2012. szeptember 25., kedd

Tuti!:-)

Hogy frontos vagyok? Tuti! Mint a gyerekek, ha nem alszik, ha nem eszik, ha nyűgös akkor frontos, biztos én is az voltam tegnap. Ma kisütött a  napocska, holott csöppet sem volt nyugodtabb napom, csak ma délelőtt volt húzósabb.
Január 17.-i dátummal beutaló, mára időpont, szeptember 25.-e. És november 5.én még csak tervezés, így jó ha  karácsonyra lesz fogszabályzója Bencének is. Mert igen neki is kell, eddig mind a háromnak, gyönyörű gyöngy tejfogú kisgyerekeimből, nagyobbacska korukra, igazi összevissza növő, torlódó fogsorú, kiskamasz lett. Láttatok engem már fényképen, nekem 2 perc szünet van a fogaim között. Na, egyik sem örökölte tőlem ezt (jó Csenge még lehet, bár nem valószínű). Pedig mennyi pénzt megspóroltunk volna. Így is, hogy tb-re megy, még kedvezményes. 3000ft volt ma a röntgen, a kivehető fogszabályzó eddig olyan 7000ft volt. Mesié, mivel neki már ragasztott így alsó, felső olyan 65000ft lesz. Most kezdjük az alsót is. De nagyon rendesek, mert kezembe nyomják az olyan 11000ft-os csekket, és mikor elkezdem vakarni a fejem, megnyugtatnak, nem kell sietni vele. Bár itt ugye nem a sietés a fontos. Havonta kell menni Mesivel, a kivehetővel a fiúknál kéthavonta. Szóval, már ismernek nagyon. De azért amiket hallok, mennyibe kerülnek a fogszabályzók magán úton, csak pislogok.:-O

Ma hagymakrém leves volt, levesgyönggyel, és milánói. Maradék kalácsot meg nyakonötöttem jó sok pudinggal. Így megvolt a nasi is. Délelőtt elszaladtam még vásárolni. Kicsit feltöltöttem a hűtőt.

10 megjegyzés:

  1. Örülök hogy "kisütött a napocska" és már jobb a kedved. Eltudom képzelni hogy nagyon sok dolgod és gondod van de tudom magamról hogy nem egyformán reagálok dolgokra ha nyugodt vagyok vagy ha ideges. Borzalmasak azért ezek a fogszabályzós árak meglepődtem! Finom ebédetek volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is tudom, teljesen másképp látok dolgokat nyugodtabban.:-)

      Törlés
  2. Végre kicsit jobb kedved van:) Szerintem volt valami a levegőben, mert én is teljesen depis hangulatban voltam napokig, ma már kicsit jobb:)Jó ötlet, holnap kalácspudding lesz, van a fagyasztóban maradék kalácsom:)Folyamatos hűtő feltöltés, én is ezt csinálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erzsi! Remélem neked is jobb napjaid vannak!:-)

      Törlés
  3. Köszönjük a köszöntést:)
    Fogszabályzós voltam, akkor vidéken 1 fogdoki foglalkozott a csámpás fogakkal, az is magánúton,rengeteg pénzért. Azóta Colgate mosolyom van:)

    VálaszTörlés
  4. Szupi, minden rendben, jobban vagy! Megmondom mennyi magánúton. A szomszéd Bencének otthon két év alatt, alsó-felső, és még nincs vége, 750.000 Ft. Igen, jól látjátok, hétszázötvenezer. Szóval most még Bazsi is hozzájön, annál még csak a felső és így is valami 280.000. Mert még nőnek a fogai kifelé. Hát ha Nagyfiúnak is kell.... Márpedig kell, mert fent eggyel több foga van és nagy lapátok vannak már a szájában, nekünk is lesz mit kicsengetni. Még szerencse, hogy fizeti a fogbiztosítása. Jah, persze, azt is kell havonta fizetni, de így még mindig jobban jövünk ki. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt elolvasni is rengeteg pénz volt! No, akkor befogom a számat!

      Törlés
  5. Eurós árakat tudok mondani, kb 2000-2500 euró, tehát 600-750ezer forint nálunk magánúton.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondom, ez eszméletlen sok pénz! És ezt nekem, meg gondolom másnak is, ha magán úton akarja megcsinálni, egy vagyon! Szó szerint!!!!!

      Törlés