2013. szeptember 16., hétfő

Dilemma..

Köszönöm mindenkinek a rámgondolást!

Vegyes érzések vannak bennem. Jó volt kicsit elmenni itthonról. Keményen dolgoztam 4,5 órát. Itt nincs lazaság, vagy leülni kávézni, vagy csak úgy bámulni ki a fejemből. Jó volt, hogy a kisméretű közben nem kapaszkodott a lábamba. DE, nem tudom, legyen ez így??? Ma, ezért a négy és fél órai munka után 3000 ft-ot kaptam. Tudom aki a kicsit nem becsüli, nagyot nem érdemli...3 éve mikor eljöttem tőlük, 1000ft-os órabérért dolgoztam....a munka nem lett kevesebb, sőt több...tudom, ezért hívott újra, mert nem győzi...Kéne menni a héten kétszer, az 6000ft, egy hónapban 24000ft kb. Kétszer gondoskodjak Csenge vigyázásról..., közben legyen ebéd...hetente kétszer... ennyiért megéri? Persze szeretek ide járni, emberszámba vesznek, de akkor is..:-(
Most legyek okos...:-( 

15 megjegyzés:

  1. Anikó ezt most csak egyedül tudod eldönteni, kivülállóként lehet bölcs tanácsokat adni, de a részleteket hogy mit miért és hogy ?...Bárhogy is döntessz , biztos az lesz nektek a legjobb!

    VálaszTörlés
  2. Ha megbeszélnéd a Férjeddel, családdal? Több fej,több gondolat, majd kitaláljátok, hogy lesz a legjobb. :)

    VálaszTörlés
  3. Drága Anikó!
    Hogy mennyire értelek! És átérzem a dilemmád! Nekem is lelkiismeret furdalás anyósra hagyni a gyereket és olyan sokat utazni két tanóráért. De én is szeretem. Ráadásul a betegbiztosításom olyan drasztikusan megemelkedett, hogy ha nekem kellene kifizetni, több, mint a fele lenne a bevételemnek, a másik felét elvinné az adó. Nem érné meg elmenni dolgozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ha én sem lennék biztosítva, jól elgondolkoznék én is...

      Törlés
  4. Azt neked kell eldönteni,hogy megéri-e.De kimozdulsz,mást csinálsz,más impulzusok érnek.Én imádtam egy évig burokban itthon lenni,de szép lassan megragadtam a kínálkozó lehetőségeket.És jól érzem magam,meg a kislány is.Sokkal terhelhetőbb vagyok itthon,és sokkal értékesebbek az együtt töltött napok.
    És mindig van főtt étel,mert ha van időm előre dolgozom:fagyasztom a fasírtgolyót,a panírozott csirkefalatokat,a bolognai ragut,a pörköltet stb.Ezek mellé csak köretet,vagy főzeléket kell készíteni.
    Szóval ha meg tudod oldani,hogy vigyázzanak a kislányra szerintem dolgozz,mozdulj ki otthonról,legyél emberek közt.Jót fog tenni a lelkednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért, hogy emberek között vagyok, az nem igaz, ugyanazt csinálom mint itthon, csak máshol, semmi kihívás...
      Hogy vigyáznak Csengére,az sem egyszerű...nem bölcsibe jár, itt nincs is esélye, ekkora városra 1 azaz egy bölcsi van, a többi magán. Anyósomék idősek, és nem lehet mindig kérni, ha rosszul vannak, hogy heti kétszer vigyázzanak Csengére, és az idő-fizetés egyenleg a nem jó, nagyon nem...
      Ezeket mind mérlegelni kell...:-)
      De nagyon jó együtt gondolkodni veletek is!:-)

      Törlés
  5. Akkor 1000 ft os órabér és visszahivtak, mert ezek szerint jó volt a munkád, jó volt veled. miért is adnak akkor most kevesebbet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem én, ha éppen úgy hozza a sors, van ilyen, hogy kevesebb jut erre, vagy arra...Bár itt konkrétan nem erről van szó!:-(

      Törlés
  6. Először azt terveztem írni,hogy jobb,hogy a nagyszülők vigyáznak a Kicsire,jobb,mint a bölcsi.Viszont nem tudtam,hogy a nagyszülők nincsenek erejük teljében.De végülis nem egész nap van velük,ugye?
    Hogy reagálnak a nagyiék? lelkesek,vagy nem? Ez is fontos.

    Kovtama kérdéséhez én is társulok: mi lenne,ha a régi bért kérnéd és csak akkor maradnál? mert ha nem lenne hasonlításképpen a régi pénz,az megint más,de így én sem értem....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mammka, ez agy nagyon bonyolult kérdés. Mármint a nagyszülők, igen vigyáznak rá, igen nem egy egész nap kell vigyázni...de tudod, itt azért nem olyan a viszony, mint ahogy lehetne..
      Igen, ma megbeszélem vele mindenképp..én sem értettem, a munka nem lett kevesebb, sőt több!

      Törlés
    2. Igen,tudom,itt magam ellen beszéltem,mert én is akkor voltam a nyugodt,ha velem voltak a gyerekek.:))))csak nyugtatni szerettelek volna..:)

      Törlés
  7. Aniko!

    En meg mindig azt mondom, hogy ezt most ne vallald. Persze, megertem, hogy jo neha kimozdulni, kiszakadni a mindennapos taposomalombol. De ez a munka nem nyujt neked semmi pluszt, sikerelmenyt. Inkabb csak meg jobban lehuz az az erzes, hogy nem igazan jo szivvel hagyod ott Csenget a nagyszulokre. Raadasul ugy latszik anyagilag sem ertekelik azert annyira a munkadat. Tobbet ersz vele, ha ezt az energiat tovabbra is a csaladodra forditod, ugy mint eddig, szivvel-lelekkel, ok igazan megerdemlik es ertekelik, megha nem is mondjak. Meglatod, el fog jonni az ideje, amikor ugyis ki kell majd mozdulnod ebbol az idilli eletedbol. Gondolom, okoskodasnak tunik, amiket irok. De jo szandekbol teszem. Esetleg keressetek Csengevel valamilyen baba-mama foglalkozast, ahova eljarhattok, biztos van a varosotokban sokfele lehetoseg. Akkor kicsit te is kikapcsolodhatnal, Csenge is hasonlo koru gyerekek kozott lehetne. Ne gyotord magad, hagyd magad sodrodni az arral es meglatod, jo donteseket fogsz hozni.

    szeretettel, Lizi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lizi! Jólesik amit írsz, mert nincsenek véletlenek, ez is azért alakul így. Majd meglátjuk a jövőben mi lesz...de nekem sem kell kétszer mondani, hogy maradjak itthon, hiszen nagyon szívesen csinálom, amit csinálok most!:-)

      Törlés