2012. október 16., kedd

szuper idő..

Ej, de szuper idő van! :-( Kis ízelítő a sötétségből. És nem találja ki senki, vagy igen? Fáj a fejem...szegény Zsoltinak is két napja. Nesze neked(nekünk) kettős front hatás. De azért még létezem, nem döntött még le a lábamról, masszív lábakon állok, és a súlyom is lefelé húz, hála a gravitációnak, meg annak köszönhetően, hogy az őseink felegyenesedtek.:-) Látszik, hogy ötödikes egy gyerekem most ugye? (törit tanul(unk):-)))
Szóval, ma kitaláltam, na jó nem önszántamból, belebotlottam Limaránál, hogy ma van a kenyér világnapja. Kedvet kaptam és sütök ma egy + kenyeret és odaadom anyósoméknak. Aztán vagy megeszik vagy nem....mindegy, legszívesebben olyannak adnám aki értékeli, de most nem megyek ebbe bele.
Zsolti már megemlítette a hétvégén, milyen régen csináltam olyan csigát, amibe piros paprikát teszek, amit cukorral kikeverek előtte. Otthon, ha volt kakaós csiga, mindig csináltunk egy keveset ilyet. Tényleg régen volt. Sokan akik kostólják azt hiszik lekvár van benne, de nem!:-) Ti etettek ilyet már? Vagy csináltatok?
Na azért lesz kakaós is.:-)) Meg pulykamájat vettem ki a fagyasztóból, ritkán csinálok pulykát, inkább csirkemájat szoktam. Még gondolkozok, hogy kirántsam, vagy rizottot csinálja e belőle? Enném rántva de félek, kemény lesz. Bár a sertésmáj is keméynebb, és azt is szoktam csinálni. Itt most inkább az a kérdés szeretnék e köpködő olajat, szép zsírcseppeket takarítani vagy nem!:-)))
 

12 megjegyzés:

  1. Először is jobbulást! Nekem is tegnap óta fáj a fejem, reggel is már úgy keltem, hogy be kellett vennem egy Advilt...

    Szoktam én is csigát sütni, mi a paprikásat is nagyon szeretjük! Nálunk ez már hagyomány :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Akkor neked is!:-(
      Akkor nálatok is hagyomány a paprikás csiga. Finom lett, most teszteltem.:-)))

      Törlés
  2. Nyami finom kenyér! Kinyitom az ablakom és küldjél csak nekem én nagyon tudom értékelni :))) Jaj szegény fejeteknek :(
    Nekem mostanában ritkán fáj a fejem, de nem is nagyon hiányzik! Anyuci tényleg csinált sok pirospaprikás csigát de én azt valahogy nem nagyon szerettem inkább a kakaósért rajongtam de azért még most is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért elkopott gyerekkorunkban is.:-) Most is nagyon finom lett!:-)

      Törlés
  3. Pirospaprikás csigáról még nem is hallottam, és gyanítom, nálunk ez már így is marad, mert a gyerekek kitagadnának, ha azt kapnának kakaós helyett, ami a no.1 süti számukra... :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolhatod, nálunk is az első számú kedvenc!:-) Megsúgom, annak már hűlt helye van.;-) Legközelebb ha csinálsz, azért egy két tekerccsel próbáld ki. Sosem tudhatod ízlik e, ha nem kostóltátok.:-) Csak pirospaprika, és én most barna cukorral kevertem, mint a fahéjas cukrot szoktam.

      Törlés
  4. Remélem már nem fáj a fejed és nem kell gyógyszert szedned! Én is gondoltam, kellene kenyeret sütnöm, mert mára már kész lett a kovászom. Életem első kovásza! :-) De majd holnap sütök magunknak. Mert ha hiszed, ha nem, Rád gondoltam elsőként. De mikorra érne oda és milyen állapotban? Így csak gondolatban sütöttem Nektek kenyeret és vittem át a szomszédba. De holnap majd Rád gondolva dagasztok. :-))

    VálaszTörlés
  5. De aranyos vagy!!!! Hüpp-hüpp...
    Ma meg elmúlt a fejfájásom, a kis csomagodnak hála, akartam emailt írni, de nem engedett belépni egész nap.:-(
    Kerülgettem a dobozkát bevettem rengeteg magnéziumot, és semmit nem használt, de megittam a két atblettát, és komolyan negyed óra múlva már nem fájt a fejem. Köszi..:-)))

    Odaadtam anyósomnak a kenyeret, langyosan, látszólag örült neki, majd kiderül megették e?
    És jól sikerült a kovász? Olyan rossz mikor "eteted" és ki kell önteni a felét nem???
    Nagyon szép estét Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem öntöttem ki a felét. Leírod Nekem, hogyan készíted Te a kovászt? Szép estét!

      Törlés
  6. A jobbulást kívánság akkor már szerencsére tárgytalan, ahogy olvasom a kommenteket is, remélem fájdalom nélkül is maradsz.
    A piros paprikás csigáról én sem hallottam még, most is kikerekedtek a szemeim. Érdekesen hangzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked nem fájt a fejed Dius?
      Igen hatásos volt agyógyszer, de mindig húzom a bevételét. Utálom a gyógyszereket!
      Na látod, látod! Most meg tudtalak volna kínálni Téged és Dominikát, meg persze aki kér még, csigával. Kíváncsi lettem volna, ízlik e?:-))

      Törlés