2012. október 11., csütörtök

Ha nagyon unatkoznék...:-)

Mai nap érzelmi kavalkádok napja volt. Délelőtt főzés, ez, meg az...csinálása. Délután meg mindig az érzelmi hullámok túlélése.:-) Olyan csipp, csupp kis dolgok, nem érdemes leírni, de ebből sok volt ma, így kifáradtam. Csenge sem aludt ma délben, de jól bírta a délutánt. Akkorákat huncutkodik, labdázik, közben riszálja a popsiját!:-) Egyik este fürdés után magamhoz öleltem, mint egész pici korában, vizesen, fürdőlepedőben. Ma direkt figyeltem, mit csinál mikor kiveszem a kádból. Naná, már nyúlt a kis kezével felém, ajajaja..és bújt. Ez már szertartás lett nálunk mint a reggeli cicizés, szerintem már nem olyan sok tejcsi van, de reggel pizsamában még odabújik, és húzza a pólómat és mondja, cicicisz....cicicisz...most nem tudom leírni a hangsúlyt, de elolvadok tőle, na az a fél óra még kell, és napközben nem is jut eszébe.:-))De olyan bújós, illat gombóc még, mellette meg már olyan nagylány, mindent megcsinál amit kérek, viszont nem olyan bőbeszédű, sőt!!! hm, hm....mondja és pattog mindenki körülötte. Nem kell ezért beszélni, pedig állandóan csicsereg neki valaki..:-)))

Mai ebéd lebbencsleves maradék, és a pulykacomb, amit jó fokhagymásan sütöttem. És kitaláltam, hogy mellé krokett lesz, bevallom még nem készítettem, pedig egyszerű étel. Kis füstölt sajttal bolondítottam meg. Valami mártás jó lett volna mellé. De majd fejlesztem a technikát.:-)))A héten másodszor hallottam Zsoltitól ebéd után, ez finom volt köszi...köszi, mindig van, de ritka a dicséret. Nem azért mert nem finom az étel, hanem azért, mert ez a természetes.:-)))Így jólesett, hogy a heti egyszerű étel, így izlett neki. Mondjuk, szívvel csináltam, lehet ezt érzi benne???:-))))

Két dolgot csináltam meg ma, vagyis csak egyet sikerült. A diólikőrről elfeledkeztem. Mivel a Zsolti az ablak keretet festette ma le, így útba volt az üveg, szerencse, mert így nyakon tudtam önteni a cukor sziruppal, és kapott társnak még szegfűszeget, fahéjat, vaníliát, ánizs is kellett volna bele, de az nem volt itthon. Úgyhogy érhet karácsonyra..:-)))
Másik dolog, amit szerettem volna csinálni az az öregtészta lett volna. DE nem lett, mert nem volt itthon élesztő.:-( Vagyis bolti szárított volt, de arra nagyon nem adok. Így az holnapra tolódott. Nem baj, kell holnap is valami amivel foglalatoskodhatok..., ha nagyon unatkoznék.:-)

2 megjegyzés:

  1. Bolti szárított élesztő, nagyon jó vésztartaléknak. Fel kell oldani vízben és úgy adni a tésztához. Akkor sikerülni fog az öregtészta. :-)) A diólikőrök nálam már a pincében figyelnek. A megmaradt dióra fehérbort öntöttem, abból meg vermut lett. Mindkettő naggyon finomra sikerült. Szívesen megkóstolnám a Tiédet is! :-))

    VálaszTörlés
  2. Vettem ma azért friss élesztőt!:-) Karácsonykor koccintok a diólikőrömmel az egészségedre!:-)))

    VálaszTörlés