2012. október 15., hétfő

Jó!:-)

Mivel itthon vagyok, van egy kisebbecske, és három nagyobbacska gyermekem, nem tudok semmi magasztosat írni, mi van "kint" a nagyvilágban. Jól el vagyok itthon, a "mi kis életünkben". Úgy gondolom, nekem ez most jó!!!!!
Így arról tudok csak írni, milyen változásokat hozott nálam az ősz. Becsuktuk az ajtót, ez azt jelenti kisebb térben vagyunk hatan. Meg azt, hogy Bence idegesítően robog be az ajtón, először betörné, majd lenyomná a kilincset.:-@ Grrrrrrr...Na ezen dolgozunk, hogy ugyan nem barlangban lakunk, van ajtó, amit meg rendeltetésszerűen használjunk már, no!
Majd, megy már ugye a fűtés, napközben letekerem, de estefelé fel. Így figyelnem kell, ha nyitva az ajtó ablak, akkor ne menjen a fűtés, mert mániákus szellőztető vagyok.:-)
És ha már szellőzés, nem száradnak a ruhák...:-( Mert annyira még nem megy a fűtés. De a mosnivaló is gyűlik a hat embernek. Tehát nem húzhatom le a hat adag ágyneműt egyszerre mosni, mert nem szárad. Vagyis lehúzhatom, és begyömöszölhetem a szennyes tartóba....Így előkerült a vasaló, napocska helyett, meg a kezemet melegíteni.:-))) És újra ropogósak a ruhák, mert az éppen megszáradó ruhákat, kicsit rásegíthetem a vasalóval, de azért nem viszem túlzásba, és az ütemet tartanom kell, mosni, száraz ruha le, hajtogat, vasal, pakol, vizes ruha fel a szárítóra. Mert ha bukik a dolog, na akkor igazán van káosz.:-)
És az ősz egyik legszebb momentuma, a sütés. A kelt tészták ideje....a kenyér, a kakaós csiga, a bukta, a sok finomság. Mellette a sütőtök, a gesztenye sütése. Sok almás süti, rengeteg kökény van fent a patak szélén. Jövő hétvégén szerintem szüret lesz, mert már puha. Lehet újra kökény lekvár. Csipke bogyó, de azzal még várunk.


Mai ebéd egyszerű lett, carbonara féle tészta.. meg a kenyér már kel.

4 megjegyzés:

  1. Ezért szeretem olvasni nap mint nap az írásaidat:most például kicsit benne lehetek az otthoni őszben.:) Itt még 40 fok van és a ruha negyed óra alatt szárad a teraszon....
    De nem panaszkodom! :)
    Szép délutánt!
    Erika Katarból

    VálaszTörlés
  2. Erika, ennek örülök nagyon!:-) De azt a 40 fokot nem kívánom már...csak a ruhaszáradást!:-))))
    Neked meg szép estét!!!

    VálaszTörlés
  3. Irigy, irigy Gio! Erikának jó, nálunk is bent száradnak a ruhák. Még ugyan a lakásban, jó párásítónak, mert nagyon száraz a levegő. Télen megy a mosókonyhába, kazánházba. Igen, a ritmust tartani kell, mert csak egyszer nincs vasalás, akkor aztán hegyekben a ruha. Ismerem. Mondjuk nekem csak 4 emberről szól a dolog, nem 6-ról. De a kicsi lakást én is érzem. Ilyenkor szeretnék 120 m2-t. Hogy legyen egy dolgozószoba, ahol nyugodtan taníthatok, mert be van rendezve, ahogy kell, minden kézhez áll. Úgy, mint régen, amikor még létezett a nyelviskolám. :-))
    De, mivel nekem is ugyanezek a napi teendőim, nagyon jó olvasni a soraidat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó akkor álmodozzunk a 120m2-ről. Nekem lenne egy nagy ebédlőm, baromi nagy nehéz asztallal. Körben kényelmes székek. Lenne egy tágas előszoba. Egy nagy mosókonyha, lehessen szárítani, vasalni, és a legfőbb, hogy egy szép ajtó legyen rajta, amit becsukok, ha nincs kész a vasalnivaló.:-) Majd egy nagy nappali, kényelmes kanapéval, fotelekkel, olvasósarokkal.
      Én kívánom neked, legyen egyszer meg a dolgozószoba, és a nyelviskola!!!!:-)))

      Törlés