2012. október 9., kedd

Az úgy volt....

Az úgy volt, hogy ma éjjel, kis nyűgösködés után, már csendben, nem jött álom a szememre. Rendbe tettem a gondolataimat. Először dühös voltam, elsősorban magamra. Nem haladtam a gyerekeim fejlődésével most, talán fáradt voltam, lemaradtam. Idegesített, a makacsság, egymás iránti tisztelentlenkedés. A sűrű hangulat ingadozás, kicsiknél és nagyoknál is. Fáradtságom, kifigurázása. De ami most idetartozik, az a blogélet egyoldalúsága, számomra. Sok embert ismertem meg, vannak kedvenceim, akihez minden nap benézek. Jó olvasni a sorokat, és a sorok közé is belátni. De elkezdett frusztrálni két dolog. Egyik, a leírom, ők tudják, én leírom, ők tudják...én nem tudok, nincs lehetőségem tudni. Magas telefon számla, érdeklődés hiány. Másik; -már megint nyavalyog, katt, keresek vidámabbat....effektus, hiszen mit nyavalyog, tök jó dolga van. Szép nagy család, férj, közhelyek, meleg kaja, meleg fűtőtest, ház, autó...kis kert. Mai világban mindenki küzd, ennek meg az érzelemkitöréset olvasni? Unott arc, katt, kikapcsol. Szinte láttam magam előtt a jelenetet...:-(
DE, ugye ez nem egy KELL csinálni. Ezt én választottam, hobbi, kikapcsolódás. Enyém, én életem. Akkor (és ezt most magamnak írom) miért NEM lehet ezt, izzadságszagú mentes, állandóan figyelő, másnak megfelelő, mentesen írni? Hiszen ezt mint írtam, nem KELL írni. Így lehet könnyed, magamnak jó legyen, családi blog., hiszen a címét is két és fél évvel ezelőtt, úgy adtam meg;- Mi kis életünk! Hát így szeretném tovább folytatni. Nem más életét nézni,ebben a blogban, hanem a mi kis életünket.:-)


Ezért: -nagyon jó hétvége volt. Kihasználtuk a szép időt, szombaton este szalonnát sütöttünk, vasárnap meg kirándultunk. Hú, Csenge már egy tonna, nagyon nehéz volt szegény Zsoltinak a hátán.:-) Kiválogattam a ruháit is, mert a tavasziak kicsik voltak. Magához képest, mondom, magához képest nagyot nőtt!:-))) 80-as ruha pont jó, de a 86-ost is elővettem már télre.  Gyerekeknek is vettünk pár ruhát, nagyon nőnek. De ez jó!
Hétvégén, raguleveset főztem, vadas volt zsemlegombóccal, almás pite. Tegnapra is maradt, mert kicsit a fűtéshez is kitaláltunk pár dolgot, azt valósítottuk meg. Konkrétan a radiátorok mögé, hőtükröt rak fel Zsolti. Karban lett tartva a kazán is, így tegnap este bekapcsoltam a fűtést, nagyon jólesett a meleg.:-) Mai menü is megvan, pásztortarhonya lesz.

Minden Kedves Olvasómank, köszönöm az olvasást, és a sok bíztatást! Legyen szép napunk!!!!!:-))))

32 megjegyzés:

  1. Nektek is vidám szép napot kivánok! Tündéri kis vigyori:))

    VálaszTörlés
  2. A kis Tündért látva már csak jó napom lehet! Nektek is kellemes napot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Jó a pozitív kicsengés:)
    Azt olvasd, amitől épülsz, lelkileg, ami vidít, netán tanít...ez valóban kedvtelés, és nem jó terhet faragni belőle.
    Én azt gondolom, mindenki kis élete valóban szép lehet, ha arra figyel, bár nagy a kísértés kikacsintani, még a nehézségek közepette is.
    Nemrég kérdeztem én is valahol, hogy ebben a blogvilágban senkinek nincs anyagi gondja? :) Annyi jó családról olvasok. Hála Istennek, teszem hozzá, örömmel olvasom...és szomorúan gondolok azokra, akik talán szintén írnának, de nincsenek olyan helyzetben.
    Fel a fejjel, jó kedvet az íráshoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Júlia!:-) A "jó család" és az "anyagi gondok" sok helyen jelen vannak, akár együtt, akár külön, külön!:-) Nálunk is sokszor húzni kell a nadrágszíjat. De azért nem panaszkodom, van még mit húzni, addig nincs nagy gond!:-)))

      Törlés
  4. Ez a beszéd Anikó! :-)) Örülök, hogy egyenesbe jöttél magaddal. Csenge gyönyörű:-) és a hétvégén én is almás pitét sütöttem, mert nagyon szeretjük.
    Nektek is szép napot! :-)
    Puszi: Piroska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Piroska, nálatok is almáspite volt? Van itt nem messze a patakon egy nagy gyümölcsfa, roskadásig almával, és képzeld kukacos is volt közte, tiszta nosztalgia.:-))))
      Köszi a biztatást!!!!

