2013. november 20., szerda

Szeretnéd tudni....?

....mit gondolnak rólad a gyermekeid, a párod, a rokonod, a barátod, vagy a volt barátod, a szomszéd, a postás, az ismerős, a hentes a boltban, a tanár a suliban, az oviban az óvónő, a piacon a néni, a volt osztály társad, a munka társad, vagy a volt munka társad, kinek kik, ugye?
Biztos nem úgy látnak, ahogy szeretnéd, ahogy magad látod, sokszor hibáiddal, sokszor a sok szereteteddel.
Most magamról beszélek, mert másnak a kis ajtaját a lelke mélyén nem látom, nem is láthatom. Még annak sem, aki olyan közel van hozzám, mert gyermekem, hiszen mikor megdobbant a szíve először bennem volt, legbelül, olyan közel soha senkihez nem kerülhetek. Neki sem látom a lelke mélyén a kis ajtón túl, mi rejtőzködik. Pedig sokáig azt hisszük, tudjuk mi van ott, de nem...
És mi van magunkkal, magammal? Mikor azt hiszed, a legszebbet, legjobbat mutatod magadból, tükröt mutat az élet. Lehet ez valódi tükör, és akkor látom a ráncomat, a slampos felsőmet, a kopott mackómat, vagy a lenőtt ősz hajamat. Lehet ez görbe is, ami megmutatja, nem is azt hiszik rólad, amit te gondoltál, de hiszen mindent megtettem azért, hogy a legjobbat mutassam magamból. És akkor magamnak, mikor én nézek a tükörbe, és nem azt látom, amit szeretném, de elfogadom. Már tükör sem kell hozzá. Évek kellenek hozzá, hogy az idealizált, kamaszkori vágy képemet, átértékeljem, értékeljem, ami van, és örömmel, őszinte örömmel, éljem a minden napokat, ne aggódjak a múlton, a jövőn, hanem a ma szépségét nézzem. Jobb napokon, rosszabbakon, persze merengek a múlton, aggódok a jövőn, és a napi rutin is kiakaszt.:-)
És szeretném e tudni, mit gondolnak rólam? Mindig, mindenhol? Nem hiszem, lehet, hogy rosszul esne sokszor, amit gondolnak, állandóan megfelelni nem lehet mindenhol.  Jobb azt hinni, ma is úgy hajtom álomra a fejem, hogy csak kicsit utálnak a kamaszaim, és van aki szeret, talán... nagyon szeret!:-)  

5 megjegyzés:

  1. Engem nem érdekel, hogy ki mit gondol vagy hisz rólam - ugyanis kinőttem már abból az időszakomból, hogy mindenkinek meg akarjak felelni. Ilyen vagyok, így kell elfogadni, aztán akinek ez nem tetszik, nem kötelező a barátkozás. :-) Anikó, szerintem Te se mereng rajta túl sokat :-)

    VálaszTörlés
  2. MOstanában engem is egyre gyakrabban foglalkoztat ez a téma. Viszont csak kíváncsiságból. Nem szeretnék mindenkinek megfelelni, te se akarj! Lehetetlen.

    VálaszTörlés
  3. Nem, nem..nem megfelelni akarok, csak úgy elgondolkodtam, milyen látnak, engem vajon?

    VálaszTörlés
  4. Én már ezen sem gondolkodom, mert ami néha visszajon, az szerintem ellentéte annak, ahogy én élem meg a dolgokat a fene jó és konnyu életemben

    VálaszTörlés