2014. február 4., kedd

Álom..

Este van! Csönd! Mindenki alszik már, vagyis majdnem mindenki...
Lefekszem én is, szemem rátéved a mellettem lévő árnyra, látszik egy kis szuszogó árnyék.Bevackolom magamat is. Kell egy kis idő, míg a dunyha felmelegszik...lassan érzem, átjár a meleg, kötött meleg zokni rajtam van még..éjjel úgyis lerúgom, sosincs rajtam már reggel. Ilyenkor pörög le a nap előttem, ma valahogy nem. Ma olyan nyári gyermekkori emlék jön elő. Mikor ülök a meleg tégla rakáson, még az illatát is érzem az orromban. És jó, nagyon jó! Lassan az álom mezsgyéjére érek, és jön is az álom, mostanában, annyit álmodok, mintha három ember életét élném pár perc alatt, mégsem vagyok fárad, pihentet az álom. Mert álmodni jó...mert azt nem veheti el senki, vagyis de, a reggel, vagy az éjszakai ébredés. Néha olyan jó lenne tovább álmodni, nem sikerül..nem baj, majd álmodok másikat, az is jó lesz!:-)

Ma ünnepi ebéd(vacsora) lesz, grill csirke, krumplipürével, és csokis piskóta.

9 megjegyzés:

  1. Szia Anikó! Csak belestem hozzád egy pillanatra :-), mert olvastam valamit és eszembe jutottál. Ha van kedved nézd meg, ha jól emlékszem voltatok már ilyen vagy hasonló jurtákban nyaralni : http://www.teol.hu/tolna/kozelet/a-vaskorba-koltozott-es-megalapitotta-ujszkitiat-253898?fb_action_ids=510562372308793&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22510562372308793%22%3A10150197656801442%7D&action_type_map=%7B%22510562372308793%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D Szeretettel üdvönöllek: Piroska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Piroska! Igen, igen, Kercaszomoron. Idén is tervezzük őszre. Nagyon jó, de hogy élnék e benne??? Hát...nem tudom, talán...de már nem így, a nagy gyerekekkel..:-)

      Törlés
  2. Anikó!
    Először is nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Csengének! Nyísd meg neki ezt az oldalt biztos szívesen meghallgatja http://www.youtube.com/watch?v=hi3pbtrqy70&list=PL2D63317FC4991C1B

    Nagyon jók bizony az ilyen jó álmok! Nekem nem olyan régen volt egy olyan - nem álmomban, hanem ébren nappal - csodálatos simogató érzésem mikor Apukám fényképére ránéztem /aki sajnos már 10 éve meghalt/, láttam és érzékeltem azt a pillanatot amikor Apukámmal ott vagyunk ketten együtt /kislány voltam/ a konyhában és beszélgetünk, na ekkor ragadott meg a mellkasomban egy csodás meleg, kellemes érzés. A pillanat töredéke volt ugyan, szerettem volna még benne maradni, de huss elszállt mint a pillangó, de még ma is vágyakozva keresem azt az érzést, és nem tudom megmagyarázni, hogy mi lehetett ez.

    Az én kislányom - aki ma már felnőtt - úgy bement anno az oviba, hogy én sóvárogva néztem, hogy ne ez aztán jól leakadt rólam.))) Ennek ellenére mikor még 3 éves koráig otthon voltunk, és a kismotorjával ment, - időnként megállt visszanézett, majd visszahajtott és állandóan azt mondta, hogy ne hagyj el anyukám, ill. ugye nem hagysz el anyukám....))))))
    Nincs a közeledben egy olyan barátnőd, idős kedves ismerősöd akinél néha 1-2-3 órára ott tudod hagyni?, talán ez is egy kis segítség lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos egyik sincs a közelben. Anyósom pár méterre lakik, tegnap elvitte sétálni Csengét, aki úgy volt hajlandó elmenni vele, hogy Dávid is megy. 20 percet mentek. Majd megígérte, ma is mennek. Ma már jött, hogy fáj a lába, nem tud menni. Nem baj, már kis sem akadok rajta.:-)
      Lehet, hogy Csenge is nagyon fogja élvezni az ovit, és még egy fél év, sok idő neki..
      Köszi, mindjárt megmutatom amit küldtél Csengének.:-)))

      Törlés
  3. Én ezen akadtam meg : ünnepi ebéd????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csenge nap van.:-) Ilyenkor az ünnepelt kéri az ebédet és a sütit.:-)

      Törlés
    2. Boldog Csenge-napot, igy utólag is !

      Törlés
  4. Álmodni tényleg jó. Bár ókor vannak ... De csak néha. Mert a legtöbb rémálom akkor jön ha az ember ébren van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért remélem nincsenek rémálmaid Józsi!!!!

      Törlés