2012. augusztus 31., péntek

vegyes érzések...

Megvolt tegnap az év nyitó. Hm...vegyes érzések vannak bennem.
Jó volt látni kedves szülőket, beszélgetni velük egy pár mondatot. Látni Bencét az új osztály főnökkel, aki szerintem jó lesz, bár nagyon nem ismerem, de olyan melegséget sugároz. Készítem a lelkét a változásra, több tanár, állandó vándorlás majd. Új gyerekek, mert összevonták az osztályokat,  három osztályból kettőt csináltak. Az ő osztályuk is felbomlott. Még jó, hogy négy barát együtt maradt.
Majd teljes döbbenet Mesi osztályában. Megy a szokásos lányok közötti rivalizálás. De hogy egy kislány úgy jön iskolába, hogy be van festve barnára a szép szőke hosszú haja, és lila tincsek vannak bele színezve? Ez több mint megdöbbentő volt. Pici miniszoknya, még jó hogy van rajta. Amúgy kicsit furcsállottam, hogy ez a kislány, még az év nyitó napján sem volt otthon. Mindig valamelyik osztály társánál volt. Nálunk is volt egy hetet. Majd Mesi kissé nehezményezte, hogy a legjobb barátnő, mindig arra a legjobb, mikor hol van, így eléggé összevesztek. Én a szülőket nem is ismerem, mert hatodikba jött az osztályba. Nálunk is úgy volt egy hetet, hogy nem is beszéltem a szüleivel. Na nekem azért még 14 évesen ez furcsa, mi lesz majd gimnáziumban? Ezért Mesivel kicsit elbeszélgettünk az este. És remélem picit elgondolkodott.
És a csattanó, mire hazaértünk, Dávid isteni tükör tojást csinált vacsorára, megterítve, mosolyogva, mert ő hamarabb jött haza mint mi.:-) Jólesett nagyon!:-)))

10 megjegyzés:

  1. De jó lehetett így hazaérni!:-)
    A többire nem is tudok mit mondani...

    VálaszTörlés
  2. Jesszus, én már semmin sem csodálkozom. A családban a "kedvenc" sógornőm a 10 éves lányával úgy ment évzáróra, hogy a lányát kisminkelte! Hát mondom, lehidalok. De mit várhat az ember egy olyan anyától, akit csak a szemfesték, a műköröm és a póthaj érdekel???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan, minek siettetik az időt, ugyis olyan hamar eljön!:-( (nekem is van hasonló sógornőm:-)

      Törlés
  3. Sajnos egyre rosszabb a helyzet ilyen téren...
    Nem tud az ember mit tenni, a saját értékrendünk szerint ha élünk, nagy valószínűséggel az lesz természetes a gyereknek. Kinek a műhaj műmell, műköröm, meki, kinek a könytvár, a természetben a séta, az együtt (tartalmasan) töltött idők.
    Persze elég probléma, hogy ilyenek, közelében vannak a csemetéink, mivel ebben a korban a csordaszellem beszippanthatja őket.És sajna a normálisabbakból lassan kevesebb lesz....de kitartással, és beszélgetésekkel rá lehet világítani mi az érték és mi az értéktelen, mi a mérték és mi a mértéktelen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utólsó mondatod, nagyon szép volt! És igen, nagy, nagy türelemmel, talán meg lehet tanítani nekik. De én is tudom, a csorda szellem nagy ilyenkor..

      Megérkezett a email???

      Törlés
    2. Anikó nem kaptam semmit. Küld el mégegyszer:
      jedio1234@gmail.com

      Törlés
  4. Újra küldtem, visszajelzel, ha megkaptad?

    VálaszTörlés
  5. Mire jó a nagy család ? Hát erre !!! Téged mindig meglepnek valamivel ez olyan jó :) puszi

    VálaszTörlés