2012. október 26., péntek

Ma..:-)

Ma, csakhogy stillszerű legyek a tegnapi és a tegnap előtti bejegyzéshez, elaludt Csenge délben, bár lekötöztem, na jó nem, csak zsákba dugtam!:-) Mert Zsoltinak még egy vicces ötlete volt, hogy a tetejére is kell az ágyra rakni valamit és nem szökik meg Csenge a délutáni alvásból.:-))) Ezt nem tudtam kivitelezni (meg nem is akartam:-))
 Pedig úgy rötyögtem rajta, mert ebéd után még nem volt itthon senki, így csendben mentünk fel, majd nagy kuncogás, hogy majd jót mókázik amíg kimászik, mire a zord anya, zsákba húzta.:-))))Hallgattam azért az ajtóban, mikor pottyan ki, de nem is próbálkozott nagyon, elaludt. És másfél órát aludt. Míg én, igen én, megnéztem a Szívedbe zárva című filmet. Hát annyira jó volt, aki teheti nézze meg, vagy ha látta újra. Igazi nekünk való kis romantikus film.:-)
Majd még mindig aludt Csenge, mikor átszaladtam a boltba, igazi téli (mert azzal fenyegetnek) ebédnek valóhoz a hétvégére. Jó elárulom előre, csülkös, káposztás, bab leves lesz. Hétvégén ettünk sógornőméknél és annyira ízlett mindenkinek, így megcsinálom én is.
Ma milánóit csináltam. Úgy ahogy én szoktam, hagymát pirítottam, majd rá a paradicsom konzerv, megpirítottam, bele fűszer, oregánó, bazsalikom, só, pici cukor. Rádobtam a darálthúst azt is megpirítottam, kis víz hozzá, majd főztem, a pikantériája, hogy tettem be kis szárított paradicsomot, és vargányát, de csak az íze kedvéért. Jól felfőztem, majd (most penne) tésztával összekevertem, és kerámia tálba tettem, vastagon megszórtam füstölt és sima ementálival, be a sütőbe míg a sajt kicsit megpirul. Én mindig így szeretem, átsütve. És kész is!:-)

Itt az őszi szünet, holnap nem mennek a gyerekek már suliba. És annyira drukkolok, hogy Zsoltinak se keljen menni. Igaz ma nagyon korán ment, és sokáig lesz.:-( De az őszi szünetben velünk lesz itthon, annyira jó!!!!:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése