2013. június 21., péntek

Kérdés?

Voltak kétségeim afelől, hogy nem jól döntöttünk, hogy Csengét nem írattuk be idén még az oviba. Jó csak icipici, mikor mondtam valakinek, nem, idén még nem írattuk be, majd jövőre, és az arcokból sok minden kiderült akkor. Néha meginogtam, lehet, jó lett volna Csengének? Mondjuk azt tudom, hogy ezek az idők soha nem jönnek vissza, soha nem lesz utána ez a szimbiózis.
De napokban megtudtam, hogy sorra utasították el az októberi gyerekeket. Nemhogy a decemberit, mint Csenge. Így megnyugodtam, egy körön belül vagyunk, nem utasíthattak el, mert nem is jelentkeztünk.:-))))
Amúgy utolért a melegfront, egész nap fáj a fejem, a nedves törülköző sem segít már...de nem panaszkodom, persze jobb lenne már, legalább éjszakai lehűlés kicsit!

Ja és egy kör kérdés, csak hogy megszűnjön az az érzésem, senki sem olvas már...(tudom, tudom, nyár van, meg mindenkinek van jobb dolga mint itt gubbasztani..):-)))

MELYIK A KEDVENC NAPSZAKOD, ÓRÁD?

Nekem mostanában a hajnal, olyan négy-öt óra között, nem azt mondom, hogy nem bóbiskolok vissza egy kicsit, de nyitva az ablak, csönd szűrődik be kintről, csak a természet hangja, a madarak, a szél, a tücskök. Semmi gyerek zsivaj, tévé, autó, motor, gép hangja...semmi. Csak a csönd, az  a jóleső csönd!  

30 megjegyzés:

  1. Enyém is,a kora reggeli óra,amikor még 1O percre visszafekhetek és akkorát alszom,mint fél éjszaka alatt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És úgy kelsz, mint akit fejbevertek? Mert én igen!:-)))

      Törlés
  2. Ha fel bírnék kelni, minden bizonnyal a hajnal lenne nekem is, de olyan rosszak voltak mostanában az éjszakáink, hogy már annak is örülök, ha a maga idejében fel tudok kelni. A reggelben a reggeli utáni kávékortyolgatást szeretem nagyon, azt már tudják a gyerekek, hogy az én időm. Délelőtt a sétákat szeretem nagyon, délután az ebéd utáni kávét, este meg az olvasást, filmnézést. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem Csenge még nem érzékeli a kávészünetemet, ma reggel is kiakadtam, csak egy kávét kérek, csak egyet....És össze is törte a kedvenc öreg kávéscsészémet, amiből kettő volt csak..Jó, Bence adta oda neki...de akkor is!
      Igen, az olvasás este nekem is nagyon jó, viszont!:-)

      Törlés
  3. Anikó, olvasunk:) Csak kutyafuttában, mert itt is jó idő van (volt, most éppen zuhog) 28 fok volt napokig!! Én plusz munkát vállaltam, tanulok, túrázunk, sportolunk minden nap, tényleg kevesebb az időm, de szerintem minden blogon megcsappan ebben az időszakban a látogatók száma. Az én kedvenc időszakom nem a hajnal, mert minden nap 5-kor már indulok dolgozni a plusz munka miatt:( Mert most itt is szép idő van nagyon szeretem az estéket a teraszon üldögélve élvezni, éjfélkor még világos van és fél négykor már napfelkelte:) Kellemes hétvégét kívánok nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖszi,Erzsi!:-)
      Itt este, de napközben sem nagyon, ha csak nem tűz a nap, lehetetlen meglenni...annyi szúnyog van!:-(
      Neked is szép, pihentető hétvégét!

      Törlés
  4. Úgy tűnik egyedül maradok a hajnalosokkal szemben: én az ebéd utáni csendes félórát szeretem. Ilyenkor már túl vagyok általában a napi munka dandárján. Fogom a kávémat és ideülök egy kicsit olvasgatni.
    Téged is, Anikó, örülök, ha találok nálad újabb bekezdést.

