2013. március 1., péntek

Végre..

....március, és végre péntek! Az idő rémes, mert hideg, és szeles, a fejem is érzi. Tegnap még javában kertészkedtünk, ma meg....főztünk. Rakott krumplit csináltam, nem nagyon szeretem csinálni, mert macera, a krumpli főzés, pucolás...tojás, majd összerakni. Megsütni, majd egy óriási adag (két és fél kiló krumpliból) mire kész van, elpusztítjuk pillanatok alatt.:-) Mert mindenki szereti!
Azon gondolkodtam, kéne sütni délután almás pitét, még sok alma van a pincében...
Olyan jó lenne már valami jó kis kinti programot szervezni a hétvégére. Na majd talán lesz nemsokára.:-)

Micsoda jó dolog, ha csak annyi történik velünk, hogy milyen idő van, mit főztünk, sütöttünk. Amíg nincs miről írni....addig jó!:-)))
Mindenkinek nagyon szép hétvégét!

16 megjegyzés:

  1. Teljesen igazad van! Én is szeretem, ha ilyen jó dolgunk van.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is várom már, hogy jó idő legyen. Bár az eső hála az égnek ma már nem esett, reggel fagyos volt az idő. Talán hétvégére megszánnak az égiek, nagy lakás szellőztetést terveztem, kertészkedést, biciklizést és mozit is. Annyira jó lenne, ha reggeltől estig sütne a nap.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Én is rakott krumplit csináltam (meg mákos tésztát, nem is tudom, ki hozta meg rá az étvágyat...)
    Na, ezzel kapcsolatban: én sosem főzöm meg előtte a krumplit. Mindig csak megpucolom, és szépen, vékony karikákban rendezem, arra kolbász, krumpli, tojás, krumpli és kész. ezt fedő alatt csinálom, ha kacsasütő tepsiben, akkor alufóliát teszek rá, megpuhul az rendesen, sosem volt kemény vagy nyers, és megspóroltam a főtt krumplival való piszmogást és áramot is.
    Persze mindenki máshogy szereti, csak egy ötlet volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De jó, akkor hasonlót ettünk tegnap.:-)
      Én is csináltam már így a krumplit, csak tovább kell sütni.:-)

      Törlés
  4. Itt is szürke, takony idő van, reggel olyan ködben etettem, hogy alig láttam a pipiket.:-(
    De végre valóban március van, és remélem jövő héten már borsót vethetek...

    Szép hétvégét Nektek! (És köszönöm az ötletet, kedden nálunk is rakott krumpli lesz.)

    VálaszTörlés
  5. Én meg most már úgy készítem a rakott krumplit, hogy nyersen megpucolom, akkor felkarikázom, előfőzöm, és úgy teszem a tepsibe, rá tejföl, virsli, tojás, még egy kör krumpli, még egy kör tejföl. Most hallottam én is ezt az előfőzős verziót, így sokkal kevésbé macera az egész... :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csináltam így, bár egyszer szétfőtt a krumpli, csinálhattam krumplipürét!:-)

      Törlés
  6. Én is előre megpucolom a krumplit és felkarikázom tökéletes így is, nálunk szerdán volt ez a vasi, ma meg bundáskenyér lesz. Holnap fogalmam sincs mit főzök, de sütni is kellene valamit :) Az idő hideg és ködös, de legalább már március van:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem ma felétek is kisütött a nap, itt csodás idő volt!:-)

      Törlés
  7. Hát akkor nálatok sem jobb az idő, mint itt. Ennek ellenére ma egy hatalmasat sétáltunk Nagyfiúval (végre rá tudtam venni és élvezte;-)) a havas erdőben. Hideg volt, de jól esett. Utána meg sütöttem egy remek sült tökös pitét és ittam egy kakukkfűteát. Jaj, de finom volt, friss kakukkfűből. Kapott a hurutom egy hatalmas adag baktériumölőt. :-)) Nektek is szép hétvégét! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye ma már jobban vagy??? Kakukkfűves tea még finom is!:-)

      Törlés
  8. :)))
    Ma ostoros kalácsot sütöttem és holnapra terveztem az almás pitét!
    :)))
    Míg vásárlás után az autóba bepakoltunk, teljesen átfagytam, csak egy forró délutáni fürdő (és egy pohár pezsgő) enyhítette átfagyásomat, tényleg nagyon hideg volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na szerintem a srácok cseréltek volna egy kis ostoros kaláccsal.:-))) Jó kakaós!!!:-))
      Egyik este nekem is rozét kellett iszogatnom, hogy átmelegedjek.:-DDD

      Törlés