2012. szeptember 4., kedd

Kicsit visszakanyarodva...

Amúgy a tegnapi bejegyzéshez visszakanyarodva kicsit, örülök, hogy más blogokban olvasva, nagyon jól telt a tegnapi nap. Én az éjjel visszagondolva, rájöttem mi volt nálam a baj.
Bencén éreztem a legjobban a feszültséget. A bizonytalanságot, a tudás hiány miatt, a lemaradás a küzdelem miatt. Persze tudom én mennyi fejlődött az elmúlt években, mennyi küzdelem árán, de a kudarc miatt kialakult dacosságot nehéz elviselni. Hazajött tegnap, első szava, borzalmas volt! Kérdem miért? Gyorsan diktáltak, nem tudta leírni rendesen az óra rendet, csúnyán írta meg az ellenőrzőjét. Persze ezért nem tudtam megdicsérni, csak elfogadtam. Beadta a nyári élményes papírját, hogy rá sem írta a nevét. Azt hitte nem kell beadni, de mikor látta, hogy be kell adni, miért nem írta rá? Mondom neki, ez már ötödik osztály, itt fel kell venni a tempót majd, ettől frusztrált. Meg, hogy mindig máshova kell menni, meg más tanár lesz, sőt az osztály is bontva lesz bizonyos órán. Persze belejön majd, de lesz még nehéz sokáig, én meg sajnálom őt veszettül, még ha tudom is neki kell ezt az utat végigjárnia.
Dávidon, meg kijön a felületessé. Jó az úgy, a füzet tartó mappa bonyolult, hiába kérem őt, tegye bele mert így a füzetei egy hónap után, fertelmesen  fognak kinézni. Kérdem délután, megcímkézte a füzeteket? Igen! Jó, megnézem akkor, ja, akkor mégsem...:-( És ez így megy egész évben, figyelni, figyelni...uzsi nem e rohad a táskában...stb.
Mesi? Meg ugye bele kellene húzni a tanulásba fél évig, na de a keringő jobban foglalkoztatja. Ami érthető is, csak hát a jövője? Így is elégé gyötör hogy gimi, vagy szakközép legyen?

Csengéről most nem írok, mert róla többet szoktam, élvezzük a kettesben létet. Mindent megért már, segít sütni, nemrégen brióst és kenyeret dagasztottunk be, igény lett a tízóraira, és a finom hazai ízekre!:-)))

3 megjegyzés:

  1. Most olvastalak végig. Nem volt időm valahogy. De most vettem magamnak és írok is. Ahogy így olvaslak, elfog a félelem. Nálunk is így lesz? Hogyan fog megfelelni az én kicsikém? Hogyan találja meg a helyét? És közben büszke vagyok rá! Nem tudom a harcait megvívni, nem is akarom. De jó lenne néha ott lenni. Viszont csak innen hátulról tudom figyelni. És tanácsokat adni. Jó olvasni, hogy Nektek is vannak hasonló gondjaitok és tanácsot venni a tapasztalt szülőktől!!! Köszönöm, hogy megosztod velünk a gondokat, gondolatokat és így segítesz nekünk, nekem!!! :-)) Fel a fejjel és kitartást Neked a ta

    VálaszTörlés
  2. névhez. (itt folytatom, mert nem engedett tovább) Nálunk jövő héten kezdődik a suli és szombaton az elsősöknek. Addig van még mit tenni, mert Nagyfiú szobáját át kell még rendeznem. Remélem sikerülni fog! Kitartást, küldöm hozzá az erőt!!! :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ez még szép korszak,berendezni, elsőbe menni.:-) Tele várakozással, tele élménnyel.:-)
      A többi korszak is is szép, máshogy szép!:-))))
      És köszönöm, a szép hozzászólást!

      Törlés