2012. szeptember 10., hétfő

mostanában..

Megdöbbenek sokszor mostanában milyen nagy fejlődésen ment át, Csenge. Akármit mondok neki, vagy kérem, teljesíti. És ami érdekes nekem, hogy már mindent megért. De mondani nem mondja. Persze van amit igen, papu=papucs, dejde=gyere, apa, tisztán, meg az anya is, de azt huncut mód nem mondja, ja és a tududit is mondja, na ki találja ki mi az???:-DMeg ha énekelek, ő is énekel, a "búj bele Jankóra, a végén a fogaDÓra a DÓt ő mondja hangosan. Olyan aranyos. Persze a kortársaihoz képest nem egy duma gép, mert az igent is, egy határozott fejbólintás, majd, hmmmm! A nem viszont határozott fej fordítás, és NEM!:-))))Na ott nincs máshogy ejtés.:-)))Nem, az nem!!! De ahogy fut az új papucsáért és közben a karját lóbálja hozzá, és felveszi majd büszkén hordja, csajos az biztos!!:-)

Ma nagy sütögetésben voltunk Csengével, míg Zsolti ismételten füvet ültetett(majdnem azt írtam füvezett, na de azt már mégsem írhatom, mert jönnek még, és elviszik drogozásért:-))))
Kiflit sütöttünk Csengével.  A recept, és a formázás nagyon jó ötlet, Györgyitől van.:-) Egyből 1 kg lisztből csináltam, lett 18 db kifli, + egy amit Csenge csinált, olyan aranyos ahogy segít a konyhában.:-) Meg begyúrtam holnapra egy kis sós rágásának valót, csak mert volt a hűtőben fél kiló túró amit el kellett használnom. Na ennek nagyon egyszerű receptje van, fél kiló túró, fél kiló liszt, 25 dkg vaj, só. Ezeket összegyúrjuk, éjjelre a hűtőben pihen, majd hajtogatjuk egy párszor, tojással megkenjük, sajt, magok mehetnek rá, és süthetjük jó ropogósra.Ennyire egyszerű!:-)Kedves barátunktól, Katitól van a recept.:-)
Ebéd borsó leves lett, és grízes tészta, finom házi baracklekvárral. Olyan jó, idén nagyon fogy a szörpim amit elraktam, bodzát, és mentát.

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm a túrós guba receptjét is!

    VálaszTörlés
  2. Talán túrórudi akar lenni az a tududi ? :))) Kata is kb ennyit és igy beszél ! Kérném a padlizsán krém receptjét ! Puszika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És kitaláltad!:-) Csaknem, neked is van egy túrórudi evőd???:-)
      Padlizsánt sütőben megsütöd, addig,hogy a héja leváljon, majd én belerakom a mixelős edényembe, amibe fokhagymát, sót, sok oliva olajat teszek, kb olyan egy decit. Van aki hagymát is tesz bele, meg majonézt is. Azt csak akkor ha hamar elfogy, mert úgy már romlékonyabb. Erdélyben parázson sütik meg a padlizsánt.

      Törlés
  3. Hú, de örülök, hogy megcsináltad a kiflit! Milyen lett? Ízlett? Képek? Nálunk az 1 adag együltőhelyben elfogyott. Ma reggel már reklamálás volt, hogy hol a kiflim? Mondtam, megetted, erre szájhúzogatás. Azt hiszem holnap ismét be kell dagasztanom egy adagot, ha már van savóm, mert kénytelen voltam túrót készíteni este 9kor. Anyósom ugyanis adott két doboz aludttejet. Lett belőle 30 deka túró, ahogy sejtettem és 1,5 liter savó. No, abból lesz a kifli, mert a túrós gubához már csak az hiányzik! :-)) A többi savót lefagyasztom és jól jön később, meg lehet csütörtökön, ha mehetek kemencében sütni. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom lett, csak nem lett olyan cserepes mert amivel lefedtem volna, az is tele volt! 3 db maradt ma reggelire nekünk, így nem kell írnom, hogy nagyon finom lett. :-) Túrós gubát jó hogy megcsinálod!:-)Képek sajnos nincsenek, de mentségemre legyen mondva, nem is jut eszembe sokszor, meg nem is kivitelezhető menet közben.:-) Nálam legalább is.:-))))Ez a kemencézés nagyon tetszik nekem, kár, hogy itt nincs ilyen!:-(

      Törlés