2014. május 4., vasárnap

Zöld fűszer

Eddig is használva voltak a zöld fűszerek a kertben, de idén új értelmet nyert az egész. Mert a saláta is finomabb, ha aprítok bele egy kis csokorral, vagy a pizza is finomabb amikor rászórom. Amit én használok, az a lestyán, a levesekbe, szinte minden levesbe kiváló. A bazsalikom, az minden paradicsomos saláta, vagy étel mellé szeretem. Kakukkfű az télen is, nyáron is hű társunk, télen megfázáskor tea formájában, nyáron a sültek mellé kerül. Rozmaring ugyanúgy, és a zsálya is. Ezek ráadásul télen is megtalálható a kiskertben. Citromfű kiirthatatlan, nem is akarjuk, ilyenkor limonádénak, de már ázik az első bodza szörpim, abba is került bele, majd a mostanában sokszor készült tortára is kerül díszítésnek.  Volt tárkony is, de az nagyon elterült, annyit nem használtam, kikerült. Meg van majoránna, azt szárítani szoktam.
Ti használtok a zöld fűszert?

2 megjegyzés:

  1. Imádom a zöld fűszereket!Nekem is ezek vannak ezen felül borsikafű,menta.Nemcsak ételbe finomak hanem kíváló gyógynövények is.Körömvirágból készített kenőcsnek pedig nincs párja:)Fűben,fában orvosság!:)

    VálaszTörlés
  2. Én is használok mentát is, a citromfű nálam is kiirthatatlan. A zsálya akkorára nőtt, mint egy bokor, mostanában vágott virágként is beviszem. Szép lila virága van. Van vadmajoranna is, meg snidling, de az mindig kipusztul. Tárkonyom nincs, azt nagyon szeretnék. A levendula meg a felújításkor pusztult ki.

    VálaszTörlés