2012. szeptember 17., hétfő

Ez van....

Hideg van. Fázik a lábam, és tegnap már a forró fürdőt kívántam. Eszembe jutott a pár napja érzett forróság, amikor már kívántam, hogy vége legyen. Hát vége lett! Nem panaszkodom, mert gyönyörűen süt a nap. De nincs jó kedvem. Ma olyat kell csinálnom, amihez semmi, de semmi kedvem. Be kell mennem a rajz tanárhoz, tisztázni pár dolgot. Tavaly is bögyömbe volt már, de vártam a változást, de ami múlthéten történt, kiverte a biztosítékot nálam. Dávidot nem csípi. Nem tudom mi ennek az oka, ha magatartási, akkor is kíváncsi vagyok a kedves tanár nő véleményére. Év végén, alíg akarta megadni a 4 -est neki rajzból, pedig szerintem nagyon ügyes. De már akkor is voltak beszólásai, és ami felhábórított mindig Mesihet rohant panaszkodni, aki nem tudott a helyzettel mit kezdeni. Mint írtam vártam, mert ez év vége felé volt már. De múlt héten ilyet mondott Dávidnak; - nálatok, első gyerek normális a második zizi(???) a harmadik normális, a negyedik zizi lesz??? 
Lásd, első a Mesi, jól rajzol, lány, viselkedni is tud. Második Dávid, aki lehet néha ökörködik, de ügyesen rajzol, Bence aki tud viselkedni, de nem olyan ügyes rajzoló, és már véleményt mondott Csengéről is, hogy zizi? No erre mit lépjek? Legszívesebben leordítám a fejét a kedves tanárnőnek, nem szép szavakkal. De nem teszem, elmegyek ma, mert a fogadó óra még két hét múlva lesz, jobb ezt frissibe elintézni. És megkérdezem a kedves tanár nénit, mi a baja a Dáviddal? Mert ez már személyeskedés szerintem. És amúgy minek hasonlítgatja már össze a gyerekeimet, ha én sem teszem? Nagyon kíváncsi vagyok mit fog mondani. Délután leírom.

Addig kiszellőztetem a fejemet, leeresztem a hütőt, mert a fagyasztó részében rengeteg hal van, de jég is ahogy láttam. :.( Főznöm nem kell, maradt káposzta.

12 megjegyzés:

  1. Pffff na ez nem semmi. Én is kíváncsi leszek mit fog mondani. Lehet egyszerűen letagadja, hogy ő nem is mondott ilyent.
    A fiam mikor elsőbe került, mi is kifogtunk egy ilyen "kedves" tanítónéni. A napközis tanárnőről nem is beszélve.
    Nekem is a fiam eleven gyerek volt. De a tanárnő már az első pillanatban kiszúrt minket.Lehet mert egyedülálló anyuka voltam? És a steril osztály, amit szeretett volna, nem valósult meg?
    Most nem részletezem, de lenne mit mesélni. A fiam elsőben a 8.-ik (!!) napon megkapta az első fekete pontját.
    Félévkor el akartam hozni, de többen lebeszéltek róla. Viszont a másodikat más iskolában kezdtük. És minő érdekes semmi baj nem volt a gyerekkel...(vagy a tanárral?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem vagyok egy berohangálós tipus! Sokszor azért tudom, hogy a tanárnak sincs nagyon sok fegyelmezési eszköze. És azt is tudjuk a gyerekek szeretnek kicsit túlozni.De azért ez szerintem kicsit túlzás volt! És én nagyon tisztelem a tanárokat!!!

      Látod, nálatok is az első, hogy sikerült, és maradt rossz emléked róla, és biztos vagyok a fiadban is!

      Törlés
    2. Nyilván, hogy nem mindig a tanárok a hibásak. És nyilván, hogy egy anya meg félti a gyerekét, és ha megbántják a gyereket, az az anyának is rosszul esik. De ilyent akkor sem lehet mondani, de még utalni sem rá.
      Egysezrűen ilyen gondolatnak egy tanár/felnőt fejében megszületni sem volna szabad, nem hogy kimondani, egy gyereknek.
      Bizony nem jó emlékünk van az elsőről......(ami valljuk be egy elég fontos lépcsőfok a tanulás világában)

      Törlés
  2. Igen, sajnos ez úgy szokott lenni, hogy aki ilyeneket mond, az tulajdonképpen nem gondolja annyira komolyan, mint mi, akik a másik oldalon halljuk. És ilyenkor jön az, hogy nem is úgy gondolta, meg félreértés az egész, csak hát annak, akiről mondták, ez nem valami nagy vigasz.
    Persze, teljesen egyértelmű, hogy egy pedagógus nem mondhat ilyet egy gyereknek. Szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk oké, ő nem is gondolta komolyan, én sem amikor mesélte Dávid, egy nappal a történtek után. Többszőr rákérdeztem, biztos így volt, ez hangzott el? Mert nem hittem el. De aki ismeri Dávidot, tudja így van. És csoda, hogy elmesélte. Záró mondata, az volt, de anya ez nem újdonság mindig így van!:-(

      Törlés
  3. Nagyon utáltam ha a tanáraim kivételeztek,össze hasonlítottak bennünket(osztálytársakat,testvéreket) az iskolába!Lehet nem gondolja komolyan de akkor sem helyes és jogosnak tartom ha kérdőre vonod Őt.Jobb még ezt így az elején tisztázni.
    Nekem is hűtőt kell takarítanom,mert fagyos:/
    Azért ennek ellenére szép napot Nektek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, azért jó nap volt ennek ellenére, és még kérdőre sem tudtam vonni.:-(
      De a hütő csilli-villi lett. Volt meló vele.:-))))

      Törlés
  4. Én azt gondolom, akármikor tudsz is beszélni ezzel a nővel, mindenképpen beszélj vele. Nem baj az, ha már elmúlik belőled az indulat, nincs rosszabb egy nyugodt, és határozott anyatigrisnél. :) De értésére kell adnod, hogy tudsz az esetről, és azt is, hogy nem fordulhat elő többet hasonló sem, mert jelezni fogod a feletteseinek. Ilyet senki nem mondhat egy gyerekre sem, nemhogy egy tanár. (álomvilágban élek, tudom, de azt remélem, az ilyeneket majd kiszűri az életpálya modell...)
    Sajnálom, hogy Dávidnak ilyesmit kell átélnie. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen bölcs vagy Dius! Igen, erre is gondoltam, a nyugodt, határozott anyatigrisre.:-)
      Persze, hogy beszélek vele, hiszen a legjobban azt sajnálom, hogy hallania kellett ezt Dávidnak.:-(

      Törlés
  5. Ez nagyon durva! :( Remélem, ha sikerül vele beszélni, visszavesz.

    VálaszTörlés
  6. Ha nem vesz vissza, beszélek az igazgató nővel. Ennyi!

    VálaszTörlés