2014. február 27., csütörtök

Kertecske..:-)

Hátul lesz az uborka, cukkini, a petrezselymet kell majd megritkítani, és a hagymásokat kiszedni.

Ezt a levendulát, öreg tőként kaptam a szomszéd nénitől 13 éve.:-)

Tél végi látkép..


Még a petrezselyem közül is kibújt!:-)
Tegnap megvettem a vetőmagokat. Nagy bevásárlás volt, 4 csomag.:-( 2 uborka mag, 1 cukkini, és egy erős paprika mag. Ilyenkor már vetettem tavaly, tavaly előtt a paradicsomot, de rájöttem, 3-4 tőnek felesleges.:-( Igen, szomorú vagyok miatta, mert el nem hiszitek, mennyire kertészkednék. De hol? Abban a két négyzet méteres kertben, már így is benne vannak a hagymás virágok, amit idén virágzás után kiveszek. Van benne krókusz, nárcisz, többféle tulipán, jácint. Nagy tő levendula, meg egy kis tő, 2 különböző bokor ribizli, citromfű mindenhol. Fűszer növények, kakukkfű, rozmaring, zsálya, és majd lesz bazsalikom, ezeket rendszeresen használom, és a sok, sok petrezselyem, abból majd ki kell szednem, mert majd a paradicsomnak kell a hely. De mivel a petrezselymet szinte mindenbe teszek, így azért annak kell a hely. Nem tudom, a paradicsom tavaly a ládákba nem ment semmire, idén, inkább kevesebbet ültetek, de remélem jó lesz. És hátsó részben a kerítésre futtatom az uborkát, és a cukkinit. Tavaly az uborka sikerült a legjobban, nagyon sok termett, bár akkor nem itt volt, most nagyobb helyre futhat.  És persze fokhagymát dugok el, ide oda...és a medvehagyma is megajándékoz pár levéllel. Imádom a kiskertemet, csak úgy csinálnám ezt nagyban. Tudom, tudom, aki a kicsit nem becsüli..:-)))

Biggyesztés (Meli:-): Rakott kelkáposzta. Ja és tegnap szerintetek ettek a gyerekek a nudliból? Jól sejtitek, nem! Na ma délután már nasi helyett jó lesz...:-)))

Ma megint nem süt a nap....tényleg így lesz? Egyik nap gyönyörű idő, másik nap borús????

8 megjegyzés:

  1. Nálunk hét ágra süt a nap!!!

    VálaszTörlés
  2. Anikó!
    Jó kertészkedést, végre elég jó idő van hozzá!
    Jól állok a paradicsom - 4 féle - palántákkal, és kezd bújni a különböző pici erőspaprikákból is már. Nagyon szeretem ezt az időszakot is. A kapálgatást és a gyomszedést szívesen mellőzném, de a többi kertészkedős munkát nagyon élvezem.))) Na de nem szerethet mindent nagyon az ember.))))DDDD
    Kiscsaládodnak minden jót kívánok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot!:-)
      Gyomlálni kellene már nekem is...

      Törlés
  3. Szuper a kiskerted! Nagyon leleményes vagy, ilyen sok dolgot tudsz termelni, ez már művészet. Nagy területen könnyebb a sokféleség.:) Mondom ezt túlzás nélkül, tudva, hogy tavaly nekem se uborkám, se cukkinim nem lett. 500 nm-en! Viszont volt a paradicsom. Szinte csak az volt.

    Nekem a kedvencem a rakott kel, úgyhogy most minden bajom van, nyálcsöpögés, nemlétező illatok érzékelése, ebéd utáni éhségérzet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, művészet!:-))) Mindenesetre nem kell kosárszám gyűjtenem a terméseket!:-))
      Én ma egész nap eszek.Csenge is... Összeért a maradék nudli...stb. :-)))

      Törlés
  4. Most látom, hogy maradt még a nudliból :-) Én kérek szépen! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is hittem volna, de tegnapra is isteni finom maradt, és el is fogyott.:-)))

      (Mert küldtem neked fénypostával:-DDD)

      Törlés