2012. szeptember 26., szerda

Mámoros.:-)

Mámoros boldogság, kicsit bágyadtan, de mint írom, mámorosan.:-D Mert....akinek volt is migrénes fejfájása valaha, az tudja csak miről beszélek. Ez az állapot akkor következik le, mikor elmúlik a migréned!:-)))
Na ma délelőtt mindent gondoltam, csak szépeket nem. Erősen koncentráltam arra az érzésre, vagyis a mostanira, amikor hű de boldog vagyok, elmúlt a migrén.:-))))De azért kiütött a kanapéra engem is. Olyan érzésem volt, hogy lebénul a fél arcom. Nem jó érzés!:-( Persze megint az időjárás, meg a szél, meg minden. Na ennyi, és nem vagyok hajlandó több betűt rááldozni.
Csenge sem aludt el, le is hoztam, biztos a szél miatt ő is. De jó kedve van. Annyit változott mostanában. Olyan kis emberke lett. Imádom, őt is. Meg azt is hogy Mesivel mostanában olyan jó a viszonyunk! Most már leírom, mert látom, nem egy két napig tart. Ő általa én is újra kamasz vagyok. És ezt nagyon jó újra élni. Nem tudom majd a fiúkkal milyen lesz, de lányosan megélni újra a kamaszkort felemelő. Ő járja az utat, én már ismerem ezt, és tudom mikor azt érzi itt a világége, akkor is a legjobb dolog történik vele. Mert nem ez a világvége, én tudom!;-)

És az ebéd, mára marad még tegnapról leves és milánói, de nem elég. Így gyorsan gyúrtam be tésztát, kenyértésztát, majd jó egy kiló hagymát megdinszteltem, pároltam, kicsit megkaramellizáltam, tettem bele kakukkfüvet,és  rátettem a tésztára, tetejére kis angol szalonnát, csak az íze kedvéért. Isteni lett! Először kedves barátainknál ettünk ilyet, Bettuséknál. Na, azóta rendszeresen csinálom én is. Ő tudja a szép hivatalos nevét is, én csak hagymás kenyérlángosnak hívom.:-D
 

16 megjegyzés:

  1. Át tudom érezni a fájdalmadat,és a mámoros érzést is! Volt benne részem sajnos,de lekopogom pár hónapja nem jelentkezik ez a cudar migrénes fejfájás. Anyukám Ausztriából hozott (sajnos nálunk nem kapható)Bayer aszpirint ami kimondottan migrénre van.Nagy kerek pezsgőtabletta ,12 euró 10 db. Mikor már csak a jelét is éreztem annak,hogy közeleg a fájdalom már vettem is be belőle!Önmagában más gyógyszer egy sem volt hatásos előtte! A hagymás kenyérkéd finom lehetett,mi is szeretjük nagyon. Egyszerű kenyértésztába gyúrtad bele csak:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindennel próbálkoztam már, most épp algopyrin volt itthon.
      Kenyértésztát kinyújtottam a nagyobb tepsibe, rá a sok hagyma, és a szalonna. Így sütöttem meg.

      Törlés
  2. A kisebbik lányom szokott migrénnel szenvedni. Mondta már többször hogy amikor elmúlik a fejfájása , felvan pörögve teljesen. Sajnos nem tudja kitapasztalni hogy melyik gyógyszer hat neki jobban. Mostanában valaki tanácsára colát is iszik olyankor állítólag tágítja az ereket és jó erre a fejfájásra. Egyszer próbáld ki Te is. Örülök azért hogy már most könnyebben van és hogy lányoddal is jól megvagytok. Finom amit készítettél szerintem az a pomposz. Szoktam én is csinálni szeretjük !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pontosan olyan érzés, mikor elmúlik teljesen fel vagy doppingolva.:-D Én kávét szoktam inni, de valamikor még egy pohár vízet is nehezemre esik lenyelni, mert a gyomrom is forog ilyenkor.:-(

      Igen, hasonlít a pomposra, csak erre nagyon sok hagyma van rakva. És nincs tejfől rajta. A sok hagyma olyan kellemesen édes, hmmm és fiiiiiinom!:-)

      Törlés
  3. Pissaladiére.:-)

    A migrén miatt sajnállak nagyon, de ha ez segít -így utólag-, ma nekem is az volt, sőt már majdnem két napja tartott, a hétfő éjszakai viharral jött.:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A p betűig meg volt!:-) Sajnos, nem biztos, hogy megjegyzem, vagyok így néha valamivel...:-)

      Gondoltam is rád, hogy nálad is látogatóban volt a migrén!:-(

      Törlés
  4. Falmmkuchen:-))

    Nálunk, ez a fajta kenyérlángos. Az jó, ha már nem fáj! Remélem sokáig tart majd!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt sem fogom megjegyezni!:-D
      De köszi hogy leírtad!:-)))
      Én is nagyon remélem. És azt is, hogy neked az izületed sem fáj már!

      Törlés
  5. Szerencsére nem vagyok annyira fejfájós, de volt tapasztalatom a migrénes dolgoban, hát utána tényleg olyan...olyan...lebegősen rózsaszínűen kerek a világ :)))
    A fiamnak is voltak olyan fejfájásai, szerintem migrénes, hogy lefeküdt, be kellett még a sötétítőt is húzni, volt hogy hányt is, utána megkönnyebbült, s enyhült a fejfájása.
    Irigyellek, hogy ilyen sokgyerekes anyuka vagy :))) Olyan jó érzsá lehet, olyan jó olvasni, amiket írsz róluk :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos migrénes fejfájása volt a fiadnak. Nekem is volt már gyerekkoromban is.:-(
      Nagyon szeretek sokgyerekes anyuka lenni. Mikor a szemükbe nézek és azt látom bennük,hogy én akartam őket, belőlem vannak...és Zsoltiból.:-))))

      Nekem meg jó érzés,hogy olvasol!:-))))

      Törlés
  6. Amilyen fejfájós voltam én is , úgy múlt el Kata születése óta ! Nagyon ritkán fáj a fejem, pedig néha még a vérnyomásom is felszökik a gyógyszer mellett mint mostanában az időjárás miatt ! De emlékszem te mindig ilyen fejfájós voltál mikor gyerekek voltunk ! Ma én is pizzát csináltam 2 félét paradicsomosat és fokhagymás tejfölöset. Nagyon finom lehetett a tiéd is olyan sok hagymával :) puszi

    VálaszTörlés
  7. Nehéz lehet ilyen migrénes "időszakokban is helytállni anyaként!
    Nálam csak enyhe szédelgés, hányinger van ilyen frontos napokon, arra meg magneB6 a megoldás. Algopirinmentes napokat!Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most jól jött Zsolti délutános műszakja, mert sokat segített nekem. Remélem csak ilyen napok jönnek most.:-)

      Törlés
  8. Én sem úszom meg gyógyszer nélkül általában, bár legutóbb bevettem két magnéziumot, egy b6-ot, meg két pohár vizet, és használt. Mondjuk még a migrén elején bevettem ezeket, amikor éreztem, hogy kerülget. AMikor ezekhez már késő, akkor jön a gyógyszer, meg a szenvedés...
    A kenyérlángos nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt a magne b6-ot kipróbálom legközelebb. Remélem jóóóóóóóóóósoká lesz ilyen.:-)
      Finom volt a lángos, nagyon.:-)

      Törlés