    Éééés, elkészült a blogom, ha érdekel, nézzétek meg. Nem napi rendszerességgel irom, de van:
    http://nanny-kreativ.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ebéd után, hacsak nem érdekel a dolog, nagyütem van a konyha elpakolásában.:-)

      Megyek megnézem a blogod, köszi, hogy szóltál.:-)

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Mondjuk télen nem biztos, hogy ez a legszebb napszakom..:-)

      Törlés
  6. :)Egyszer írtam erről a kérdésről bejegyzést...vajon, mi volt az én napszakom?
    Ne aggódj, olvasunk, sokkal inkább, mint írok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na most megfogtál, juszt is utána nézek valahogy, vagy segítesz????:-))))

      Nem aggódok, csak tudod..;-)

      Törlés
    2. :) És még egy biztató: téged olyan is olvas, aki engem már nem, sőt kommentet is ír- úgyhogy semmi csüggedés, minden rendben:)
      A napszakomat meg csak keresd :)- megtalálod...

      Törlés
  7. Bennem bízhatsz, olvaslak. Arra még jut idő és energia, csak írni nem. De a kedvenc időszakban, úgy 4-6 között inkább tanulok a madárcsicsergésre. Bár már nagyon fáradok. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízom benned, Drága Gionetta!:-) Nyáron is van suli????

      Törlés
  8. A hajnal.. Fél 5-5 körül kelek, és élvezem a csendet.

    Olvaslak. Gyorsan átfutom, és jön a gondolat, hogy eztésezt írom a kommentbe. Majd.. De most letenni a laptopot, még megcsinálom ezt a feladatot, vagy azt, vagy épp annyi időm maradt, hogy elolvassam még amaz blog bejegyzését.
    Felújítás közepén vagyok, és egyenlőre elképzelhetetlen számomra, hogy itt valaha még lesz rend is...Borzalmas állapotok uralkodnak a lakásomban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mond...ezt kivárni a legroszabb. De utána milyen jó lesz!:-)

      Törlés
  9. Én is a hajnalt szeretem, mikor a férjem felkel és még van egy negyed órám aludni, az a legjobb. Olvasni még van erőm, de írni már nincs, olyan meleg van nálunk, hogy néha be sem kapcsolom a gépet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt látom a hajnal nyert!:-)))))
      Azért köszönöm, hogy most írtál!:-)

      Törlés
  10. Én az ebéd utáni szieszta időszakot szeretem a legjobban, még úgy is, ha akkor van a legmelegebb. Akkor minden elcsendesedik itt is, meg a szomszédságban is, akkor nem csivitel egy gyerek sem, nem megy fűnyíró, fűrész stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hol van az már....itt már akkor sincs nyugi.:-)))

      Törlés
  11. Nekem az este 9 ora kornyeke. Akkor mar mindegyuk lurko alszik (nagy ritkan a legkisebb "randalirozik") es van egy kid idom magamra meg zsoltira :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, az sem volt eddig rossz! De mostanában, mióta ilyen nagyok a nagyok, már néha én öreg, hamarabb megyek aludni!:-)))))

      Törlés
  12. Olvaslak, hát hogy ne tenném! Csak kommentelni már nincs mindig energiám :)
    Én az este 10-11re szavazok. Kellően le van hűlve a levegő, a gyerek alszik és csend van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak olyankor mindig az van bennem, menni kellene aludni, mert mindgyárt reggel lesz!:-)))

      Törlés
  13. Nálam is a hajnal nyert :) akkor még mindenki alszik, kávézok elvagyok a saját kis gondolataimmal, végig olvasom a blogjaimat, aztán hét körül kezdődik a nap :)

    VálaszTörlés
  14. Az attól függ...
    A kora reggel is lehet kedvenc, ha teljesen szabálytalanul visszaalszunk 10 percre (ez olyan édes, mert lopott idő), de az este is kedvenc, mikor végre elcsendesedik minden, és érzem, hogy mindjárt álomba zuhanok, de még egy picit beszélgetek a férjemmel.
    Olvaslak, csak most tömbösítve: nem minden nap, hanem ritkábban, de akkor a régebbieket is visszaolvasom.

    VálaszTörlés