2013. szeptember 13., péntek

Végre péntek!

Mondjuk a mostani hétvége, már nem a felhőtlen szórakozásé lesz, mert már keményen megy a tanulás. És nálunk a fiúkat ki kell kérdezni, és nézni, hogyan csinálják, mert különben, ennyire sem teljesítenének. Persze én lemondtam a kitűnő bizonyítványról, nem is várom el. Ettől függetlenül nem írnék igazat, ha nem lennék büszke évvégén, a jutalom könyvre. Bencével már amúgy is megvolt a harc a tanulással délutánonként.:-( verset tanulnak, napi négy soros vers lett volna a cél. És nem, és morog, és csapkod. De nem úgy képzeljétek, hogy olyan finoman, csudát. Nagyobb mint én, 41-es lába, és sok ereje van...na és ezt fékezd le a tanuláshoz. Amúgy is, aki régebb óta olvas tudja, hogy Bence oxigén hiánnyal született, vannak testi elváltozások, de ez nem szembetűnő, de az igen, hogy tanulási problémás. Mondjuk ez nem mentség semmire nálam, csak arra, ha már olvasható az írása, elfogadom, vagy ha monológként elmondja a verset már örülök neki. Olvasás nem érdekli, a nehéz dolgokat megcsinálja, mahinálásban remek, de a nagyon egyszerű feladatok, szinte az 1+1 nem megy.:-( Hosszú, hosszú évekig gyötörtük magunkat Zsoltival. Tanárok elfogadják, elmondtam miért ilyen. De minden délután elgondolom, hogy csinálná meg Bence a leckét a suliban 1 óra alatt. Itthon sokszor 4 óra kevés. És nem a könyvek felett görnyed annyit, fenét! Kifúja az orrát, majd leül tanulni, leesik a tolla, majd felveszi, újra odaül, majd éhes lesz...majd szomjas...majd valami mindig leköti, ha más nincs, a papucsa. Én ezen már nem akadok ki, de a heti harc; szerinte nem dicsérem eleget...kérdem este fél nyolckor, nincs kész a házi matekból, a négy soros verset még nem tudja, dicsérjem? Igen, de tavaly volt, amikor tanult, ja......és tudom vannak nehezebb napok, nem is akarom séma szerint egyen gyereket csinálni...de jellemzi őt, hogy felmondott pár versszakot a héten jegyre, ez már négyes, megkérte a tanár, hogy óra végéig nézze át egy párszor és újra felmondhatja az ötösért, inkább kivitte az ellenőrzőjét, neki jó a négyes...
De a másik két mák virág sem különb...Mesi kikéri, hogy nehogymár ellenőrizzem őt??? Oké, nem, első rossz jegyig, aztán ugrott a délutáni chatelése a többiekkel. Dávid, erősen úgy tesz, mintha tanulna, néha hoz is valamit felmondani...majd meglátjuk.:-)))(vak is ezt mondta)

Persze tudom, máshol is ez van...közben Csenge egy kész papagáj, állandóan ismétel, mondja, mondja.
De azért az előbb rádöbbentem, imádok anya lenni, igazi kihívás....:-DDD

Ja és megjöttek az egerek, a nyaralásból, a teraszra.:-(

6 megjegyzés:

  1. Nálunk is egérinvázióval köszönt be az ősz minden évben :(
    Kitartás Bence tanításához, ha valaki tudhatja én tudom milyen embert próbáló munka ez, gondolatban veled vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Visszaröpítettél a régi időkre,amikor főállású anya voltam: igazi kihívás,ahogy írtad és a világ legnehezebb feladata.
    Nem akarok okoskodni,mert remekül csinálod, csak így visszatekintve: dícsérd meg Bencét mindabban,amit jól csinál,meglátod szárnyakat fog kapni,de az is lehet,hogy nem lesz látható jele még most,de ez beépül a kis szívébe.Nem akar ő ilyen lenni,de neki sokkal nehezebb.A második fiúnk dislexiás volt,így tudom,hogy miről beszélek.Nincsen egy ismerős jó tanítónéni,aki elvállalná Bencével a tanulást? Meixner Ildikó anno ezt ajánlotta nekünk és bejött.
    És ne bántson,ha nem kitünőek.Ugyan! hála Istennek ebben egyetértettünk a férjemmel és nem voltak kitünőek,illetve az elsőszülött igen,de ő így született,nagyon okos.Viszont a másik kettő is remekül megállja a helyét az életben felnőttként.

    Úh!Megjöttek az egerek? Bizony itt az idejük.:( Most nincsen cicánk,nagyon kell figyelni,nehogy besurranjanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, persze...azért nem állandóan szidom...csak valamit neki is kell éreznie..
      Az sem bánt, hogy nem kitűnőek,nem is akarom erőltetni, csak a képességekhez mérten.:-)Ebben mi is egyetértünk Zsoltival.
      Itt csak nagyon drágán válallná tanár a tanítást, sajnos.És azzal is tisztában vagyok, hogy nehéz neki, nagyon is...

      Törlés
  3. A húgom,akinél a kissebbik 5 éves,szokta számolgatni,mikor nem bír velük,hogy "ó,már csak 15 évet kell kibírni":))

    Most már én is várom cseppet az októberi óvodakezdést,mert sajnos tudomásul kell vennem,hogy kinőttük egymást.Neki korabeli pajtásokra van szüksége.És erőt kell gyűjtenem,mert ahogy olvaslak,és hallom másoktól,később jön csak a neheze.

    A nyáron betévedt egy cica az udvarba,aztán ittragadt.Most megmutathatja mit tud:)Etetjük,ellátjuk és a hátsó pinceajtónál lévő fatárolóba költöztettük,mert mindig ott viháncolnak leginkább az egerek.Két éve bessurrant egy,napokig üldöztem,szinte a teljes házat kipakoltam,mire meglett.Annyi kárt tud tenni,hogy az ijesztő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, a mai világban van az 20-25 év is..:-))))

      Kezditek az ovit? Jó lenne Csengének is néha...de mellette annyira szeretek vele lenni..

      Nálunk a cserép meg a dió a nyerő, egérfogásban..:-)) De cica is jöhetne, ha nem lenne ilyen közel az út!

      Törlés