      Törlés
  5. Persze, írd Magadnak! Írd ki Magadból a dolgokat, ahogy Neked jó. Ne más életét éld, ahogy Neked tetszik, úgy. Ha másnak nem tetszik, ne foglalkozz velük. Nagyon sokan vagyunk akiknek szimpatikus a Ti életetek. Sokan tudnak erőt meríteni belőle. És folyton várjuk az újabb jelentéseket! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi, nagyon aranyos vagy amit írsz! Ugye jól vagytok? Olyan régen írtál nekem!!!

      Törlés
    2. Nálunk minden oké, megy a levél is, csak kissé vendégeskedtünk a hétvégén. :-))

      Törlés
    3. Köszi a levelet!:-) Megy a válasz is nemsokára...

      Törlés
  6. Annyira cukorfalat ez a kislány!!Pásztortarhonya volt nálunk is a múlt héten, volt sikere!
    Puszi,
    Meli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Meli!:-))) Itt is nagy sikere volt a tarhonyának.:-)

      Törlés
  7. Jaj, de huncut ez a lány! :-)))
    És így van, ez a te, a ti blogotok, a ti életetekről szól. Írjad csak tovább! :-)
    És mi szeretettel és alázattal élünk a lehetőséggel, hogy belekukkanthatunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huncut nagyon Csenge.:-) Jaj, Dominika, ne hozz zavarba, "alázattal"...á, csak olvassátok jó????:-D

      Törlés
  8. Kedves Anikó!

    Tegnap olvastam, azt hiszem a pénteki bejegyzésedet és sajnos elsodortak az esti teendők, így nem tudtam rá reagálni. De most annál inkább örülök, hogy kijöttél a hullámvölgyből és olyan jó, hogy újra a "régi" vagy! Azért jó - gondolom sokunknak - olvasni Téged, mert jó látni a pozitív példát magunk körül, és sokszor erőt is adsz, hidd el :).
    Örülök neked nagyon, annak is, hogy beengedsz a mindennapjaitokba.
    Csenge pedig egy kis huncut tündérlány :)). Szép napot: Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontos megfogalmazás igen, huncut tündérlány,kis hisztizsákba bújva.:-)))
      Vivi, mindig olyan szépet írsz nekem! Köszönöm!!!!

      Törlés
  9. Örülök, hogy ilyen pozitív hangvételű posztot írtál:) Ez a te blogod, azt írsz le benne, ami neked jólesik, az embernek a magánéletéről, gondolatairól egyébként is nehéz írni. Ha valaki ezt nem szereti nem fogja olvasni a blgodat, de sokan szeretjük olvasni: További szép napot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Erzsi Neked is. Te annyi blogba jelen vagy, külön öröm számomra, hogy szeretsz ide járni!:-)))

      Törlés
  10. Ezeken én is szoktam agyalni. Ha jobban belegondolok, az én blogom kb. 80%-a negatív hangvételű. Lehet, ezért nincs túl sok rendszeres olvasóm, de úgy vagyok vele, az a pár, aki van, valószínűleg úgy fogadja el a blogom, ahogy van, nem csak felüdülés gyanánt jön. Néha kell lent is lenni, hogy lássuk, milyen jó is fent! :)
    Én akkor is jönnék, ha másból sem állnál, mint rinyából. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért én nálad sem a rosszat olvasom csak! Nagyon sokmindenen mentetek át. És az a lámpabúra! Nagyon ügyi vagy!!!!

      Törlés
    2. Akkor örülök, ha nem csak a rossz jön le! :)
      Viszont lehet, ez még csak bemelegítés volt... :(
      Köszi, nekem is tetszik a tákolmányom. :)

      Törlés
  11. Nagyon örülök, hogy visszatértél és végre a régi vagy!

    Egyébként én is sokszor úgy vagyok mint te. Vannak kedvenc blogjaim amikbe mindig benézek, de ha sokat panaszkodnak vagy számomra semmiségeket is traumaként állítanak be akkor inkább továbblapozok. Nem szükséges, hogy az a pesszimizmus vagy hangulat átragadjon rám is :)
    Persze az sem jó, ha mindent habos tortaként állítanak be, számomra nagyon fontos az egyensúly! Nem jó egyiknél sem, ha a mérleg nyelve főleg az egyik felé húzódik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt most a saját blogomról írtam, hogy sok a panaszkodás, és tovább lapoznak...:-)
      És az egyensúly nagyon fontos, én is erre törekszem.:-)))

      Törlés
    2. Akkor valamit nagyon benéztem :P De nyugi, én meg nem rólad beszéltem :)

      Törlés
    3. Tudom!!!!:-))) Annyira birom a nyiltságodat! Legyél, mindig ilyen....

      Törlés
  12. Az összes gondodat tudni AKAROM !!! Mert legalább tudom mi van veletek ha már nem tudunk olyan gyakran találkozni sajnos ! Látom jót kirándultatok és Csenge bab is jól elfáradt hazafelé :) Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jót kirándultunk.:-)
      Köszi, mindent!:-)

      Törlés