2012. március 9., péntek

Péntek van!

És megint péntek van! Ami jó is, meg néha ijesztő is.
Jó, mert megint jön a hétvége, együtt lesz a család.
Ijesztő, mert rohannak a napok.
Ma, 15 hónapos Csenge! Olyan gyorsan elrepült ez a 15 hónap.:-( Nekem, nagyon gyorsan. Közben meg alig várjuk, hogy beszéljen már, hogy egyre jobban kinyíljon a kis értelme. De megvigasztalódok, mert még bújik, még illatos, még olyan könnyen irányítható.:-) Még...

 Hétvégére kitaláltuk tegnapi esti sétánk közben, hogy sütögetni fogunk valamit kint a kertben, remélem tényleg lesz egy kis jó idő.

Amúgy meg mostanában nagyon szépen elalszik Csenge, nem kell őt altatni. (hú, de nem akarom elkiabálni.)Így néha el tudunk menni Zsoltival kettesben sétáltatni Tégla kutyust, nagyon jó.:-) És az is, hogy a nagyokra így rá tudom bízni Csengét. Annyira szeretik őt, meg már lehet bohóckodni vele.:-)

11 megjegyzés:

  1. Szia Anikó! Egy kis kíváncsiság a részemről szakmai ügyekben :)), vagyis az altatással kapcsolatban (igen az én 7 hónapos Tamásomnál ez most aktuális, mert csak altatva alszik). Szóval erre az önállósodásra, hogy sikerült rávenni Csengét? Csak azért kérdezem, mert úgy látszik valahogy én ezt mindig megnehezítem magunknak, ugyanis a most 8 éves fiamat ugyancsak altatni kellett anno :)). Nem bánom ha elárulsz erről bővebben valamit :), köszi: Vivi. (ui: mindig elfelejtem írni, hogy a kolbászos tekercsed nagyon finom volt :)), köszi a receptet)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett a tekercs!:-)
      Nos, leírom, hogy sikerült rávennem Csengét. Kint aludt a babakocsiban napközben,kétszer. Majd jött a nagyon hideg idő, mégsem rakhattam ki.;-) Ideges voltam hogy fog elaludni bent, napközben. Este ekkor, úgy aludt el, hogy cicizett, majd beraktam az ágyában, majd én is lefeküdtem az ágyamba..állandóan nézett, nem e szöktem meg!:-) Ma már nevetek, de akkor kb, a kulcslukon, vagy a küszöb alatt is simán kiszöktem volna. Mert volt az egy óra is, így ami eltelt!Szenvedés volt.. Majd ugye déli alvásnál is így csináltam, de a második alkalommal, azt csináltam, hogy leraktam, megsimogattam, kimentem. Majd ha sírt visszamentem, megsimogattam, cumi be, majd kimentem. Többször. Majd harmadik nap, nem kellett visszamennem hozzá, és már tele hassal cici sem kellet...este még lefeküdtem mellé, majd pár nap múlva este is kimentem, majd vissza, majd újra ki. A lényeg pár nap alatt elengedett. Nekem is hihetetlen volt, de működött!:-) Mai napig úgy megyek ki a szobából lélegzet vissza fojtva, csak ma ne sírjon..De eddig, minden rendben, ez pár hete tart! De kitartóan kel három óránként, cici, majd visszaalszik. Jó minden nem lehet tökéletes!:-))))

      Törlés
  2. Boldog Hófordulót Csengének! :) Nagyon repül az idő!

    VálaszTörlés
  3. Az idő nagyon gyorsan múlik tényleg.Most született Csenge és Borcsa is és már milyen nagylányok!:)Bazsinál én is így altattam régen.:)Bezzeg most!Annyira szeret aludni!:)

    VálaszTörlés
  4. Elfelejtettem írni az előbb. Jó sütögetést Nektek Anikó!Mi is sütögetünk szerintem, ha jó idő lesz.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Nelli, nektek is nagyon szép hétvégét!:-)

      Törlés
  5. Köszi Anikó a jó tanácsot, nagyon aranyos vagy :)). Én is meg fogom próbálni, végre rászánom magam, mert erről a módszerről már olvastam, de senki sem volt aki testközelből is kipróbálta. A lényeget pedig elfelejtettem megírni, hogy gratulálok Csengének a 15. hónaphoz :))). Szép, napsütéses, sütögetős hétvégét Nektek: Vivi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitartónak kell lenni Vivi, de megéri!:-)
      Nektek is hasonlóan szép hétvégét!:-)

      Törlés