2012. június 26., kedd

Hogy jártunk ma!

Hogy jártunk ma Csengével. Én rosszkedvűen, Csenge csilli-villi, kis ruhában elindultunk tanácsadásra. Odaértünk zárva az ajtó, kiírva, elköltöztek valahova..mondom, még jó, hogy kocsival jöttünk, mert elég messze lenne baba kocsival az új hely. Odaérünk, nagy nehezen találunk parkoló helyet, mert bár itt van a gyerek fog orvos is, meg az anya, baba tanácsadás, de kemény pénzeket kérnek tőlünk is mert a duna parton van. Még a helyi lakosnak is fizetni kell! (felháborító!) Odaérünk, bemegyünk a helységbe, ott ül a mi védőnőnk, aki kb egy éve látta utoljára Csengét!!!( Bizony ám)Mondom neki; Ilike, nem is mondta, hogy elköltöznek? Ja igen, és most sincs doktor nő, majd jöjjünk a jövőhéten.Na csak a (semmiértelmeveszekedni) kedvem, tartott vissza attól, hogy megköszönjem neki, hogy nem tudott felhívni, vagy egy cetlit a postaládába rakni, itt lakik nem messze...hogy elköltöztek, ugyan mi lehetett a baj, amiért nem vittem eddig oltásra, és amúgy is jólesett volna ha felkel a székből és szem ügyre veszi Csengét. Bár mondott valami számára roppant humorosat; Mekkora lettél öreglány! Mármint Csenge...aranyos nem? Na jó, ő elkönyvelte, negyedik gyerek, megy ez csípőből is....de azért nem hiszem, hogy ha bemószerolnám feljebb, örülne neki. Nagyon idős már (miért nem megy akkor nyugdíjba?) Csak az első babás anyukáit sajnálom...nagyon.
Úgyhogy megyünk jövőhéten újra, éljen.:-( De előtte hívom a tanácsadást, az bizti!

12 megjegyzés:

  1. Sajnálak titeket. Nálunk is hasonló a helyzet, annyi a különbség, hogy kb. 46 éves, fiatal a védőnéni. Nem látta KEndust már 1 éve tuti.
    A parkolás jó lehúzás!Nem is értem, hogy lehet közintézmény előtt díjat kérni. Felháborító!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony!:-( Akkor nektek is nagyon jó kis védőnőtök van!:-(

      Törlés
  2. Bosszantó lehetett, de gondolj arra , ha Csenge megkapja az utolsó oltását is, nem lesz dolgod vele többé. Kivéve persze, ha lesz még egy babátok:)).
    A mi védőnőnk egy fiatal, kedves nő. Amikor a Bendegúz megszületett annyit mondott, ha bármire szükségem van(tanács)szóljak, ő nekem újat nem tud mondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nem is az hiányzik hogy nap mint nap itt legyen, na de azért egy-két éves korukig annyit változnak, ügyesednek, jólkesett volna néha egy kis érdeklődés.

      Törlés
  3. Nekem a legemlékezetesebb az volt az első gyerekkel amikor "jó indulattal" közölte, hogy anyuka pihenjen amikor a gyerek is pihen, alszik. Kár, hogy nem kérdeztem meg, akkor mikor vigyem végbe azokat a feladatokat a háztartásban, amit a kicsi ébrenlétekor nem tudok. A másik emlékezetes az volt, hogy a harmadik gyerekkel majdnem később értünk haza a kórházból, minthogy a védőnő és a gyerekorvos odaért hozzánk. Mivel nyolc év eltelt a középső születése óta, hirtelen azt sem tudtam, hogy kell levetkőztetni a babát. A férjem is emlegeti a védőnénit, mert ő volt otthon GYEDen a gyerekkel, és a védőnő szerinte nem volt teljesen biztos abban, hogy az a gyerek kap normálisan enni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor neketek is meg van a negatív tapasztalatotok sajnos!:-(

      Törlés
  4. Azért vehette volna a fáradtságot ,hogy szól a költözésről. Meg ha már ott voltatok súlyt meg ilyesmit mérhetett volna nem,meg mondjuk érdeklődhetett volna mi újság veletek! :(
    A mi védőnénink is ritkán szokott járni, de azért érdeklődik ha összefutunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is csak az húzta ki a gyufát, de nem túlzok tényleg ilyen volt a jelenet. Még fel sem állt a székből, komolyan!:-(

      Törlés
  5. Hát eme csodás "élmény", hogy védőnő, az én életemből kimaradt. Mivel itt nincs ilyesmi, nem is hiányzik. Nagyfiú még otthon született, az is megérne egy misét, miért. Eljött a védőnő, egyszer engem megnézni, nehogy azt mondjam, hogy nem i látogatott meg. No, a néni volt még az én védőnőm is. És 35 évesen szültem. El lehet képzelni, milyen modern volt. Látta a gyereket is egyszer, amikor hazahoztuk. Mindent rendbe találtak az orvossal és utána elfelejtettük egymást. De hallottam elég rémhírt már. Viszont a gyerekorvosok sem jobbak. Az abszolút fehérbőrű gyerekemre azt mondta, h vérszegény, amikor majd kicsattant az egészségtől. :)) Szóval csak velük ne kelljen az embernek találkozni.
    Anikó! A jövő hetet majdcsak átvészeled és utána többet ne is kelljen találkoznod velük! Ezt kívánom szívből!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy! Igen, ez lesz, jövőhét és már "csak" éves statuszvizsgálat, na annak sem sok értelme van itt...:-(

      Törlés
  6. Az ilyen eset nagyon bosszantó... Mi a harmadik védőnőnket fogyasztjuk most, az első nagyon nagyon gáz volt, én is gondoltam arra, hogy ha rákérdeznék hogy vajon mire kapja a fizetését?, mit válaszolna.

    VálaszTörlés
  7. Akkor ahogy hallom, Dominika, nálatok sem jobb a helyzet. Tudod csak a léleknek kell az is, hogy mondja, igen anyuka, gyönyörű okos, értelmes kisbabája van. Még ha tudjuk is.:-))))

    VálaszTörlés