2012. október 19., péntek

Fene....

Tegnap kétszer nyitottam meg az a fület, ami az új bejegyzést mutatja. Majd elkalandoztam...fényképeket nézegettem, családi videókat. Dühös voltam, kicsit elkeseredett, jó lenne kicsit kimozdulni itthonról. Mellette meg nem lehet, sem anyagilag, sem tervben sincs, bár megcsapott a szele, hogy mehetnénk, mivel nincsenek véletlenek, nem mehetünk, pár napra kikapcsolódni. Pedzetettem Zsoltinak úgy elmennék vele, pár órát kettesben valahova. Jót mosolygott rajta, tudom igaza van. Talán akkor tudnánk menni ha este elaludt Csenge. De akkor már mi is fáradtak vagyunk...tegnap már olyan érzésem volt, mennék én egyedül is...persze a kapuban visszafordulnék. Jó lenne, ha a gyerekeket rá lehetne bízni pár órát valakire, nyugodt szívvel, hogy ők is jól éreznék magukat. Csenge most olyan korban van, nem ismer veszélyt, figyelni kell rá nagyon. Kis kíváncsi...:-) Így nem lennék nyugodt. Á, ez ördögi kör. Pedig négy napos hétvége jön, meg lassan őszi szünet is. Zsolti élvezni fogja, végre itthon, én meg a szokásos, sütök, főzök, mosogatok....Milyen régen volt, mikor azt csináltam, amit szeretnék. Vannak ilyen napok...néha önző vagyok, lakatlan szigetről ábrándozok, csak pár napot, pár órát, pár percet......Lesz ez még így, és akkor visszasírom a nyüzsit!
Na már az is jobb, hogy leírom ezt. Mert ábrándozni lehet, hogy belép este a Zsolti, no, Drágám, csomagolj, holnap megyünk....ööööööööööö, a boltba kenyeret venni...na nem!:-), mondjuk most egy szép szálláson, húznánk a bakancsot, és indulnánk túrázni, majd finom ebéd, laza délután...este kis wellnes (az milyen is????) De csak úgy magunkban, nem kell társaság.....van aki megteheti a családban, mert megérdemli!!!! Fene az irigy fajtámat!(forrás: internet)

15 megjegyzés:

  1. Aki megteszi, annak általában eszébe sem jut, hogy a gyerekei nem érzik jól magukat. Te aggódsz. Nem tudsz kikapcsolódni akkor sem, ha elutaztok, hidd el. Én is ilyen vagyok sajnos. Gyerekek nélkül 11 éve egy kezemen meg tudom számolni, hova sem mentünk. Csak vigyázz, néha adj hangot az érzéseidnek vágyaidnak, tudniuk kell a családban, hogy TE is szeretnél néha kilépni az ördögi körből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálozok hangot adni, de ugye, tisztában vagyok a korlátaimmal is.:-)

      Törlés
  2. Jaj, drága Anikó! Most (is) nagyon a szívemből szóltál :)))!!! Ugyanez a dilemmám, mennék én is nagyon kicsit kettesben a férjemmel, akár csak egy fél napra, és ugyanúgy szinte lehetetlennek érzem, mert a kicsi mellett a nagy is nagyon ragaszkodó és hát, én is ugyanúgy aggódom értük és mellesleg nem találtam még senkit, akivel jól éreznék magukat, azt hiszem legfőképp ezért dől be ez a dolog mindig :)). Ráadásul ilyenkor még bosszankodom is, hiszen ők jelentenek mindent, akkor meg mit akarok :))?
    Nem tudok én sem újat és mást írni "vigasznak", mert ugyanarra gondolok ilyenkor mint Te, hogy lesz ez még így se :))) és az rossz lesz, biztosan :)). Ahogy írtad, ez egy ördögi kör. Kárpótlásul élvezzük együtt, ezeket a csodaszép napokat :))), Vivi.

