2014. május 14., szerda

Már jön...

Már jön a front! A harmadik hisztin vagyunk túl.:-( Szegényt, azért a hiszti után, úgy sajnálom, mert mosolyog, közben piros, könnyes a szeme..de azért nem lehet mindent, például cukrot enni kanállal, vagy a forró leves előtt ugrálni, vagy míg a gombócokat csinálom, folyamatosan ugrálni, hoppá, hoppá...mert éppen, CSAK!

Különben, nagyon jó érzés, ma úgy lett szilvásgombóc, hogy maradt tegnapról krumplipüré, és nem szerettem volna kidobni, így csináltam gombócot. :-)
És még a biggyesztés, bableves, csülökkel, ami jó lesz, hidegen is majd. Olyan szépen nézett szembe velem tegnap az a  csülök!:-)))

Már várom azért a jóidőt, olyan igazi napsütést! Gondolom, nem egyedül vagyok ezzel így....

5 megjegyzés:

  1. Feri is megkívánta a bablevest tegnap. Mára el is készítettem neki héveknédlivel. Puszi.

    VálaszTörlés
  2. Feri gyerekkori kedvence, a dédi készítette. Én ez alapján készítem, mi nagyon szeretjük:

    http://kalcirecept.blog.hu/2012/03/08/hebeknedli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy én tepsiben sütöm, sütőben, nem fönt a gázrózsán. 180 fokon fél órát alufóliával letakarva, utána még kb negyed órát nélküle.

      Törlés
    2. Ezt még nem is hallottam. Na látod én is tanulok! Bableveshez éppen kiváló. Ki fogom próbálni.:-) Gyerekkoromban azt szerettem a legjobban, ha jó sűrű bableveshez, nagy töpörtyűs pogácsát sütött anyukám, és azzal ettük. Isteni finom volt! :-)

      Törlés