2012. június 13., szerda

Kamaszkor!

Azért a mindennapi harcok nagyon fárasztóak mostanában lelkileg. Kamaszkor! Nehezebb mint gondoltam valaha. És most, hogy a másik oldalon állok, nem én vagyok kamasz, még nehezebb. Akkor mikor én voltam kamasz, soha nem gondoltam bele. milyen lehet anyukámnak? És mint annyi minden mást sem, ezt sem kérdeztem meg tőle, és ugye már nem lehet.:-( Egyedül kell megbirkóznom vele.
Azért merem remélni jó úton vagyunk, legalábbis mindig ebben bízom. Csak ilyenkor nem az számít én mit szeretnék, hanem az, hogy ő, és a körülötte lévő világ mit szeretne, és az szöges ellentéte annak amit mi szeretnénk. Néha hihetetlen, de valahol olvastam, hogy az első X év arra van, hogy jól megszeressük a gyermekünket, hogy abból táplálkozzunk majd kamaszkorban, valahogy így volt. És milyen igaz! Mert akkor csöppet sem érzek elsöprő szeretetet mikor megvetően néz rád, mikor valamiben szöges ellentétben áll a gondolatotok. (konkrétan, már mindenhol máshol olvastam,hogy ő hova akar menni, mielőtt ugyan megkérdezte mehet e?) De azt a megvetést a szemében? És tudom én, hogy belül, nem ezt érzi, legbelül biztos nem....de amit mutat felém, abban a pillanatban??? Nagyon fáj. Azután eltelik pár óra....kiscica lesz újra, a következő meccsig. Ilyen a kamaszkor!

9 megjegyzés:

  1. Igen, ezzel meg kell küzdeni. Nem egyszerű feladat. Néha én is magamat láttam a fiamban ezekben az éveiben. És ez adott nekem is erőt, hogy tudtam, hogy legbelül ott mélyen nem azt érzi, mint amit mutat. Túl kell lenni rajta, túl kell élni, mást nem tehetünk. Nagyon sok kitartást Neked ezekhez az évekhez! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a fiúkkal. Bár őszinte vagyok, nem várom, csak az időt nem lehet megállítani.:-(

    VálaszTörlés
  3. Anikó!
    Mi már túl vagyunk ezeken, és hidd el, csak túl kell élni, és utána ugyanolyan lesz vagy talán még jobb kapcsolatotok. Ez saját tapasztalat. Ezeket a harcokat meg kell vívni, következetesnek kell maradni, és egyszer meg fogják köszönni. Nekünk már megköszönték.:-)) Sírtam a boldogságtól és a megkönnyebbüléstől.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ebbe is bele kell jönni, tudom utólag majd könnyebb lesz, de addig...:-)
      Viszont annak nagyon örülök, Anita, hogy Ti már túl vagytok rajta!:-)

      Törlés
  4. Azért a sok negatív dolog,amivel a kamaszkor jár, most így visszagondolva nem is annyira negatív. Nekem nagy élmény volt átérezni a fiam első kis szerelmi élményét. Aztán persze fájt nekem is a csalódása. De tényleg az ember önmagát látja sokszor egy egy viselkedési formában a gyermekében. Vagyis én így éltem/élem meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek nagyon jók, és én is nagyon izgulok érte, meg magamat látom benne. Csak az a nehéz mikor azt mutatja, hogy utál, közben tudod, hogy nem, mégis fáj, hogy mutatja.:-(

      Törlés
  5. Hát Anikó, ahogy így olvaslak, mi ugyanezekkel küzdünk. És még csak 6 éves!!! Mi lesz majd, ha eljön az igazi kamaszkor? Talán akkora lecsillapul? Vagy még cudarabb lesz? Vagy addigra mi már beleszokunk? Addig is csüngök a szavaidon és tanulok Tőled! ;-D

    VálaszTörlés
  6. Bizony nehéz időszak ez, én nagyon kibírhatatlan kamasz voltam, nem is tudom hogyan bírtak engem elviselni:) Amikor pedig többször egymás után, néha egyidőben át kell esni ezeken az időszakokon, az nagyon megviseli az ember idegeit.Kitratás:)

    VálaszTörlés