2013. május 7., kedd

Ezek vannak...:-)

Ha valakit érdekelne, milyen idő szokott lenni, ezen a héten mindig, borítékolhatnám, hűvös, esős, borús! Mindig! Most sincs másképp. De mivel hosszú volt a tél és még nem is nyár van, így örülünk ennek az időnek is. Legalábbis én örülök! :-)

Mostanában lépten, nyomon azt hallgatom, beírattam e Csengét oviba? Nem! Úgy döntöttünk Zsoltival, még nem sietünk. Ha lehetőség van, még itthon vagyok vele. Sajnos én nem tudnék annyit a családi kasszába tenni, hogy nagy változás lenne, de a háttér miatt, jobban tudok spórolni így. Persze, ha adódik lehetőség, mindenféleképpen élni fogok vele. Akkor megy az oviba. Mit mondjak, nem bánom ezt így. Decemberben mehetne oviba, de akkor már itt a karácsony, mire beszokna, szünet! Majd január, február, az állandó megfázások hónapja. Mehetnénk, egy hetet, majd két hetet itthon....
 Azt gondolom, ő pont ilyen kislány! Még együtt szeretünk lenni, délután meg lehet a tesókkal, játszani, sétálni...Másik dolog ami aggaszt, az hogy a közeli óvodában, pont olyan óvónéni lenne Csengének, akit én nagyon nem birok, kicsivel arrébb van egy ovi, én oda szeretném, de nem tudom, fel is vennék e Csengét, körzetes e? Persze ha minden kötél szakad, marad itt, csak annyira másképp gondolkodik ez az óvónéni...Mesinek és Bencének volt az óvónénije, így ismerem.:-(

Na de ugye, még nem kell ezzel foglalkoznom!:-)

Aki régóta olvas tudja, Csenge (sem) egy jó alvó. Azért ehhez képest a többiek jobb! alvók voltak. De a délutáni alvás a mumus! Ha alszik is Csenge, mint pl. tegnap délután, vihar volt, de jól átaludta. Így este ugye nem volt álmos. Sírdogált, bevallom, ha nem nagy a hiszti, hagyom, sokszor elalszik. Most kis csend után, sikítva, kiabálta; anya, aaaaaaaaaaanya...felmentem, magamhoz öleltem, majd kiugrott a kis szíve. Megijedt valamitől. Felmentünk együtt aludni, de kis csönd után, ami pont annyi idő, hogy elaludtam volna, sírdogált, kértem aludjon, de nem. Majd lejöttem, sikítva sírás volt megint, és kimászott az ágyból. Akkor magamhoz vettem a nagyágyba, de csak forgolódott így megkérdeztem vissza menne e, az ágyába, heves bólogatás volt a válasz. Így ment vissza, majd fél kilencig aludt. Most kockázik a nappaliban...ez sem jó, ekkora gyereknek kell(ene) aludni délben. Tudom a jutalom éjjeli alvás meglesz, csak hát...-kéne altatnod, mert majd az oviban nem fog aludni, és akkor mi lesz? - Kellene altatnod mert még kicsi és az agya fejlődésének ez kell(lene). Na erre varrjak gombot. Mivel soha nem aludt jól. Még egész icipicikén sem, így én nem aggódok! Ha éjjel alszik rendesen ez jó, de ami a napokban megy, az nem állapot!

Ma jó kis krumpli levest főztem, és tejberizst ebédre. És elfelejtettem a hétre írni menüt. Az egy dolog, hogy nyűglődök mit főzzek, de már ketten is reklamáltak!:-)))))

18 megjegyzés:

  1. Eső - ebéd helyett ma megcsináltattam a frizurámat. kb harminc másodpercig voltam kint, amíg az autóig elszaladtam, a ruhámból csavarni lehet a vizet, a szép simára vasalt hajam pedig összeugrott, göndör :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen!:-( DE milyen jó, hogy érezhetted az esőt, és különben is, bárcsak göndör hajam lenne...:-)))))

      Törlés
    2. Hát, ebben nem értünk egyet, én a síma hajat szeretem.

