2013. június 7., péntek

Van amit másképp lát az ember...

Ahogy jellemezni tudnám a városi közvéleményt, hangulatot, nagyon vegyes! Izgulnak, idegesek, teszik a dolgukat, felelősöket keresnek, ahogy lenni szokott, van akit szapuljanak. De mint minden, ami erre a városra jellemző, oda öszpontosul minden. Pedig amit védenek, nyaraló, étterem, teniszpálya. Nem legelő, termőföld, lakóház.
Én mindenben maradi, nem értem a változást, eddig ez a város a zegzugos, sikátorairól, templom tornyairól, kavicsot dobálós Duna partjáról is volt híres. Ahol lehetett a töltésen sétálva nyalni egy fagyit, vagy majszolni egy lángost, és a kedvesünkkel andalogni egyet, kéz a kézben. Majd a töltés beton rámpáján egyensúlyozni, és átugrani egyik helyről a másikra. Most meg?
 Jó, ez csak egy állapot, ma az árvíz, és az építkezés is. Mert, majd nem lesz gát, majd lehet nagyon stillszerűen, magassarkúban végig bicegni a sík kövön...Változik a világ, változni kellene vele nekem is. Nem mindig megy....Igen, igen, én tényleg próbálom turista szemmel nézni Szentendrét! Nem igen megy:-(

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép helyen laktok! Szentendrét nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem, csak tudod mindig más az ott lakóknak.

      Törlés