2012. augusztus 27., hétfő

Csak úgy vagyok...

Csak úgy vagyok éppen. Múlóban a fejfájásom, és már érzem az őszt. Na nem az időjárásban, mert ugyan ma a széltől eltekintve, ami meggyötört , semmi lehűlés nincsen. Elmentünk délután vásárolni Mesivel, mert már kongott a hűtő, (mostanában állandóan) megállított egy anyuka, és az év nyitóról beszélgettünk, sokat nem, hála, mert már a kasszánál álltunk, és a rengeteg vásárolandó cuccot kellett kipakolni. Nézett is ez az anyuka, nagy szemekkel...no mindegy, nem erről szerettem volna írni. Hanem arról, hogy lassan kezdődik a suli, csütörtökön évnyitó. Minek arra a negyedórára puccba vágni a diákot, magunkat is, és elmenni? Miért nem lehet hétfőn, kezdés előtt összejönni a sulinak, és az információkat megosztani. A kis elsősökön kívül senki nem várja az év nyitót.
Momentán hirtelen azt sem tudtam kinek az osztályába jár az említett anyukának a gyereke. Három gyereknek az osztályából,a gyerekeit szüleikkel, nehéz megjegyezni. De azért eddig még sikerült!:-)))

Gyerekeimnek már jót fog tenni a suli. Mert mást sem hallok, mint beszólogatnak egymásnak. Fiúk is mindig csinálnak valamit, közben semmit! Mesiről csak annyit, felmegy, lejön, konyha, mosdó, számítógép, tévé. Még jó hogy a szobájába kreatívkodik, vagy olvas. Most nagyon bejön nála a Szent Johanna Gimi. Volt dedikáláson is, nagyon jó fejek voltak.:-) Amúgy nem rossz könyv, pont olyan kamaszlányoknak való, én is elkezdtem olvasni...nem rossz! Bár mire én eljutok a nyolcadik kötetig???;-)

Tehát ez a hét már olyan semmilyen. Jó, hogy nincs semmi dolog, de amúgy már olyan várakozás...unalom...fáradtság! Kell már a gyerekeimnek a változás, a rendszer!

9 megjegyzés:

  1. Nálunk csak az elsősöknek van évnyitó hétfő reggel.A többiek az osztályban kezdik az osztályfőnökkel az évet-ünneplő nélkül....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sok értelmét látom én sem ennek, dehát ez van, itt nme változik semmi! Persze jó dolog ünnepelni az elsősöket, csak a többi gyereket sajnélom. Persze örülnek egymásnak nagyon.:-)

      Törlés
  2. Itt sincs a környéken külön évnyitó, csak hétfő reggel az elsősöknek kis ünnepség.
    Azért a tanszer-írószer-vásárlást nagyon élvezném...;-)
    És csütörtökön már én is szülőire megyek. El sem hiszem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Íroszereket én csak azért nem szeretek vásárolni, mert olyan rossz minőségűek vannak, és nagyon nézni kell, hogy a kis pénzünkért három iskolásnak,mit veszünk!
      Igen, mész szülőire?;-) Még tele élménnyel, én annyira nem várom már, mint anno az ovisat!:-))) Csengénél meg sóhajtottam egyett, még odébb van, hála..:-))))
      De Borcsi, már nagylány!;-)

      Törlés
  3. Az biztos, hogy egy idő után már elunják magukat a gyerekek otthon, hiába van bármiféle elfoglaltság. Norvégiában nincs évnyitó, sem évzáró, nincs ünneplőben álldogálás órákig, amit én úgy útálok. Ami tetszik, hogy az iskolában adják még a füzeteket, ceruzákat is. Igaz csak az általános iskolában, de akkor is jó, és a könyvek is ingyen vannak, használtak, de miért is kéne új mindig. Ez így környezetbarát, addig használják, amíg bírja a könyv. Ja, a hűtő nálunk is gyorsan ürül:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is azt kellene, könyveket szerintem lehetne évekig használni. Olyan pazarlás szerintem, és nem beszélve rengeteg pénz, minden évben.
      Ezek a hütők akkor egyformák nagyon!!!:-))))

      Törlés
  4. Nálunk is csak az elsősöknek van évnyitó, de annak megadják a módját. Szombaton, hogy a papák is részt tudjanak venni, meg a meghívott vendégek, mert ez nagy ünnep errefelé. És utána mise, évnyitó, majd 1 azaz egy óra a kicsiknek és utána igazi klassz ünnepi ebéd. Hát nálunk csak anyukám jön erre az eseményre, mert anyósom éppen kórházban lesz, csípőprotézist kap. Szóval várjuk mér nagyon, főleg Nagyfiú.
    Majd Ti is túl lesztek a kezdeti nehézségeken és beáll a rend! Neked meg jobbulást,és múljon a fejfájásod!

    VálaszTörlés
  5. Na igen, a másik fájó pont, hogy hétköznap van minden. Komolyan nem értem ezt!!!:-(
    Mikor lesz nálatok az évnyitó? Nagy dolog is ez a nagyfiú életében.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeptember 15-én lesz az évnyitó. Addigra itt van Anyu,kitaláljuk, mi legyen a menü. Bár, ha a Nagyfiún múlna, palacsinta vagy tejespite lenne. :-)

      Törlés