2013. március 6., szerda

Aki azt meri....

....állítani, tegnap nekem olyan migrénem volt, hogy estére potyogtak a könnyeim és halál félelmem volt.............nem túloz! :-( Pedig sütött a napocska, én is sütöttem egy kevert sütit, hiszen vendégeket vártunk, jöttek nővéremék, Katával. Csenge kisebb sírás után, nagyon élvezte a társaságot, még elmentünk vásárolni, majd itthon kint és bent is nagyon jót játszottak, azért volt egy kis "enyiiiiiim" harc, de ezenkívül állandóan csak puszilták egymást, és nem értették, most nem annyira örülünk neki, mert Kata náthás volt!:-D
Sajnáltam, hogy nem voltam jókedvű, és beszédes, hiszen olyan szép nap is lehetett volna.....Utálom, hogy állandóan gyógyszert kell bevennem, hogy nem múlik el sehogy, hogy sosem tudom mikor jön, és nem tudok ellene tenni, hogy így leterít. Utálom! De még mielőtt az gondolnátok miért nem megyek el orvoshoz, megírom!  Gyerek koromban el vitt anyukám kivizsgáltatni. Volt ott mindenféle vizsgálat, semmire nem jutottak, nyugtatót adtak és fájdalom csillapítót, ennyi. Most is ez lenne....így marad a szenvedés, és ha szerencsém van, akkor a gyógyszer pozitív hatása...ha szerencsém van. Vannak olyan hónapok, hogy semmi bajom, de vannak olyanok is, amikor szerencsém van, ha csak egy héten egyszer jön elő.

Ennyit  a nyűgömről! Mert inkább jó dolgokra akarom terelni a témát!:-)

Például, hogy három napos hétvégénk lesz! Nem lesz suli pénteken, és arra gondoltunk hogy Zsolti is lecsúsztathatná a túlóráját pénteken, ha égiek is úgy akarják, együtt leszünk. És már izzítják a pecabotot a fiúk, jöhet a pecázás.:-))))

Ma székely káposztát főzök, bár teszek bele gombócot is.:-) És valami habos diós sütit is tervezek....

 

25 megjegyzés:

  1. Anikó, nem voltál tegnap egyedül, én is "halálomon" voltam, csak másként. Időjárás....Mára legyen szép napod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ma már sokkal, sokkal jobb!Remélem neked is!:-)

      Törlés
  2. Anikó, én is rengeteget szenvedek a fejfájástól, tudod jól. Az enyémnek több oka is van, a legfőbb, hogy a nyaki csigolyáim el vannak meszesedve, ezen kívül még ugye van a betegségem is. Amit mondani szeretnék ezzel kapcsolatban... szerintem érdemes lenne rászánnod pár hetet, esetleg három hónapot, hogy naplót vezess a fejfájásaidról. Mit ettél aznap, mennyit aludtál, van e front, volt e valami rendkívüli esemény aznap, mikor jött meg, mennyi ideig tartott, ilyesmi. És azzal már érdemes felkeresni egy fejfájás ambulanciát... vagy egy normális neurológust. Nálam pl. az ilyen naplózás derítette ki, hogy ovuláció alatt a rohamkészségem is nagyobb, meg a fejfájásaim is gyakoribbak. Nyugtatót a legritkább esetben írnak már csak fel, viszont nagyon széles spektrumú fájdalomcsillapítók léteznek, ami segíthet Neked is, hogy az ilyen napokat ne árnyékolják be, mint pl. tegnap is. :)
    A három napos hétvége remélem összejön, és nagyon jó lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is el van meszesedve a csigolyám. Ezt tudom!Megcsinálom ezt a naplót mintdenképp, köszi az ötletet. Milyen furcsa mennyi minden kiválthatja a migrént?

      Én is remélem összejön a hétvége.:-)

      Törlés
  3. Nekem is volt hasonló gondom, van is, csak ritkábban amióta nem szedek fogamzásgátlót.
    De amikor a legrosszabb volt a helyzet én is elmentem fejfájás ambulanciára, és nekem Flector rapid EP port írtak fel, ami mindig segített! Azóta már beérem algopirinnel is most már az is hat. A napló jó ötlet valóban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utána néztem ennek a gyógyszernek. Diclofenác a hatóanyaga. Van ilyen krémem. Be is kentem a nyakam reggel, és sokkal jobb lett a fejem tőle, kitisztult. A gyógyszer vényköteles, de nekikezdek a napló írásba, és meglátjuk...

      Törlés
  4. Megy a gyógyszer, meg viszek is! Tudom milyen a fejfájás, az egyetlen fájdalom, amit nem bírok! Jó ötlet a napló és lehet ennek egy szemüveg hiánya is okozhatja. És még ezer más! Szerintem vizsgáltasd ki feltétlen! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Györgyi, ne verd magad költségekbe, bemegyek a patikába mindenképp utána járok! De ha hozol majd kifizetem, és nagyon szépen köszönöm!:-)

      Törlés
  5. Megértem, ha idegenkedsz a kivizsgálástól, megesik, hogy csak kísérletezgetnek az emberen az orvosok, van egy csomó kellemetlen vizsgálat, elmegy rá a drága idő, adnak is egy marék gyógyszert, aztán semmi javulás. Persze nem mondom, hogy Te nem menj el orvoshoz, eldöntöd, hogy meddig bírod a fájdalmat. Tegnap nekem is nagyon fájt a fejem, azt hittem, hogy csak azért, mert órák óta egy csapat gyerek üvöltött körülöttem. De lehet, hogy a front volt a hibás?
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet inkább a front volt a hibás.:-) Nem vagyok egy orvoshoz rohangálós...
      Tudod mikor nem fáj az ember feje, bemegyek a patikába, és elfelejtek gyógyszert venni, de mikor ilyen fejfájásom van akkor mindent bevennk csak hasson...

