2013. március 12., kedd

palánták...

Képzeljétek el, valahol olvastam a neten, hogy a palántákat amiket bent nevelgetünk, néha simítsuk meg a kezünkkel, mintha fújná a szél, mert így erősödik a szára. Én nagyon lelkesen simogatom (becézgetem) a paradicsom palántákat! Olyan szépek, idén sokkal jobban szeretném csinálni mint tavaly. És kibírom még ezt a zord időt, és nem kezdek el vadul ültetni. A krókusz gyönyörű, a medvehagyma is nagyon szép, Csenge áll előtte, és mutatja hogy az ennivaló tépjek neki, és csak úgy eszi magában.:-)

10 megjegyzés:

  1. Milyen szép itt minden!
    Szóval: jó ötlet nem elsietni a veteményezést, ültetést...Mindennek elrendelt ideje van:)

    VálaszTörlés
  2. Akkor csak simogassad a kis palántákat. Várjál nyugodtan még az ültetéssel mert elég változékony időt mondanak . Egészségére a kis Csengének én még nem ettem medvehagymát de ha jön a szezonja biztos hogy fogok már venni mert olyankor minden gasztroblog olyan receptekkel van teli én meg még nem "ismerkedtem" meg ezzel a növénnyel!:-)

    VálaszTörlés
  3. Már nekem is kel a paradicsom. Kíváncsi vagyok, hogy a többi is kibújik e? Simogatom akkor majd én is! :-))

    VálaszTörlés
  4. Medvehagyma...TUDTAM, hogy valamit még akartam ültetni...na majd jövőre! :) A paradicsompalántát majd a nagyi szolgáltatja júniusban, viszont én meg paprika palántákat nevelgetek. Most először. :) És kb ezer más dolgot is ültetek/ültettem az óriási kertünkbe... :) És komoly fűszernövény ültetvényem is kezd lenni. :) Imádok a kertben szöszmötölni, és a legjobb, amikor csupa friss hozzávalóból készül az ebéd. :)

    VálaszTörlés
  5. Minden bizonnyal érző lények a növények is. Csak nem értjük egymást. :)

    VálaszTörlés
  6. Én is olvastam ezt a simi-simit, meg hogy "csapjuk neki a szelet" legyezgetéssel. Újdonság volt számomra, de megfogadtam a tanácsot és még jó érzés is tapizni :) Eszter

    VálaszTörlés
  7. Nahát mit nem olvastok. Én még nem olvastam ilyet. Nem baj a paradicsomom még csak most kel, azt még lehet simogatni. A paprikák egy részét már pár hete elültettem, már jó nagyok. Én hurcolgatni szoktam egyik szobából a másikba, hogy mindig jó helye legyen. Végülis közben talán a szél is éri :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy tudtam valami újat mondani nektek!:-)

    VálaszTörlés
  9. Milyen érdekes ez a palánta símogatás!"mintha fújna a szél..."---ez nagyon tetszik!!!!Valószínűleg ezért jó a szobanövényeket is símogatni.

    VálaszTörlés