2012. szeptember 11., kedd

szülői:-(

Soha többé nem megyek szülőire!(dehogynem)

Csak egy helyre tudtam menni, ecc-pecc nótát most kihagytam, így logika alapján Bencének az osztályba mentem. Gondoltam ott új vagyok, meg a tanárt sem ismertem még. Miért nem treníroztam magam előtte, csöndbe legyek, semmi elégedtlenkedés, csönd!!! Nem nekem nem tetszett, hogy nincs termük a gyerekeknek, vagyis van egy nyelvi terem 15 főnek hellyel. Nekem nem tetszett hogy 1500-2000ft legyen az osztály pénz, meg a színes póló, 1200 ft-ért,amit max 2x vesz fel a gyerek az évben, akkor már miért nem lehet valami színes póló és rá majd a kitűző? Majd azt sem igazán értettem, miért kell 2000ft-ot fizetni, egy tan órán megtartott skanzeni napért, amit állítólag megpályázott az iskola, és megnyert. Meg havonta menjek be, a bankba, vagy befizethetem egybe is, az osztály pénzt ha akarom...Majd másfél óra száraz anyag, mikor lesz szünet, stb. De egy kérés sem, hogy ugyan már ismerkedjünk össze egy kirándulással. Majd a gyerekekkel valamikor szeretne kirándulni a tanár nő. Be a mély vízbe az ötödikeseket, heti egy ofő, azt oldja meg a gyerek a dolgát. És vegye az akadályokat.
És ez még csak egy gyerek szülőién volt, mi lehetett a többin????

10 megjegyzés:

  1. Szívesen olvasgatlak, hogy Tudd...

    VálaszTörlés
  2. Örülök neki nagyon!!!! Csak kár, hogy nem tudom kinek örülök?:-))))

    VálaszTörlés
  3. Amikor nem tudok menni ovis szülőire, másnap reggel mindig odaállok az óvónéni elé kezemben a pénztárcámmal, és megkérdezem, hogy akkor mennyit fizessek... :-))) vagy :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, azok a régi szép idők...ovis szülői.:-) Na itt már nem olyan bensőséges a dolog!

      Törlés
  4. Hajjajj... én holnap megyek, nálunk is választanom kellett, hogy hova... Erik nyert, Patrikét kihagyom, osztódási képességek híján.
    Sajnálom, hogy nem valami csudajó hangulatú szülőin voltál. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a tanár sem volt valami jó hangulatban. Így átragadt ránk is.:-( Neked ma sokkal jobban!

      Törlés
  5. Most estem haza én is életem első, nem általam tartott szülőiéről. És ha hiszed, ha nem , itt is a pénz közbejátszott. És fehér, vasalt póló kell tornaórára. Na jó, nem mindegyikre, csak az elsőre, mert "egyenpólót" festenek majd maguknak. És 1000 listát kellett kitölteni, de szerencsére nem voltak aggályoskodó szülők. Persze vannak. A nagy részét ismerem a gyerekeknek, jó kis osztály lesz és még a tanító néni is aranyos. A többit meg meglátjuk, mert nem akar menni Nagyfiú. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De beülnék a Te szülőidre.:-)))Alsóban még nekünk is sokkal jobb szülői volt. A Nagyfiú meg kedvet kap majd, ha elindul.:-)))

      Törlés
  6. Egyetértek. én hétfőn voltam, felolvasta a tanító néni a kötelességeket, hogy mit szabad, mit nem. aztán osztálypénz, hogy elvileg nem lehet, de hát kell, nincs mit tenni. és mivel nem lehet kirándulási előlegként szedik. eddig 500ft volt havonta, most mennyi? egyik anyuka, a gucci csizmájában megszólalt, hogy szerinte olyan 4000!!!ft havonta, mert ha jövőre mennek majd két napos kirándulásra, akkor gyűjtsünk jóóóóóóóóó sokat. 24-en járnak egyébként az osztályba. ha jól számolok az havi 96ezer forint! anyám, beszarás. most is van tavalyról 90ezer osztálypénz. hálisten, rajtam kivül volt még olyan, aki azt mondta maradjon a havi 500ft. könyörgöm, miért nem kérdezik meg, hogy egyáltalán mennyit bír el a pénztárcánk?? miért szégyen nekünk, ha éppen nem tudunk megfelelni ezeknek a dolgoknak, mert másra kell a kevés pénzünk? mindenki beadja, mert senki sem akarja hogy pont az ő gyerekét cikizzék, de akkor is felháborító hogy mennyit legombolnak időnként rólunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez szép!:-@ Akkor nálatok sem rózsásabb a helyzet.:-( Bár én idén megfogadtam, tőlem megszavazhatnak több osztálypénzt, én 1000ft-ot fogok minden gyereknek fizetni havonta, ennyit és nem többet. Mesinek így is lesz több kiadás, mert nyolcadikos!
      És a legszebb, hogy sosem látom mire megy el a pénzünk!

      Törlés