2012. szeptember 7., péntek

Túléltük!:-)

Túléltük az első hetet!:-) Belejövünk előbb, utóbb mint kiskutya az ugatásba.:-)))

És csak egy tankönyv nincs meg, Bence angol munka füzete, de két! hét múlva állítólag az is meg lesz. No mindegy, ezen nem rágódok. Bekötöttük tegnap, nem volt olyan nagyon gáz, a használt könyv sem. Vagyis egy volt, de mutattam, hogy jó lenne belefirkantanák így frissibe, hogy nem Dávid húzta át, szöveg kiemelővel évközben. Mert mikor visszaveszik év végén, nagyon kekeckedősek tudnak lenni.

Hétvégén kertészkedni szeretnék nagyon. A fű teljesen kiéget, csak por van a helyén, szó szerint. Paradicsom töveket kigyomláljuk, mert el vannak száradva. A fűszerek így fellélegzhettnek. Szedret is visszanyesem, na az nagyon tud nőni, és szúrni is.:-) Fiúk peca cucca mindenhol, meg a bunki építés maradványa, na azt is rendbe kell rakni.

És kitaláltam, mától, ha nem felejtem el, leírom mit főztem. Semmi extra nem szokott lenni, így ne várjátok hogy valami franciás nevű menü lesz. Én magyarosan szoktam főzni. :-) Azért találtam ki ezt, mert talán másnak is segítség lesz, aki éppen azzal küzd, amivel én szoktam, miszerint, fogalma sincs mit főzzön éppen.:-)
Tehát ma ezt főztem; lebbencs leves, és túrós guba. (megsúgom, már levest ettem, nagyon finom lett. A gubának meg isteni illata van, imádom ami túrós:-)))

8 megjegyzés:

  1. Szia Anikó!

    Ennek a túrós gubának érdekelne az elkészítése!!Hasonlóan,mint a mákos csak túró és vanília puding??

    VálaszTörlés
  2. Szia Meli!

    Hasonló, én most tejbe beáztatott kiflikarikákat raktam, majd túró, amibe, tojást, citrom héját, vaniliás cukrot, mazsolát, cukrot és tejfőlt tettem. Újra egy sor kifli, túró és a végén pici cukorral elkevert tejfőllel, leöntöttem. 180 fokon pirosra sütöttem. Sok tejbe áztattam a kiflit, meg le is öntöttem tejjel, mert így szaftos lesz. Jó étvágyat hozzá!:-)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, hogy túléltétek. Kíváncsi vagyok, mi hogyan fogjuk. Ma már túléltük a szobarendezést. Viszonylag fájdalommentesen sikerült kidobálni dolgokat, ráadásul együtt. Jövő szombaton indul az élet. Addig meg ki sem látok a lázból, hasmenésből és a munkából. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, csak nem valami vírus? Ha igen, jobbulást, ha az izgalom miatt van, akkor is!:-)))

      Törlés
  4. Túrós gubáról még sosem hallottam, de jól hangzik. :)
    Ennél az első hétnél soha rosszabbat Nektek sem. :)

    VálaszTörlés