2012. december 11., kedd

Kerülget...

....a nyavalya!:-( Két napja fáj a torkom, más tünet MÉG nincs. Csenge is két napja köhécsel, MÉG ő sem komoly. Mesi is fújja az orrát..De mint említettem az előbb MÉG, nem vagyunk annyira benne.
Én összesen a harmadik bögre teánál tartok, már ki nem állhatom. A méz gondolatától is felfordul a gyomrom, meg a szopogatós gyógycukorától is. Este ősi módszerünkhöz folyamodtam, ittam egy kupica pálinkát. Jó volt!:-) Jobb, mint az összes többi..
Ma csak rávettem magam, hogy elmenjek Csengével tanácsadásra. Hisz két éves státusz vizsgálat volt! Nagyon komoly!!! Bakancsban jól felöltözve mérés, 11 kg. Hossza ugyancsak bakancsban, 82 cm. van az 79-80 cm is. Pipálgat valamit, a nőci kérdez, csinál ezt az? Igen...mondom nem igen beszél még, jó majd fog, ugye nem kancsal? Rá sem nézett a gyerekre, nem nem az...(lehetett volna) Bejön egy újabb védőnő, mintha rémlene, ő az új védőnő. Oda pofátlankodom, bemutatkozok, már egy fél éve voltunk utoljára mérésen, azóta felénk sem nézett az új védőnő, legalább telefonon, hogy ha valami problémám van jelentkezzek nála nyugodtan.. Ez a legjobban szeretett mondatom, -Ó, hát ő a negyedik, akkor már mindent tud..Jó tudok, nagyjából, és hála semmi baj nincsen, de azért jól esne néha egy kis érdeklődés. Na mindegy, nagyváros előnyei.:-(

Ma még van a marhapörköltből, csinálok mellé nokedlit, és gyerekbarát tejberizst mellé nasinak.:-)


És Enikő kérésére, leírom én hogy csináltam a túró rudi tortát.
2 db tojás ketté választottam és a fehérjét felvertem habbá, a sárgáját 10 dkg cukorral habosra levertem, majd tettem bele 3 evő kanál olajat, jófajta kakaóport is , kb 2 evő kanállal. És 10 dkg lisztel fél csomag sütőporral és a habbal, lazán összedolgoztam. Ezt most kapcsos torta formában sütöttem. Ha kész, fél kiló túró, 1 kis doboz tejfől, cukor ízlés szerint, majd vaníliás cukor és citrom héj kerül bele. Én most 2 csomag zseléfixet tettem hozzá (biztos ami biztos). Felét rákentem a tésztára, arra csokimázt tettem, kiraktam a hidegre dermedni, majd mikor megdermedt, ráteszem a maradék túrót. Én másnap tettem rá a sok, sok csokimázt. Az is megdermed és kész, lehet díszíteni! Isteni finom, próbáljátok ki! 

18 megjegyzés:

  1. Nálunk pedig a másik véglet a védőnő. :)
    Én is kérhetek valamit??? :D A forró csoki receptedet.Köszikösziköszi ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az sem jobb!:-))))
      Persze írom is: 1 tábla étcsokit lereszelek sajtreszelőn.Csak ez a macera van vele.:-))) Majd 1-2 teáskanál fahéj, (attól függ mennyire szeretitek a fahéjat) 15-20 dkg barna cukorral elkeverem, majd vagy vaniliás cukrot teszek bele, vagy fél vanília rudat, vagy igazi vaníliás cukrot, összekeverem, és kész is, 1-2 teáskanál kell a bögrébe, rá a forró tej, és lehet inni.:-)))

      Törlés
    2. Köszönöm a receptet!Tuti kipróbálom. :)

      Törlés
  2. Jobbulást a torkodnak!
    Nekem az aloe FIRST válik be ilyenkor, amúgy nálunk is mindenki köhécsel lassan napok óta.
    Csenge mérése:) Én is vigyorgok amikor így mérik őket, vicces, de egyébként szerencsére a mi védőnőnk igazi angyal. Mi sem találkozunk mostanában, csak ha viszem neki a kinőtt gyerekruhákat amit elosztogathat, de ha mégis összefutunk mindig jót beszélgetünk . A forrócsoki recept tetszik! Kipróbáljuk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáljátok csak ki, nagyon finom!:-)
      Persze már nem is kell jönnie a védőnőnek, csak gondoltam azért kíváncsi ránk.

      Törlés
  3. Jobbulást Nektek! Csengének meg utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok, tündéri, szép kislány. Sőt, nagylány. :)

    VálaszTörlés
  4. Remélem, nem másztok bele jobban!!! Jobbulást nektek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon, nagyon bízom benne... Majd kúrálom magam este!;-)))))

      Törlés
  5. Hagyma tea? Hm? :) Kívánom, csak kerülgessen, de kerüljön el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem kívánságod célba talál! Most jutott eszembe a hétvégén mennyi hagyma héjat kidobtam, pedig...:-(

      Törlés
  6. Ne kerülgessen, kerüljön el jó messze! A pálinka jó ötlet volt, nekem is szokott segíteni! :) nagyon bajos Csenge a képeken. Megy levél hamarosan!

    VálaszTörlés