2013. szeptember 20., péntek

Hideg van...

....akkor tényleg vége  a nyárnak? Igen, vége!
Tegnap már azon beszélgettünk, ki milyen téli paplant szeretne, ha felhúznám neki. És ma reggel már lázas keresésben voltam, annak érdekében, kinek mi lenne a legmegfelelőbb. Mert én tudom, hogy a tavaly vett, igazi tollpaplanra esküszöm. Milyen finom meleg is van benne, ha visszabújok, de Zsoltinak meleg ez. Bence viszont már tavaly is ácsingózott rá, így megkapja Zsoltiét. Neki kaptam ma anyósomtól gyapjú paplant. De Csengének is nagy paplant kell felhúznom, mert a 140 hosszában jó, de szélességében már rövid. Dávidnak jó az ami most van, állandóan variálja, a nyárit, a télit, a plédjét. Mesi meg csinál egy fészket magának és azzal elvan:-))). Én meg már fázok, a lábam mindenképp, remélem azért még a hétvégén jobb idő lesz.

És a hideg első jele közé tartozik, hogy ketten már reklamáltak a káposztáért. Így holnap cserépben sült, töltött, székely káposzta lesz!:-)))

10 megjegyzés:

  1. Mi már két napja befűtünk este, és én is pont ma reggel gondolkodtam azon, hogy a hétvégén mindenki megkapja a téli takaróját.
    A receptet mindenképp rakd fel a másikra, igen-igen felcsigáztál ezzel az étellel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi még kitartunk...inkább pulcsit húzunk:-)

      Felrakom mindenképp, és köszi az érdeklődést!:-)

      Törlés
  2. Szia! :)
    Hm, nálunk tollpárna van és én nem szeretem :( A párom állandóan töri benne a tollat és ropog :) Neki ez a kis szokása. A töltött káposztát viszont most én is szívesen megenném! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nálam!:-)))

      Nekem is tollpárnám van, de az IKEA-s, abban több a pehely mint a toll, engem nem zavar a kicsit zörgése, melegért cserében.:-)))

      Törlés
  3. Én egyvalamire vagyok allergiás, és az a toll. Rögtön kiszúrom, ha valamelyik lakásban az van :) De szerencsére nálunk elég a sima paplan (a panelnek is megvan az előnye :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, emlékszem mikor nálunk is milyen meleg volt a panelban, de itt...hú a hálóban, van vagy 16-17 fok télen.:-)

      Törlés
  4. Én sem gyújtottam még be, pontosabban, csak a fürdőben tekertem feljebb a fűtést kissé, de fázunk mi is. Főleg éjjel. Meg is fáztam alaposan. Így mi is felöltözünk inkább. Ha meglesz a sparhet, akkor nem fogok fagyoskodni! :-))

    VálaszTörlés
  5. Bizony itt is hideg van már éjjel, de még mi sem fűtünk, amúgy is hosszú a szezon és még nem érkezett meg a tüzifánk, csak a fürdőszobákban megy a padlófűtés:) Nekem van elektromos lepedőm, mielőtt megyek lefeküdni, bekapcsolom, és az annyira jó, meleg ágyba bújni be, de utána már lekapcsolom, túl meleg lenne. Szép napsütéses hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen jó lehet a meleg ágyba feküdni..:-) Ha lenne kemencénk, kandallónk, akkor téglát melegítenék, mint régen tették!.-))

      Neked is szép hétvégét!

      Törlés