2013. március 27., szerda

Lehetne...

....úgy is, hogy nem mérgelődök a majd 20 cm-es hó látványától. Mert azért szép ez a pihe puha hó látványa. És ahogy este is esett, és a lámpafényben nézek, majd fől csuda szép a csillogó hópehely. Na igen, ilyen a természet, karácsonykor mikor remegve várta az ember nem jött a hó. De most van..
Persze füstölöghetnék is, micsoda fűtés számlánk lesz most is. De nem füstölgök, hiszen tudunk fűteni.
Inkább együtt érzek a sok-sok emberrel, akinek már fogyóban, vagy elfogyott a tüzelője, akinek messzire autóval kell mennie, aki kint dolgozik, akinek nincs fedél a feje felett, és kint fázik. Gondolok a sok-sok emberre aki már nagyon várja a tavaszt! Mert várni jó! Mert akkor van mire várni....

Tehát én nem füstölgök már, igaz holnapra terveztünk egy kis kiruccanást a gyerekekkel, rég nem látott barátokhoz, még nem tudom menni tudunk e? Magasan a hegyen laknak...

Utolsó tanítási nap van a tavaszi szünet előtt. Remélem nyugodtan telik a pár nap. És kicsit kipihenik magukat a gyerekek, mert utána már csak nyári szünet jön.

Ma borsó leves lesz és almás palacsinta. Tervezem a sütiket is húsvétra. Biztos hogy lesz 2 rúd túrós rétes, lesz almás pite (még sok alma van a pincében). Hétfőre a locsolóknak, pogácsa, és margarinka süti. Ez három lapból áll, mint a hatlapos. Egy tészta, rá csoki krém, tészta rá vanília krém, tészta, és csokival leöntöm. És állni kell neki egy éjjelt.
Kalácsot is sütök a sonkához, meg egy darabot a  megfőzött sonkából, kenyér tésztában megsütök, Hú az nagyon finom volt tavaly. Mikor másnap hideg, csak felszeleteltük, és serpenyőben mindkét oldalát megsütöttük. Nyam, nyam..:-)

7 megjegyzés:

  1. A serpenyőben megsütött, cipóban sült sonkára összefutott a nyál a számban.:-)
    Simán kenyértésztában sütöd? Idén én is kipróbálom...

    A hó miatt meg tényleg kár keseregni, mert úgyis esik. Nálunk még mindig, nagy pelyhekben. Pedig már térdig ér.

    Szép napot Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen sima kenyértésztában.:-)
      Jaj, de éhes vagyok...

      Már olvad is...jön a tavasz!!!

      Törlés
  2. Ha bárkit fellelkesítek vele: nálunk már hétágra süt a nap, van remény!
    Anikó! Nagyon jó kis menütök lesz, engem is lázba hozott az a cipóban sült sonka, látványa sem lehet semmi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen lelkesít!:-)))
      Nem egy ördöngösség, és olyan jól mutat a cipó! Finom is!:-)

      Törlés
  3. A lámpafényről eszembe juttattad, hogy elromlott előttünk a közvilágítás, gyorsan be is jelentettem telefonon a hivatalban:-)
    A kenyértésztás sonkára meg akkor megyünk!

    VálaszTörlés