2012. szeptember 20., csütörtök

Kerek:-)

Azért abból a szempontból jó, hogy elkezdtem leírni az ebédünket, hogy van minden nap mit írnom.:-) Ha más nem is jut eszembe, vagy unalmas lenne a nap.
Ma például az jutott eszembe mikor az Alma együttesre ráztuk Csengével, vajon hányan teszik éppen ezt most? Vagy tudják e, hogy milyen jó dolog ez? Önfeledten viháncolni, nevetni, bohóckodni ilyenkor? Vagy a csokis tálat odaadva a kisdednek, aki a legnagyobb élvezettel nyalja ki, közben könnyékig (jobb esetben), csokis, és csokis pofiját megpuszilva, ennél szebb képet nem őrizhetsz lelkedben? Sajnos én is mint sok, sok anyuka, mikor a most nagyok, kicsik voltak, beleestem a mókus kerék csapdájába. De évek alatt rájöttem, ennél jobb dolog nem történhet az emberrel, mint pl a mai nap (eddig, azért a délután hozhat még meglepetéseket:-)

Na most elkanyarodtam, pedig "csak" az ebédről akartam írni. Ami úgy kezdődött, hogy kérdeztem a nagyobbacska gyerekeket tegnap este, mit is főzzek ma? Háromból kettő, krumplipürét vágott rá, a harmadik elbohóckodta a nagyon fontos kérdésemet!:-))) Igen ám, de a krumplipüré mellé, járna ugye valami. Gondolkodtam halon kívül mi van még a fagyóba? Darálthús, meg egy adag csirke mell. Fasírthoz most nem volt hangulatom, így elővettem este a csirke mellet. Gondoltam kirántom a krumplipüré mellé. De ha már rászánom magam, mert utálok panírozni, meg az olaj szagot, akkor már cifrázzam kicsit, régen volt mackósajttal töltve. És a panírba szezám mag rakva, így ilyen lett. És hogy még jobban cifrázzam, a krumpliba, almát is főztem, nagyon szeretjük  így a krumplipürét. :-)
És a nasira is gondoltam, gyors kevert kakaós, meggyes süti lett.
Ígérem, nem fogok mindig ilyen hosszan írni az ebédről, csak most olyan kerek volt!:-)))

11 megjegyzés:

  1. Olyan jó ilyenkor olvasni, mikor szinte átüt az írásodon hogy most nyugodt boldog anyuka vagy! Finom ebédet készítettél azt a sajtos husit még nem ismerem!További szép napot kívánok !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Néha vannak ilyen napok is.:-)))
      Próbáld ki a sajtos husit, nagyon finom.:-) És szép nap volt, köszi!

      Törlés
  2. Mmmmmm, szívesen lettem volna nálatok ebédvendég! Bár nem panaszkodom, nálunk ma szilvás gombóc volt, amit nem én készítettem, így duplán ízlett! Még nudli is kerekedett. Nagyon jót ebédeltünk. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a szilvás gombóc is nagyon finom!!!:-)

      Megkaptad az emailt?

      Törlés
    2. Nem! :( Mégegyszer a cím:
      gionetta@gmail.com

      Törlés
    3. Meg van az emil. A lüke gmail betette a spamek közé. Hát nem tudja ez, hogy mennyire vártam ezt az emilt??? :-))

      Törlés
    4. Mostanában mindig ez van!:-( Én nálam még az a rossz, hogy nem com a vége, hanem hu...és mindenki com-ot ír, így nem kapom meg.:-(

      Törlés
  3. Szerintem nyugodtan írhatsz máskor is hosszan, akármiről is, jó olvasni...Eszter

    VálaszTörlés
  4. Igen, lehet hosszúkat írni, örömmel elolvassuk:-)

    VálaszTörlés