    VálaszTörlés
  3. Itt újra Vivi :)), nem tudtam tanácsolni semmit, de most igen :))). Nézz be a Kifli és levendulára, más szemszögből nézve a dogokat, már nem is értem magam :)))...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te is átérzed ezt a helyzetet Vivi!:-)
      Jó, jó...nézhetjük onnan is, mint ahogy mindig is szoktuk, és most ís úgy lesz. De a vágyakozás, néha erősebb!
      Attól még ebben a csodás időben, nagyon szép és remélem tartalmas hétvége előtt állunk!:-) Legyen így nálatok is!:-)

      Törlés
  4. Nálam pont az ellenkezője igaz. Mehetnék 200 kilométerre családlátogatóba, de egyszerűen képtelen vagyok, annyira félek kimozdulni. Ilyen is van. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt is megértem, mert bennem is van mindig kis drukk mikor elindulok...de ha elindul az ember, már jó kimozdulni.:-)

      Törlés
  5. Lenne kire bízni Nagyfiút, több is, nem fájna a fejem sem, igazi biztonságban, szeretetben lenne. Csak ne lennének 1000 km-re tőlünk. Viszont az a nagy előnyöm meg van, hogy nyáron ezt megtehetem. És így tudom, milyen amikor nem lehet, átérzem a helyzeted és tapasztalom, milyen, amikor el kell engedned a kezét, mert megtehetem. Sokat gondolsz rájuk. De aztán már el is tudod engedni Magad, úgy a hazafelé úton :-p. Mint pl. most én teszem. Csodaszép időben, Nagyfiú kint mókol valamit és én szépen delelek egyet. Mert jól láttad, kicsit fáradt vagyok. De pár perc csak magamnak, már felüdít. ;-))Jah és kel a kovászos kenyér, nagyon úgy alakul, ahogy szeretném, remélem ez most már jó lesz! ;.-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én biztos vagyok benne, hogy jó lesz most a kenyérkéd, én ma csavarosat sütöttem.:-)
      Ott is szép idő van? De jó!!!
      Pihenj kicsit, rád fér!:-))

      Törlés
    2. Anyósom megdicsérte a kenyeret!!!!!!!!!!!! :-DDDDDD Tényleg szépen feljött, tényleg nagyon finom és működik, a majdnem kemencés sütés, sütőben. :-))

      Törlés
    3. Juj, de jó! Én tudtam!:-)))

      Törlés
  6. Drága Anikó, mint tudod, én a hétvégén Londonban voltam és meg kell hogy mondjam, nagyon nehéz volt nekem az a pár nap érzelmileg a lányom nélkül. Mivel dolgozom, kevesebbet tudunk együtt lenni, mint ahogy szeretném. Mindig nagyon várom a hétvégéket, hogy együtt lehessünk. Most viszont a hétvége nélküle telt. Nagyon rossz volt. Hétfőre vettem is ki szabit, nem engedtem el oviba, hogy kicsit kárpótoljam magam azért, ami kimaradt. igen, magam, mert egy öt éves már azért elvan, de az anyja, az bezzeg szenved. Szóval én viszem a lányomat mindenhová, ahová csak lehet, hogy minél többet együtt legyünk. De én ugye pont a másik véglet vagyok, nekünk kevés jut egymásból a hétköznapokon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen átérzem a helyzeted. Én sem tudnék nyugodtan elmenni itthonról! Csak kicsit éreztem, szerintem a jóidő miatt is, hogy jó lenne kimozdulni. Bárcsak megtehetném, hogy úgy menjünk el picit pihenni, hogy mindenkinek jó lenne. De ez megvalósíthatatlan most! Addig is jó itthon nagyon!!!:-)

      Törlés
  7. Mi is terveztünk pár nagyon jó programot, aztán dugába dőlt az egész, de ezért télen hálásak leszünk majd mert most intézi a férjem a fát. Szóval végül is jól alakultak a dolgok.
    Én most voltam a gyerekek nélkül, meg leszek is még ebben a hónapban, szóval én inkább arra vágytam volna, hogy ötösben elmenjünk a hegyekbe túrázgatni. No, majd legközelebb... :-)))

    VálaszTörlés
  8. Jó, de nem wellneseni voltál!:-) Amúgy a fahordás, vágás, is nagyon jó, imádom az illatát!:-) Fogtok majd nemsokára kirándulni...

    VálaszTörlés