2012. december 1., szombat

Emlékeztek...

....a konzum szaloncukorra?
Na sikerült ma életem első szaloncukrát ilyen ízűre csinálnom. Semmi íz, csak mintha cukrot nyalogatnánk!:-( Úgyhogy nem vonom be csokival. Pedig lett volna kókuszos, és marcipános is.
Megyek inkább mézeskalácsot sütni...várnak a gyerekek.:-) Dávid meg már reszeli a csokit, a forró csokihoz!:-)

Ha valakinek van jó kis szalon cukor receptje, kérhetem?:-)

7 megjegyzés:

  1. Most találtam a facebookon, volt hozzá kép is, ami nagyon guszta...

    Házi szaloncukor- ahogy mindenki szereti:

    Hozzávalók (kb. 80 dkg-hoz):

    *30 dkg mazsola (ennek a harmadát helyettesíthetjük aszalt meggyel, szilvával, áfonyával ízlés szerint)
    *6 dkg kandírozott narancs és/vagy citromhéj
    *20 dkg darált dió (ki lehet próbálni natúr gesztenyével is)
    *20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
    *6 kávéskanál kakaó
    *Ízlés szerint fahéj, gyömbér, ánizs, rumaroma, stb.
    *Kókuszosnál 1 evőkanál kókuszreszelék

    Elkészítés és jó tanácsok:
    A mazsolát daráld le a kandírozott narancs és citromhéjjal együtt, a puhább aszalt gyümölcsöket vágd apróra, (a keményebb aszalt gyümölcsöket pár percre áztasd be, és a mazsolával együtt daráld le).
    Aprítógépben is el lehet készíteni, de akkor a darált dióval együtt kell a gépbe rakni, és kétszer, háromszor is megforgatni, hogy jól összedarabolja. Ha mégsem sikerül apróra vágni, akkor még késsel is rá lehet segíteni egy kicsit.
    Ezek után add mindehhez a gőz fölött megolvasztott étcsokoládét, a kakaót, esetleg a fűszereket, kókuszt – akár gumikesztyűvel – dolgozd össze.
    Ha ezzel készen vagy, pár percre tedd hűtőbe a készítményt, hogy kicsit megkeményedjen a csoki.
    Ha kicsit megkeményedett az alapanyag, akkor sodorj a masszából rudakat és kb. 3-4 cm hosszú darabokat vágj belőle, majd ismételt hűtés után mártogasd olvasztott csokiba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, köszi....azért ez mégis jobban hangzik...kipróbálom, tegnap elfordultam a szaloncukortól, csak nem veszek, nem adom fel!:-)))

      Törlés
  2. Kedves Anikó,ha még aktuális van nálam néhány fajta:kakaós,marcipános,vajkaramellás és kókuszos.A kakaós és a marcipános elkészítése egyszerű,mikor alszik a kislányom egy-egy adagot elkészítek délutánonként.Mert mindenki ezt kéri ajándékba tőlem és lassan nagyüzemi méretekben készítem.

    A gázórás bejegyzésed kapcsán annyi kérdésem lenne,hogy az éves leovasáskor derült ez ki?Hogy lehet az ilyen dolgokat kivédeni?Mert mi sem nézegetjük nap mint nap az órákat,hogy jól mérnek-e.Aztán meg ránkverik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kedves vagy hogy írtál!:-) Megnézem majd a szaloncukrokat, mindenképp!:-)

      Sajnos azt kell mondanom, senki nincs biztonságban ma! Mert egy "rutin" ellenőrzéskor derült ki, hogy rosszul mér az óra. Itt nem óraállást ellenőriztek, hanem plombát, mérést. Majd itt jött ki 24%, hogy kevesebbet mér, a szakértői vizsgálaton, már 37% volt. Mivel leellenőrizték az új órát is amit felrakjtak, és az jól mért, ezek után mennyire hiteles az egész mérés? Mert ha 13% eltérés volt a két mérés között, akkor az új óra sem mér hitelesen. Kicsit hosszú voltam, de sajnos ezek tények. Na itt fogtuk meg a Tigázt! De ezt sajnos csak itthon tudtuk kimókolni, mert ott abban a félórában, az ember nem tud reálisan gondolkodni.:-( Ez van! Most ez a Magyar valóság! Kíváncsian várjuk majd mi is a "kedves levelüket", mire hivatkozva küldik a csekket!

      Törlés
  3. Szorítok Nektek,mert ez tényleg elképesztő.
    És most kicsit megnyugtat,hogy mi a GDF-hez tartozunk.Ezidáig még semmi gondunk nem volt velük.Én az Eon-tól tartok,na ott nem mennek annyira simán a dolgok.

    VálaszTörlés