2012. október 27., szombat

Ízelítő!:-)

Kis ízelítő az esős őszből. Gyerekek tipródnak, mit csináljanak? Fiúk gumicsizmát húztak, mentek a patakra pecázni, Mesi fent barkácsol a szobájában. Talán elkészül a két éve ígért dupla sütis tányérom. Ha elkészült megmutatom.:-)
Szegényt, reggel letámadtam a sulival. Már a felvételi körüli információ dömping van! Erről fogok egy összetettebb bejegyzést írni, félelmeim, aggodalmam, felfedezésemről. És arról a tudatról, hogy jézusúristen, tegnap még én voltam 14 éves, és tipródtam mi lenne jó...És most már van egy 14 éves lányom aki tipródik. Micsoda öröm, felelősség és mindenféle kavarog bennem. De mint írtam, majd ezt egy másik bejegyzésben megírom.

Inkább  nosztalgiázom,mert azért mégsem most voltam 14 éves. Már lassan 3x14 leszek...(na jó 4 év..) Nos arról, hogy tegnap adott anyósom ősrégi szappanokat. Volt benne Ó-levendula illatú. Erre jött a nosztalgia. Mikor a jobb szappanokat, pl Nivea szappanokat a ruha közé tettük gyermekkoromban, micsoda jó illata volt a ruhának tőle!  Majd milyen menő volt,  tus fürdőre váltani a szappanról, vagy a WU-sampon helyett, "vödörsódert" (emlékeztek rá???:-), használni. Meg mikor megengedte anyukám, hogy befessem a hajam 18 éves koromban, és azon gondolkodtam, hogy fekete legyen e, vagy szőke? :-) Szőke lett!:-)))
Mostanában azon gondolkozom, milyen kár, hogy olyan mértékben ősz a hajam, hogy sajnos mindenféleképpen festenem kell. Különben már ősz öreganyó lennék sajnos. De a tusfürdő már nem menő számomra, csak a levendula szeretetem maradt meg, most is az a kedvenc szappanom.:-)


Na csak ennyi időm volt mert nem hiszitek el, most lett olyan állapotban az arany galuska, hogy menjen a sütőbe. A sodó már hűl, gyerekek meg percenként a konyhát lesik mikor lesz már kész a galuska. De jó nekem!!!!:-))))

6 megjegyzés:

  1. Jaj, szappan a ruhásszekrényben!!! Ajándéknak is mekkora kincs volt egy LUX vagy Nivea szappan!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nagy kincs, becsben is tartottuk nagyon!:-)

      Törlés
  2. Jaja, szappan, meg tusfürdő, Fa! Régi szép emlékek. Meg amikor Quelle katalógusból varratuk a ruhákat, meg pénzért vettük őket kamionosoktól. Pedig ingyen kapták a megrendelők az áruháztól és a kidobott példányokból csináltak jó pénzt a törökök. :-))

    VálaszTörlés
  3. Már akkor is szappant gyűjtöttünk az unokaöcsémmel. Milyen szép átlátszó, mandarinos, citromos szappanjaink voltak! Meg a kókusz illatú...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen az átlátszó szappanok, na az tényleg nagyon szépek voltak és illatosak!

      Törlés