Már jön a front! A harmadik hisztin vagyunk túl.:-( Szegényt, azért a hiszti után, úgy sajnálom, mert mosolyog, közben piros, könnyes a szeme..de azért nem lehet mindent, például cukrot enni kanállal, vagy a forró leves előtt ugrálni, vagy míg a gombócokat csinálom, folyamatosan ugrálni, hoppá, hoppá...mert éppen, CSAK!
Különben, nagyon jó érzés, ma úgy lett szilvásgombóc, hogy maradt tegnapról krumplipüré, és nem szerettem volna kidobni, így csináltam gombócot. :-)
És még a biggyesztés, bableves, csülökkel, ami jó lesz, hidegen is majd. Olyan szépen nézett szembe velem tegnap az a csülök!:-)))
Már várom azért a jóidőt, olyan igazi napsütést! Gondolom, nem egyedül vagyok ezzel így....
Különben, nagyon jó érzés, ma úgy lett szilvásgombóc, hogy maradt tegnapról krumplipüré, és nem szerettem volna kidobni, így csináltam gombócot. :-)
És még a biggyesztés, bableves, csülökkel, ami jó lesz, hidegen is majd. Olyan szépen nézett szembe velem tegnap az a csülök!:-)))
Már várom azért a jóidőt, olyan igazi napsütést! Gondolom, nem egyedül vagyok ezzel így....
Feri is megkívánta a bablevest tegnap. Mára el is készítettem neki héveknédlivel. Puszi.
VálaszTörlésHűha, mi az a héveknédli? Leírod Meli?
TörlésFeri gyerekkori kedvence, a dédi készítette. Én ez alapján készítem, mi nagyon szeretjük:
VálaszTörléshttp://kalcirecept.blog.hu/2012/03/08/hebeknedli
Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy én tepsiben sütöm, sütőben, nem fönt a gázrózsán. 180 fokon fél órát alufóliával letakarva, utána még kb negyed órát nélküle.
TörlésEzt még nem is hallottam. Na látod én is tanulok! Bableveshez éppen kiváló. Ki fogom próbálni.:-) Gyerekkoromban azt szerettem a legjobban, ha jó sűrű bableveshez, nagy töpörtyűs pogácsát sütött anyukám, és azzal ettük. Isteni finom volt! :-)
Törlés