2013. november 14., csütörtök

Jobb téma..:-)

Na szóval, sokkal jobb téma, mint az előző..;-), tegnap számoltuk, cirka öt hét, és karácsony...na most, ugye, ha a minden évben megfogadott célomat tűzném ki, minthogy már júliusban legalább ötlet szinte meglenne, ki mit kap, már nyugodt is lennék. Na jó az nem teljesen igaz, hogy nem rajzolódik lassan a körvonal....lassan...lassan... Hogy mi az a körvonal, nem árulhatom el, mert ugye a zug olvasók táborában, van egy, két család tagom is.:-DDD
Lesz kézzel készült ajándék. Idén csoki, szerintem a barátok is ezt kapnak,rokonok is, és a tanárok is....különlegeset is fogok csinálni. Volt már olyan év hogy lekvár készült, volt, hogy süti, kuglóf, püspök kenyér, bejgli. Idén csoki lesz!:-) Azt azért mindenki szereti..:-))) Bár hogy fogom megvalósítani? Még nem tudom, talán éjszakánként, mert azért ehhez apró mancsok, nem mindig jók.:-))) Majd Csengével, sok, sok mézeskalácsot csinálunk.:-)))

Ki min ötletel már, karácsonyra?

13 megjegyzés:

  1. En Zsoltinak szervalom be a kedvenc zenekaranak az eredeti cdjet. Marmint ugy eredeti h angol zenekar es angliabol kuldetem anyamekkal meg az albumhoz tartozo polo :) Levinek vmi tuzoltos rendoros cuccon gondolkodom a tobbiekrol fingom sincs :D de akarok csinalni tojaslijort meg mezeskalacsat meg toltottpaprikat az tuti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó!!!:-) Biztos örülni fog Zsolti neki!:-) Míg kicsik a gyerekek könnyebb, az ajándékozás szerintem...
      Töltött káposztát gondolom, inkább mint, töltött paprikát!:-)

      Törlés
  2. Nálunk már a gyerekeké megvan, nem volt nehéz, hiszen Kristóf mindig ugyanazt a rendőrkamionos legot nézegette, Imola meg szintén legos babaházat kap, keresztlányomé is megvan, ő is gyerek, ezzel a kiskorúak le is vannak tudva :) Szerencsére! Ennyivel már könnyebb a december. Marad elég felnőtt, de már az övükét is kitaláltuk. Apa fotókönyvet kap a gyerekekről, nagymamám szintén a gyerekek fényképeivel díszitett naptárat. Tesómé várat egyedül magára, de az ő véleményét mindig kikérem, mert neki sokszor sok mindenre van szüksége, ezért jobb őt megkérdezni. Rajtuk kívül már csak néhány apróság lesz, mivel Zoli szüleinek nem ajándékozunk, nem tartanak rá igényt, ők mondták, mi sem kapunk tőlük soha semmit, kivéve a gyerekek, pénzt, hogy vegyem meg rajta én amit szánok nekik, persze utána be kell mutatni.
    Vége a kisregénynek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is volt kisregény, jól leírtad!:-) Nagyon jó dolgok vannak, mennyivel könnyebb volt nekünk is mikor lego kellett!:-)))

      Törlés
  3. Anikó! Olvastam sok örömteli dolgot az előző beírásaidból, nagyon jó, hogy ilyen sok boldogságba volt - a nehézségek után - részed, ill. részetek!
    Sötétséghez csak annyit, hogy majd azt nézzétek meg milyen csodálatos lesz amikor a hófelhők belepik az eget /már az is olyan szép világosságot ad/, majd mikor kezd hullani a hó, és mindent befed, na az maga a csodás világosság!))
    Karácsony bizony itt van a közelben, lassan előkell szedni a kiakasztos kiscsizmákat, amikbe már sokféle finom csokit beszereztem, de sajnos minden évben tuti helyre elteszem, és ilyenkor meg keresgélek, na jó december 1-ig azért van még egy kis keresgélési-idő.)))
    Ajándékok már vannak - október eleje óta gyűjtögetem - könyvek, meleg zoknik /mert ugye ez mindig kell/ kétféle csodaszép formájú szilikonos maffin-sütő, különleges karácsonyi gyertyák, meleg nagy fiatalos otthoni féllábszárig érő mamusz /nem találok jobb szót))/, tea-házba vettem finom kimért gyümölcsteákat, valamint egy nagy faragott fatálat, amin sok-sok finomságot lehet tálalni, mézeskalács figurákat, valamint zserbó-golyót kapnak még celofánba becsomagolva aranyszalaggal átkötve.

    VálaszTörlés
  4. Mi nem verjük nagy dobra a karácsonyt. A felnőttek csak egy tábla csokit kapnak, ahogy tavaly is, egyedül a gyerekeknek veszünk ajándékot, különben kész anyagi csőd lenne. Sokan vagyunk...
    Noncsinak valami gyurmaformakinyomó akármit gondoltunk, de végül is anya vett neki ilyesmit. Most semmi ötletünk. Uncsitesónak vasaló/mosógép játékot. Majd decemberben kitaláljuk...

    VálaszTörlés
  5. Nálunk a nagyoknak egész jó ötletei vannak már, Vió pl. fülhallgatót kért és 8 GB-s pendrive-ot, Márkó elektromos fogkefét és mellé valami menő pulcsit meg pólókat. A kicsik meg játékot kapnak, lesz olyan társas amivel mindenki játszhat (mi is) és lesz csak nekik szóló is, + ők nagyon be vannak indulva a Monster High babákra amik nagyon drágák, de azt szeretnének. Így lesz nekik társas és rémbaba , sőt elindítom most Flóra szülinapján a zhu-zhu őrületet, így nem kizárt, hogy Lila és Vió is rákattan, ami tök jó, mert rengeteg kiegészítőt lehet venni a hörcsögökhöz.
    Apának gondoltam szobainast és a szokásos parfümöt , meg majd ami még jön :) A tágabb családból egy gyerek kapcs csak játékot vagy könyvet, a többiek már nagyok, így marad a süti, mézeskalács, stb. A barátaink is jelképes dolgokat szoktak kapni, így is rengeteg ajándékot kell majd összeállítani, legalább tizenhatot....

    VálaszTörlés
  6. Nálunk már nincs valami nagy ajándékozás. Az öcsémék biztosan kapnak valamit, de nővéremékkel már évek óta nem ajándékozunk, ahogy a mi szüleinkkel sem. Tesómékkal összeülünk egy este, anyuék meg hatalmas terülj terülj asztalkámmal várnak minket. Párom szüleinél még él az ajándékozás, de halvány lila fogalmunk nincs hogy mit vegyünk nekik :D

    VálaszTörlés
  7. annyira örülök, hogy ezen az oldalon mindannyian ilyen ajándékokban gondolkodtok és nem álltok be abba a népes táborba, ahol csak az a fontos, hogy minél drágább és nagyobb ajándék legyen a fa alatt. Szerintem a hagyományok a legfontosabbak, hogy ki díszíti a fát, mikor ajándékozunk, stb. Nálunk könyv mindig van, kívánságlista alapján, aztán talán még kötök valamit, meg apróságok. Még gyűjtöm az ötleteket. Az Éva adventi száma nagyon jó.

    VálaszTörlés
  8. Hát ötlet szinten alakulnak a dolgok már nálunk is, csak hogy időben hogy lesz megoldva, még nem tudom. :-))

    VálaszTörlés
  9. Anikó, nézz majd be hozzám, vár ott rád valami, habár nem karácsonyi ajándék :)

    VálaszTörlés
  10. De jó, van miből csemegézni..:-))))

    VálaszTörlés