2012. november 18., vasárnap

Azért..

.....rádöbbentem ma, hogy milyen szerencsés ember vagyok én. Zsoltival beszélgettünk, hogy milyen jó lenne egy nagyobb étkező asztal. Nagyok  gyerekek is, és kényelmetlen a négy személyes asztal már. Sorozatban rúgnak, majd ütik meg a térdemet a székkel, a könyök mindig útban van...stb. Tudom nem ez az élet nagy dolga, de mivel szeretünk együtt enni. Így fontos hely is az asztal. Álmodoztam róla sokszor, vasárnapi ebédeknél, karácsonykor, ünnep napokon, hogy lesz egy kényelmes hat személyes asztalunk.
És miért vagyok szerencsés? Mert említettem Zsoltinak, hogy láttam minap egyet akciósan az egyik áruházban. Ma reggel mikor öltözködött, mert kint akart dolgozni, láttam rajta hogy hezitál a munkás ruha felvételénél. Majd megkérdezte tőlem, megnézzük az asztalt? Persze én megörültem neki, elszaladtunk megnézni. Nem, ami akciós volt, nem volt jó...és már alkudoztunk magunkban, hogy másmilyen is jó lesz, mikor az eladó készségesen mondta, van most a raktárban, de ha tudunk, várni, december 6-tól, 20000ft-tal olcsóbb lesz az asztalt! Micsoda? Persze hogy tudunk várni!! :-) Így pont Csenge szülinapján már lehet nagy étkező asztal, meg karácsonykor....meg... na meg már túl leszünk a "gázos" sztorin is. Remélem pozitív megkönnyebbüléssel. Mégis hiszek az emberekben. Mert nem volt az eladónak semmi érdeke, hogy előre mondja, hogy akkor olcsóbb lesz. :-)

Ma nagyon finom ebédünk volt! Libafarhátból csináltam tegnap délután, nagyon fincsi húslevest. Majd pulyka felsőcombot sütöttem, olyan szaftos, puha lett. És tegnap a piacon vettem csicsókát, felét kisütöttem, mint a csípsz, fele rozmaringos, oregános fűszerrel lett sütve a sütőben. Tegnap délután egy nagy kakaós virágot sütöttem, és egy dióvirágot. Van még belőle.:-)

Szép vasárnap délutánt nektek!
 

8 megjegyzés:

  1. Minden álmod így váljon valóra! Nagyon finom ebédetek volt, a csípszből küldhetnél?:-))
    Kellemes pihizést délutánra nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Álltalábna valóra válik!:-) Jó volt a csípsz, de nekem a csicsóka édes, inkább levesnek való, szerintem.
      Köszi volt pihi, remélem neked is!:-)

      Törlés
  2. Anikó, nagyon rendes férjed van. Nem ismerem, de az a férj, aki vasárnap a feleségével megy el asztalt keresni, az egy kincs. Kellemes vasárnap délutánt, estét nektek:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És itt nem is az asztal volt a lényeg. Hanem mert Zsolti utál vásárolni,mégis eljött velem, és ha érzi nekem fontos, próbál odafigyelni.:-) Kincs az biztos!:-)))
      Nektek is szép estét!:-)

      Törlés
  3. Éljeeeeeeeeen! Nekünk akkora asztalunk van, hogy alig fér el a nappaliban, mert hogy ott eszünk. De mégis ezt vettük meg, hogy legyen elég hely, amikor jönnek a rokonok. Még vettünk hozzá két vendéglapot is, no jó is jön, amikor itt a bátyám családostul vagy a húgomék. És mivel pont akkor voltak akciósak a székek, amikorra megérkezett a megrendelés, abból is nyolcat vettünk. No, azt sem bántuk meg. És mindezek beszerzése, három részletben történt, kb. 1,5 év alatt. És olyan jó körbeülni. Ezt Nektek is szívből kívánom! Nem is lesz nehéz.

    Amúgy ezekről a kívánságokról én is tudnék mesélni. 3 éve írtam egy listát a költözésünk előtt, hogy mit is szeretnék megvalósítani anyagiak terén. Ebből már csak egy dolog van hátra. De ha még egy álmom megvalósul ennek sem lesz akadálya.

    Szóval szerencsések vagyunk mi Anikó! Mert szerintem abszolút reális kívánságaink vannak. :-))

    VálaszTörlés
  4. Jujj, de jó! Veletek örülünk mi is, és remélem, hamarosan leülhetünk majd az új asztalotok mellé.:-)

    VálaszTörlés
  5. Igen reális...pont mint mi vagyunk!:-))) De ha ezek tényleg örömet szereznek nekünk?:-)
    Ja és látom, hogy nagyon jó mikor mind a hatan együtt eszünk, sokat mókázunk, beszélgetünk közben, ha még el is férünk majd...:-))))

    VálaszTörlés