagy elfogadni a tiéd lesz.
    Már a tervezés is egy örömöt ad.
    Nagyon szurkolok neked! És ha eszembe jut valami jó cím, nem kíméllek.Í:-)
    Visszatérve régebbi bejegyzéseidre, a családdal, gyerekekkel kapcsolatban, annyit jegyeznék meg, hogy másnál is pont így zajlik minden. Aztán szép lassan eljön az idő amikor visszavágyunk abba a szituációba amiben most ti vagytok.:-)
    Persze a felnőtt gyerekekben is sokat tud gyönyörködni az ember.
    Pont rád gondoltam a napokban, amikor is a négyből három fiam együtt ment nyaralni. Ez az idő is eljött. Úgy volt, hogy a negyedikkel (aki már nős) is együtt lesznek, de nem tudtak időpontot egyeztetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márti már annyira hiányoztál, de tudom nyár van, és sok a dolgod, hála..:-)

      Igen, talán nem is rossz ötlet...talán!

      Törlés
  9. Abszolúte jó ötlet lenne, ha a Mi kis életünk kis konyhája is elindulna és ontaná az ötleteket. A lényeg nem az, hogy újat mondj,mutass, főzz, hanem az, hogy úgy, ahogy te szereted. Már lecsengett az a divat, hogy mindenki valami extrát akar. Nem, már a régi, hagyományos és mindemellett családias konyhára van igény. Belevonhatnád az új blogba a gyerekeket. Kreatív banda, megvan a stáb, - egyik fotózna, másik kis videókat készítene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Micsoda ötlet! Most úgy megölelnélek!:-)))
      Mi kis életünk, kis konyhája!!!!Ez az!!!!Pont most lettem kész a lecsóval és a címen töprengtem! Tovább agyalok....:-D

      Törlés
    2. Tudtam, hogy megszólít a cím ♥

      Törlés