      Törlés
  6. Anikó, migrénnel évek óta küzdök. Van, hogy hónapokig semmi, azután napokig le tudnám tépni a fejem. Hányinger, fényérzékenység, minden, ami kell. Neurológushoz járok, sajnos nyáron újra kellett a segítsége, mert 14 nap alatt 8 x volt migrénem, amit már erős gyógyszerekkel kellett kezelni. Három hónapig szedtem naponta, utána rendbejöttem. A napló vezetése fontos - nyugodtan értékeld az aznapi stresszfaktort is 1-10 pontokkal. Vannak élelmiszerek, amelyek kiválthatják a migrént, talán ezeket sem ártana bejegyezni, fogyasztottál-e belőlük aznap. Pl sajtok, citrusfélék, csoki. Vezesd a naplót pár hónapig, utána pedig kérd szakember segítségét. A klasszikus migrénre nem hatásos a fájdalomcsillapito.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a cikk nagyon hasznos volt! Csomó mindent csak sejtettem, hogy így van! sajnálom, hogy Te is így vagy ezzel a migrénnel. Nekem nem új, gyerekkorom óta küzdök vele..talán ha idősebb leszek jobb lesz. Anyósom legalábbis ezzel vigasztal.:-)

      Törlés
  7. Nézd meg ezt a cikket, - ezért nem hatásos bármilyen fájdalomcsillapító a migrénre.
    http://hu.shvoong.com/medicine-and-health/1701045-minden-migr%C3%A9nr%C5%91l/

    VálaszTörlés
  8. Anikó veled érzek,volt időszak mikor hetente rám tört a migrén. Lekopogom, az elmúlt hónapokban elkerült!:))Gionette ha van valami csodaszer rá, megírnád a nevét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te is átélted már, szörnyű...
      Németországban van, itt még nincs elvileg, az aszpirinnek, direkt migrénes pezsgőtablettája. Kipróbáltam, tényleg jó volt.

      Törlés
  9. Válaszok
    1. Még nem sok az esély rá, de leporolni jó lesz a botokat!:-)

      Törlés
  10. Nekem is sokszor volt migrénem. Tényleg ez az az egy dolog, amit nehezen lehet elviselni. Nem egyszer volt olyan, hogy egész nap csak feküdtem, mert nem tudtam magammal mit kezdeni. Az is csak akkor volt jó, ha sötétben és csendben feküdhettem, különben a szemeimre is kihatott a fájdalom. Arról már nem is beszélve, hogy sokszor alig jutottam el a mellékhelyiségre, mert hánynom is kellett a fájdalomtól. Nem szedtem be rá semmit, mert nem hatott egy gyógyszer sem (csak néha az Advil).

    Így belegondolva amióta nem szedek fogamzásgátlót, sokkal jobban viselem. Ritkábban vagyok rosszul és akkor sem annyira vészes. Ha ráérsz azért lehet meg kéne nézetni magadat egy orvossal utána ráérsz eldönteni, hogy kiváltod-e a gyógyszereket és hallgatsz-e rá avagy sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan így csinál(na) az ember, na de kis törpe ennek nem annyira örül.:-)))
      Én már hosszú, hosszú ideje nem szedek fogamzásgátlót. Úgyhogy ez kilőve...de más biztos van, különben nem lenne...:-( Érdekes volt a cikk amit SW küldött!

      Törlés
  11. Zoli is migrénnel küzd,talán a legdurvábbal. Elkezd fájni a feje és megy a wc-re hányni. 1 napig ez van. Fejfájás, hányás.
    Őt az Amerikai úti idegsebészeten kezelik, a Fejfájás ambulancián.
    Sajnos az utóbbi időben, egyre gyakrabban jön elő a migrén.
    Ha segítséget jelent, akkor szívesen megadom a doktornő telefonszámát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Meli!
      Zolinak sem lehet könnyű! Ha esteleg szükségem lesz rá, elkérem a telefonszámot! De tudod...az ember mindig huzza az ilyet...(pirulós..)

      Törlés
  12. Remélem, ma már teljesen jól vagy!
    Gyerekkoromban engem is ki kellett vizsgálni a sok fejfájás miatt, de szerencsére nem találtak semmi konkrétat, aztán egy idő után elmúlt, és csak néha jön elő. De a migrén kegyetlen.
    Szép napokat nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dominika!:-) Jobban, sokkal sobban vagyok.
      Mondom engem is kivozsgáltak, de semmit nem találtak..most sem találnának. De amit tegnap olvastam, sokat tanultam belőle.

      Törlés
  13. Nekem a kisebbik lányom szenved a migréntől alkalmanként olyankor nagyon rosszul van. Jó pár évvel ezelőtt akkor még kórházban dolgoztam ott nézték meg neurológián CT. is készítettek. Sokkal okosabbak nem lettünk fájdalomcsillapítót ajánlottak ami értágítót tartalmazott. Gyakorlatban jött rá hogy mikor mi használ neki és természetesen amit mások ajánlanak azt már mindent kipróbált. Volt aki azt mondta hogy Colát igyon olyankor ha görcsöl, volt aki a tonikot ajánlotta. Most a körzeti orvosa az Algopyrint írta fel.Hallottam már olyanról hogy Algopyrin Nospával nagyon jó hatással van. Anikó remélem ennyi sok bölcsességtől máris okosabb lettél és elmúlt a migrénes fejfájásod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ez is olyan dolog, mindenkiné más válik be. Néha nekem is jó az egyik, máskor nem...
      Okosabb lettem, mert ilyenkor is tanul az ember sokmindent!:-)

      Törlés