2012. június 25., hétfő

Nagyon...

Esik az eső, lehűlt a levegő. Mondanám, végre, de azért nem olyan jó, mert Zsolti szabin van, semmit nem tudunk csinálni. Jó pihenünk, de nem egy olyan család vagyunk, aki lefekszik és pihen...:-)
Csengével holnap szurira megyünk, kíváncsi leszek, hány kiló a lelkem. Bár mostanában nem túl jól eszik.:-( Persze meleg meg minden..
Elintéztük a bevásárlást reggel, vettünk halat is, holnap halászlé lesz. Bár Zsolti fogott alapnak valót , gyönyörű három Balint reggel, de pontyot nem fogott!:-)
Csináltam somlói galuskát is, mert Zsolti nagyon szereti, és azt mondta, ami igaz is, nagyon régen volt.

Tegnap elgondolkodtam. Van egy játék amiben azt kérdik hol nyaraltál gyermekkorodban.Olvastam egykét kedvenc blogomban... Nevetni fogtok, de én egy XI. kerületi panel lakásban.:-) Zömmel ott. Nagy élmény volt mikor a nagypapám bevitt Budapestre. HÉV-vel, majd a 19-es villamossal.tovább. Majd végig sorolta mindig a hidak nevét.. Battyáni téren megvettem a Ludas Matyit, mindig, és a forgó büfében egy szendvicset. Imádtam így utazni, kötetlenül, jó helyre. Hatodik emeleten laktak a nagypapámék. Általában lifttel mentünk, de én nem annyira szerettem..lefelé ha tehettem és engedtek, gyalog jöttem le. Kettesével ugrálva a lépcsőfokokat. Csak úgy vizhangzott. És a szemét ledobó....utáltam, féltem tőle.:-) Olyan misztikus volt, ahogy beleöntöd a szemeted, majd forgatsz rajta és hangosan zubog a szemét...hát nem félelmetes???:-))) És a játszótér. Imádtam, volt két helyen vas hinta, egyik alacsony másik magasabb. Ha már magasabban voltunk, nagyon büszkék voltunk. És a mókus kerék, és az egymás mellett álló gumikon ugrálni. Meg még most is izgalommal tölt el, mikor a hatodik emeletről a mélybe nézel, én aki olyan betoji vagyok.:-) Nem tudom leírni milyen volt....nagyon jó, mégis állandóan hiányzott az anyukám, 5 napnál többet nem szerettem sehol lenni, volt, hogy táviratoztak anyucinak, jöjjön értem. :-) Na, igen! Ilyen is volt...:-) Pedig milyen jó dolgom volt! Nagyon....

10 megjegyzés:

  1. Én egyáltalán nem örülök a lehűlésnek, nagyon drukkolok, hogy jöjjön vissza hamar a jó idő. (az a nyár, amikor meleg van, és izzadunk)
    A nyaralós történeted olyan aranyos, érződik belőle, hogy tényleg nagyon szerettél oda menni, és az is, hogy mennyire szeretted az anyukádat. :) Jó, hogy leírtad.

    VálaszTörlés
  2. Mondom én, hogy van közös vonás. Én meg a 6. kerületben nyaraltam. És az tényleg nyaralás volt. Papa elvitt mindenhová a városban, ahová csak akartam menni, és én nagyon élveztem. De én is csak 5 napot maradtam. Ellentétben a családi tanyán, keresztanyámnál, ahol egy hónapot is kint voltunk az unokabátyáimmal. Csodálatos nyarak voltak. Remélem Nagyfiú is így fog visszaemlékezni majd a nyaraira. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos így fog vissza emlékezni, ezek nem változnak!:-)

      Törlés
  3. A nyaralásod, olyan, mint az én gyerekkorom: egy panel 6. emeletén éltem 18 évet. Nekem tetszett a szemétledobó, izgalmasnak találtam, amikor valaki épp ledobta, én meg lehajtva láttam a szemetét. :D
    A lift nekem sem volt a kedvencem, főleg, hogy párszor be is ragadtam...
    Mi ma strandot terveztünk, az én férjem is szabin van, remélem én is, hogy javul majd az idő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért érezzétek jól magatokat ahéten, mi holnap kirándulunk!:-)

      Törlés
  4. Annyira jól leírtad a nyaralást,tényleg kiérződik belőle mennyire jól érezted magad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És még mennyi mindent tudnék írni róla...:-)

      Törlés
  5. Hát igen meg papa elvitt minket piacra vásárolni :) Neki a vérébe volt hogy mindent olcsóbban vegyünk meg, képes volt pár fillérért másik helyre menni !!!
    Jön a jó idő a hétvégére megint 35 fok várható . De az is jó volna ha összevegyítenénk a hőfokokat és állandó 27 fok körüli lenne a hőmérséklet !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszel a Papa katonáira? Szalonnának én annyira nem örültem mint mikor adott egy katonát.:-) És a háztartási keksz dobozra? És a savanyú cukorkára...:-))))

      Törlés