2013. június 27., csütörtök

Megfogalmazódott!

Igen, mostanra megérett bennem a gondolat, ami napok, hetek óta ott motoszkál bennem.

Nagyon szeretek itt élni, magyarnak lenni, szeretem a múltunkat, jelenünket. De mindig van bennem egy kis szomorúság. Állandóan azt hallom, hogy a magyarok, olyan pesszimisták, savanyúak, áskálódnak, rosszkedvűek. Néha magamon is ezt érzem, pedig nem akarom. Komolyan nem!
Nem szeretnék más országban élni, de biztos mindenkiben van egy olyan ország, akik közel állnak hozzá. Én hozzám az olaszok állnak. Soha nem jártam Olaszországban. Amúgy lehet nem is ilyenek, mint amilyeneknek képzelem őket. De a temperamentumuk, az élet megélése, vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul, de élnek, inkább úgy írom ÉLNEK! Néha olyan jó lenne, nézni a napos oldalt, nem csak azt, hogy megint hideg van, megint meleg, most ez a bajom, most az...nekem sanyarú az életem, bezzeg a szomszédé nem....hiszen mi is vagyunk olyanok, mint a szomszéd. Sőt...
De itt élünk, és néha annyira utálom, ha mosolyog valaki, már furcsán nézünk rá, ha meg megszólít, meg is ijedünk, majd jól véleményt mondunk!
Pedig van ma is jó dolog...Nálam például együtt főztünk Mesivel, én lebbencs levest, meg tejberizst. Mesi nekem citromos maffint málnával.
Hogy észre vettem, hogy az uborka csuda szépen virágzik, de már vannak rajta gyönyörű uborkák is.
Roskadásig van a levendula bokrom, hétvégén szüretelem.:-) És a virágok is jól fellélegeztek a hűvös időben most! És hogy várhatom, mert igen várni a legjobb, a nyaralást..mert mehetünk, lesz akármilyen idő.

Rajtunk áll, hogy éljük az életet! És bár saját magunk életét alakíthatjuk, kihat majd a környezetünkre is. Nem megy egyik pillanatról a másikra, de sikerülhet.:-)
 

8 megjegyzés:

  1. Csak helyeselni tudok. és várni, hogy ide is eljussatok.:-)

    VálaszTörlés
  2. Szintén helyeselek ..és IGEN. Bár ezt az időjárás váltást nagyon nehezen bírom, DE tudatosan nem akarok panaszkodni.Tényként fogadom el, mert ez van és kész.
    Akkor nem csak én reagálok álmossággal a frontra?Holnap nem akarok álomszuszék lenni,mert unokázok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már alig bírom tartani magam...remélem nálad már nincs front..Szép unokázást!!!:-)

      Törlés
  3. Helyeselek én is! Pedig itt nálunk nincsenek anyagi gondok, ha valaki igazán akar dolgozhat és itt is vannak, főleg a sváboknál, annyian, akik panaszkodnak, hogy csak na! Én is szoktam, mert ez egy igazán magyar szokás. De ha akarjuk, magunk tudunk rajta változtatni! Csak akrni kell! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monjuk azt nem írom, hogy írtó könnyű a változás...

      Törlés
  4. Erre koccintsunk, diólikőrrel! Nálam is ázik. :)

    VálaszTörlés