2012. március 22., csütörtök

Pihenni.....

Nyugtával dicsérd a napot! Estére komoly láza lett Csengének. Este lefeküdt rendesen jól bevacsorázott, majd fél 11-kor, igen morcos ébredésem után (miszerint, éppen most aludtam volna el), felemeltem Csengét, aki igen forró volt. Éjfélig szopi, nyűglődés....szopi, után lehoztam és megmértem a hőjét ami 38,5 volt, gondoltam az éjjeli időre, beadtam a lázcsillapítót. 38,5 fok alatt nem szoktam gyógyszerrel lázat csillapítani, csak megfigyelő állásban vagyok, mert szerintem a láznak is nagyon erős baciölős hatása van. Lement a láza lassan, majd szinte óránként kelt sikítva!:-( Nem volt kellemes, főleg hogy nem tudtam mi a baj. Vagyis tudtam, hogy a kanyaró oltás miatt van, csak azt nem mije fájhat? No, mindegy is, mert reggel háromnegyed hattól a mi ágyunkban kialudta magát, hogy mi nem annyira Zsoltival, az ugyebár mindegy!;-) Pedig semmire jobban nem vágynék most mint egy kiadós alvásra éjjel. Tőlem egyszer kelhetne még Csenge, de ennyit??? Nagyon nehezen viselem, bevallom. Reggel a hegyet meg tudnám mozgatni, majd délben, leeresztek, és kel pár óra mire összekapom magam. És késődélután megint aktív vagyok és este újra leeresztek mint egy lufi. No, általában így lát Zsolti. Biztos felüdítő lehet egy zombifeleség!:-)))
Sokat gondolkodtam azon is miért vagyok ennyire fáradt mostanában. Persze az éjjelek is..meg a nappalok. Azért négy gyerekre figyelni, és ugye az embernek ott a férje és saját maga is. Egyszerre nem tudsz koncentrálni mindegyikre. Általában az kap figyelmet jobban, aki abban a pillanatban igényli. És persze Csenge meg állandóan, mert ugye neki nincs kialakulva az, hogy várjál, majd mindjárt..neki most azonnal kell, és ez olyan nagyfokú állandó koncentrálást igényel, hogy fárasztó.Persze édes teher ez, mert mikor rád mosolyog, vagy hozzám bújik feledve van minden! De az tény, nekem most még sokszor kihívás a háztartás, a gyerekek, jó feleség, saját magam koordinálása. De ezzel szerintem sok, hozzám hasonló anyuka van így! :-)

Azon is gondolkodtam, (igen, éjjel.-)hogy az egy dolog, hogy fáradt vagyok. De ugye valahogy egyensúlyba kellene hoznom magam. Eddig is pihentem valahogy, pillanatokat, pl. beültem a hintaágyba kávézni, ideülök a géphez és írok, csak nézem Csengét...próbálom nem idegesíteni magam a házimunkán, élvezni a jóidőt, a kertet, a madárcsicsergést. Hogy elviseljem a rossz dolgokat. (nem is írom le, utálok rajta rágódni)
Elemhez hasonlítottam magam, aki nem egy napos töltésen van, hanem, tudjátok a kocsiba az aksit szokták másik aksival beturbózni! Vagy valami ilyesmi..:-D Na olyanon vagyok.;-) Csak néha...nem mondom nem esne jól, úgy két napig PIHENNI!:-D Na majd egyszer, nyugdíjas korunkban, ezt szoktok mondani, lassan idejét múlt szöveg lesz, nem leszünk nyugdíjasok!:-(

8 megjegyzés:

  1. Szia, hát nem sokat alszol gondolom a gyerekektől. Mióta én is anya vagyok, nem aludtam végig nem hogy 8 órát, de 4-et sem egyhuzamban. Ébren alszom, mint a legtöbb anyuka. viszont ha állandó fáradtságot érzel érdemes utána olvasnod, mert nem biztos, hogy csak a kialvatlanság az oka. lehet pajzsmirigy alulműködés,vérszegénység, alacsony vérnyosmás, sok oldalt találsz erről a neten. :) szép napot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vérszegénység stimmel, pajzsmirigyet nem tudom, de majd azért nézegetek utána..Köszi!!!:-)

      Törlés
  2. Jobbulást kívánok Csengének:) Még emlékszem rá én is, hogy milyen az, amikor nem tudod kialudni magad, állandóan kelni kell, kiborító tud lenni. Remélem hamarosan ki tudod magad pihenni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Remélem ma már jobb éjszakánk lesz!:-)

      Törlés
  3. Jaj de sajnálom!:( Jobbulást Csengének!
    Nekünk is szokott még ilyen sokszor ébredős éjjelünk lenni,úgyhogy nagyon átérzem a problémát! Kitartást!++++++

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor tartsuk egymásban a lelket!:-) Ma gondoltam rátok séta közben, bár egy idő után fogta a kezem és úgy sétáltunk, olyan megható volt. De borzasztó, hogy nemrég Mesi volt ilyen kicsi.

      Törlés
  4. Anikó, nagyon megértelek.
    Jó-jó. hogy majd alhatsz ha nagyobb lesz Csenge, de ha most vagy fáradt most kéne pihenni, aludni.
    Még a tavaszi fáradtság is nehezíti a helyzetet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Na igen, itt a bibi,most vagyok fáradt!:-) Na de ez van. Most ott szuszog az ágyamban!:-)

      Törlés