2012. június 9., szombat

Megjöttek!:-)

Tegnap este kilencre teljes lett a létszám! Mindenki élvezte, de azért láttam az arcokon, tele vannak élménnyel, de nagyon fáradtak is. Egyedül Dávid csacsogott, tőle szokatlan módon.:-)(megkapta a szülinapi bicaját, meglepiben, így azért érthető volt a jókedve:-). Mesélte milyen volt a Balatonban fürödni, és mesélte, hogy megcsípte egy méhecske, és fájt neki, de nem annyira, hogy azt mondta volna, hogy áááááuuuuu, nem, haanem csak úgy! Na ezen akkorát nevtünk Zsoltival.:-) Csenge meg végre tobzódott a tesók figyelmében. Nagyon aranyos volt!
Ma elmentünka piacra délelőtt, gondoltam, most már ideje elraknom pár üveg eperlekvárt. 860ft/kg volt a görög eper!!!! A magyar, amit olyan 10 kilométerre szednek, 980ft/kg volt!:-(((Na ennyiért még enne sem vettem.:-( kisboltba nálunk nevetve mondta a eladó srác, akciós a banán 299ft/kg, együnk azt!:-((( Na ne....szomorú világot élünk. Vettem viszont még egy pár virágot a piacon, mert az árvácskák már nem érezték jól magukat, meg karalábé palántát, mert Dávid annyira szereti csak úgy frissen összevágva. Ja és a néninél akinél vettem az uborkát, 60 ft-ért árulta a tojást,még itt a kisboltba is 29ft. Sajnos ez már nekem is sok, ennyiért nem vettem meg, bármilyen kapirgálós tojás is.
Viszont mire jól beborult az ég, el is raktam idei első kovászos uborkáját.:-))) 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekesen alakulnak az árak. Az alma sem nagyon akar olcsóbb lenni nagyban, csak termelőtől.
    Olcsóbb a hajón jövő banán, a kényszer érlelt, nem is most van szezonja banán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen az alma itt is 300ft kilója. Jó azt mondom az menjen feljebb, mert ugye régen volt már az alma szezonja. És a jó tárolást meg kell fizetni. Na de az idéngyümölcs? Itt meg nem is volt szélsőséges az időjárás. Lenne földem, ahogy nincs, nem gondolkodnék és bevetném mindennel..

      Törlés
  2. Hát ebben a kérdésben itt sem jobb a helyzet. De ma leszedtük az első 2 szem epret, hármat meg a békák rágtak össze. :-)) De holnapra szedtük borsót is a levesbe, erre alig maradt egy marékravaló, a többit Nagyfiú megette. Egészségére! Örülök, hogy épségben megérkeztek a csemetéid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is imádják nyersen a borsót!:-) És a békák epret esznek? Nem luxus ez????:-)))))

      Törlés
  3. Milyen jó visszakapni a gyerekeket!
    Nekünk van eprünk, annyit eszünk amennyi van, nem veszek. A tojás ára nagyon durva, nálunk a házi tojás 40Ft mindenhol a környéken. A boltban pedig 50Ft.

    VálaszTörlés