2012. október 10., szerda

Milyen???:-)

Milyen már az, egy tapasztalt háziasszonytól, hogy reggel fél 10-kor még nem tudja mi legyen aznap délre az ebéd? Mert ez így volt ma. Kinyitottuk Csengével a spejz ajtót  (kis komód) lekucorogtunk elé, és néztük mit lehet kihozni a nem túl sok dologból, ami ott volt. Osztottunk, szoroztunk, és a lebbencs leves mellett döntöttünk, és rizskoch lett mellé, finom házi barack lekvárral. Csenge délben akkorát ebédelt, nagyon ízlett neki. Többiek is ették.:-) (nem volt más...:-)))
Délután úgyis fogszabályzásra mentünk, meg vissza adtunk kedves ismerősünknek egy jó adag baba ruhát. Bruhahahaha, mennyivel jobb volt kapni őket.:-( De ez van, lassan kétéves Csenge. Nem, és mielőtt eszetekbe jutna, nem, és nem lesz több babánk. Le kell zárnom magamban ezt a dolgot..Mondjuk most elég nehéz, bébibumm van Zsolti munka helyén.:-) De jó!!!!:-))))
Visszakanyarodva, elmentünk vásárolni. Nagyjából, húst kell még vennem. Bár holnapra vettem pulyka combot, már bepácolva hűsíti magát a frigóban.
Amúgy zajlik az élet, megint én vagyok a gonoszanyu, de megszoktam már....majd lesz ez másképp is!:-))))

8 megjegyzés:

  1. Persze, hogy lesz ez másként is! De hogy milyen finomat főztél megint! A rizskoch nálunk is bejön(ne)! :-))

    VálaszTörlés
  2. Hát a gyerekdolgot megértem. Én még nem mondtam le róla, de ahogy telnek az évek egyre inkább be kell látnom, hogy semmi értelme tovább reménykedni. Tudjuk, hogy gond van és nem lehet több gyerekünk. Csak hát olyan jó hinni a csodában még egy kicsit! :-)) Mikor a családban meg "potyognak" a gyerekek, meg a barátoknál. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem is tudom milyen lehet az, mikor vágysz rá és nem jön. Mert nálunk ugye, jönne, de nem lehet már. Ebben a kérdésben, messzire is kell látni, nem lehet az állandó babaillatot akarni csak, lesz ovis, sulis, felnőtet kell nevelni a babából.

      Törlés
  3. Nagyon jól kijöttél ebből a -mi legyen az ebéd mindjárt- problémából.Ugye mennyi kreativitás kell még a mindennapos főzéshez is! Főleg ha abból kell gyorsan rittyenteni, ami épp van odahaza.Magam is mindennapos főzős vagyok, tudom miről beszélek, de élvezem.( Na a mosogatást, elpakolást már nem annyira):) Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te is átlátod a dolgokat. Ráadásul én balga megszokta a banda ebéd legyen délre, na ha csúszás van, néznek is nagy szemekkel.:-)))) Ez ugye, egy újabb kihívás. Én is szeretek főzni.:-)(mosogatást, elpakolást is a végén birom, mikor szép rendben van a konyha, legalább öt percig!:-)))

      Törlés
  4. Jajj de kár, hogy nem jártam arra ebéd tájékán :D :D imádom a lebbencs levest. Na már tudom mit rendelek anyumtól hétvégére, hogy mire lemegyek főzzön egy jó kis levest :D
    Különben az ember tényleg kreatív, főleg mióta jártam Erdélyben, többször is, meg azóta olvasgattam erdélyi recepteket, hát a puliszka mindenféleképpen elkészítve a kedvencem.
    A jó múltkor nem volt még kész az ebéd, modnom anyunak, hát csinálok kis puliszkát,yorsan vízet feltettem forrni, bele a kukoricadarát, kis sót, tejföl volt, de épp előtte aprítottam le a sárgarépát, amit házi ételízesítőbe szántam, na mielőtt megtejfölöztem volna a puliszkát, vagy jó két marék nyers sárgarépát szórtam rá, rá a tejföl, úgy de úgy belaktam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig szívesen láttalak volna.:-))))
      Egyszerű, de finom leves. Én mostanában kezdtem el újra főzni. Nosztalgiáznak is a gyerekek mennyire szerették ezt az oviban.:-)))
      Puliszka is nagyon finom csináltam már. A tiéd is nagyon finom lehetett, főleg a sárgarépa szerintem megdobta.:-) Bár kukoricadara, nem mindig van itthon, de gondoskodok majd róla legyen.;-)

      Törlés