      Törlés
    3. Jól van na, csak próbáltam máshonnan megközelíteni!:-)))

      Törlés
  2. Nálunk Kristóf még nem volt 3 éves, de már ovis lett, neki kellett. Már most tudom, hogy Imola nem fog 3 éves kora előtt menni, mert neki nem való korábban. Minden gyerek más korban érik meg a "közösségre". És bárcsak én is itthon maradhatnék még a 3. évben, de az a fránya hitel!
    Nálunk ma borsófőzelék volt, holnap rakott krumpli lesz, aztán zöldség leves meg lasagne a hétvégén meg főzőversenyes kajánk lesz = vadpörkölt dödöllével. Segítettem? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokat segítettél!!!!Köszi!:-)Lasagne, igen...bár lehet hogy csak milánói lesz.:-)
      Hétvége nálunk is valami bogrács kaja lesz! De felcsigáztál, csinálok dödöllét!:-)

      Törlés
  3. Addig jó még otthon vagy különösen a családodnak ! Jobban betudod osztani úgy a házimunkát mint az anyagiakat is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, addig jó! Mert azután...más lesz, nagyon! De még fogalmam sincs mi???

      Törlés
  4. Megértelek, hogy nem adod Csengét oviba! Hiszem még csak 2 éves múlt. A húgom a legnagyobbat 4 évesen adta oviba, mert a középsővel még otthon volt, 3 év van a lányok között. A középső még nem volt 3,amikor mennie kellett, mert a húsom szeptemberben elkezdett tanítani. Most szeptemberben visszamegy ismét és a kicsit 2,5 évesen muszáj beadnia oviba. Fáj a szíve, de nincs mit tennie.
    Az alvás miatt meg ne aggódj! Amelyik gyerek otthon nem alszik, az az oviban tuti, hogy jókat szunyókál. A közösség ereje, a sok inger főleg a kicsiket nagyon kifárasztja. Alig bírnak ébren maradni az ebéd előtt. Tapasztalatból mondom. De még a nagy lovak is sokszor bealszanak. Robinak is jó lett volna az egésznapos ovi, de itt nincs, ami meg van, azt aranyáron mérik. Amikor két délutánt ott volt, a havidíj egyharmadát kellett még ráfizetnem. És én vittem az ebédet neki. :-))
    Szóval amíg lehet maradjon otthon, hiszen nem egyke, nem kell neki a közösség okvetlen. AZ pedig, hogy Te otthon vagy, a család hátterét biztosítod, megfizethetetlen! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez nagyon jó!

      És nálatok, hogy dolgoznak az anyák? Ennyit fizetnek? Vagy otthon vannak?

      Törlés
  5. Nálunk nem is volt kérdés.Nagyon szeretne már menni oviba,mivel az unokatestvére is oda jár.A héten dől el,hogy felveszik-e.Pedig körzetes,de még így sem biztos a dolog.
    Nekem egy icipicit fáj,hogy eltelt az idő,igazi mennyország volt ez a két és fél év.A munkám mellette is tudnám végezni,meg segítségem is van,de ha neki így a jobb,akkor én is örülök.
    Azon meg szerintem se aggódj,az oviban jókat fog aludni.A szomszéd kislányra rá sem ismernek a szülei,mert itthon sosem aludt,a bölcsődében meg alszik mint a bunda.

    Paradicsomleves,tojásos nokedli,fejessalátával??Nálunk az lesz holnap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó menü! Egyik nap ez lesz!:-)
      Ha egyedül lenne Csenge, szerintem akkor ő is kívánkozna oviba..

      Törlés
  6. Nekem a Csabi soha nem aludt otthon délután. Egyszerűen sehogy sem tudtam rávenni. Az óvodában viszont gond nélkül, mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap nem aludt délután, és az éjjel nagyon jól aludt, fél kilencig!!!! Na majd alakul, nálunk a többiek, nem aludhattak oviban, mert én itthon lógattam a lábam.:-))))

      Törlés
  7. Szerintem is jó döntöttetek, hogy vártok az ovival...
    (én is így tettem volna)
    Az alvástól pedig szerintem ne parázz, az oviban minden másképp lesz, dolgozik majd a csordaszellem!
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én megértem, aki megy oviba, és azt is aki nem...Én azt láttom jó így! Ezeket az éveket nem hozza vissza semmi..

      Törlés
  8. 3 éves kortól kötelező lett nem? mert régen nem volt, de most mintha ez rémlene...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2014-től. Kötelező...á, azért már bocsi, ezt is miért vezették be? Na ebbe most nem megyek bele...Pedig ez is megérne egy beszmolót...

      Törlés