2012. november 27., kedd

Vajon...

....kezdjek el aggódni, ha hetek óta rosszul látok? Mert nemrégen észrevettem, hogy ha csak a bal szememmel nézem a betűket, homályosan látok, de a jobb szemmel látok. Ha együtt nézem a betűket akkor kicsit erőltetve, de látok.
Vagy....lehet ez már az öregkori szem romlás???Ilyen öreg vagyok???

15 megjegyzés:

  1. Dettó ... , ebben az a rossz, hogy egy idő után már csak az egyik szemedet használod szinte az olvasáshoz. Mindenképp írass fel szemüveget, az enyém már most elég erős lett +1,5 a jobb és + 2,5 dioptriás a bal szememen az olvasáshoz használt, de az az igazság, hogy nagyon jó, hogy van, mert sokkal kevésbé vagyok fáradt estére ha rajtam van. Én akkor jöttem rá, hogy tényleg kell, amikor 1. TV újságot már akkor sem tudtam elolvasni, ha jó messze tartottam és 2. kétszer is elnéztem a buszmenetrendet. Szóval most hordom, ha dolgozom mindenképp, ha nem, akkor nem feltétlen, pedig akkor sem ártana...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is olyan a szemed, hogy reggel még jobb, majd este már nagyon rossz?
      Pedig minden reggel bízom benne, felkelek és elmúlik..

      Törlés
  2. Mindenképpen menj el szemészhez. Kapsz szemüveget, és máris jobb lesz.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ja, én és az orvos...de az lesz, mese nincs!:-)

      Törlés
  3. Hát igen, mindenképpen kezdj el aggódni. A fejfájásoktól is lehet, de a szemészeten kezdj.
    És ez nem öregedés kérdése ám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csakhát már ezt is olvastam, milyen is az öregkori szem romélás.. Na rászánom magam az orvosra. De sokszor amilyen migrénem van, nem csoda ha pusztul az agyam és a szemem,:-( De ezt sajnos neked sem kell bemutatnom!

      Törlés
  4. Amíg fiatal a szemünk rugalmasabb a szemlencse simán korrigálja az apróbb problémákat, 40 körül azonban már ez nem megy olyan pikk pakk szóval fárad a szemed és rosszabbul látsz, estére meg főleg mert a mesterséges fénynél még rosszabb minden. A szemüveg csodálatos találmány, csak nagyon drága... - főleg ha nem egyforma a két szemed és csináltatni kell. Az enyém minden flinc-flanc nélkül volt 40.000 bár progresszív lencsét kértem, ami azért egy kis plusz, de ha legközelebb csináltatom, már legalább 70 lesz mert kérek rá visszacsillanás gátlót és keményítőt is, amiket most lespóroltam, de kellenének.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jézusom ne ijesztegess!:-O:-))))
      Lehet, hogy már jobban is látok???:-D

      Törlés
  5. SZerintem is érdemes megnézetni szemésszel! Mert az is lehet, hogy a szemed miatt fáj a fejed, és megszűnnének a fejfájások is. Persze nem vagyok orvos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig milyen jó lenne, ha orvos lennél, és távgyógyítanál néhanapján!:-)))

      Törlés
  6. Látod én megoldottam! Öreg koromra nem kell szemüveg olvasáshoz, inkább le kell vennem, ha látni akarom a betűket vagy kötök. Van előnye a közellátásnak is. :-))
    Megnyugtatlak Anikó! Két egyforma dioptriás lencse került 11.000 forintba, hozzá keret, mivel ez majd(mondom MAJD) csak olvasáshoz kell Neked, a keret sem kell, hogy flancos legyen, max 10.000. Mivel ez olvasó szemüveg, nem kell rá antireflex réteg, bár keményítő nem árt, de az árban nem vészes. Igazából akkor van baj, ha a két szem nem egyforma, kancsalság vagy valami más rejtett szemhiba van és pl. cilinder kell a lencsébe, vagy valaki távol és közellátó szemüveget akar egyben. No, akkor az összecsiszolt lencse már húzós. De egyenlőre erről Nálad szó sincs. Ha már kezd a fejed is fájni vagy nagyon idegesítő a homályos látás, akkor irány az orvos és ha már tudod milyen erős szemüveg kell, vegyél egy olcsót 1-2000-ért valamelyik multiban és próbáld ki. Utána jöhet a szemüveg csináltatás. Anyu mindig így csinálta és spórolt is sokat rajta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, ne... olyan szemüveget ne vegyen. A létező legrosszabb, amit tehet vele. Anyukám is ezt csinálta, az lett a nóta vége, hogy jelen pillanatban +7-es szemüvege van... és még romlik. :( Tök egyértelműen a nem megfelelő szemüveg tette tönkre a szemét.
      A fiamnak cilinderes lencséje van, szeptemberben csináltattuk neki a szemüveget (kinőtte a keretet), 26 ezer forint volt. Kifogtunk egy jó akciót, a keret össz-vissz öt forint volt.
      Ilyen akciók mindig vannak, csak jól körül kell nézni.

      Törlés
    2. Tegnap bevallom, belenéztem a egy ilyen szeművegbe, de igazából nem tudtam kipróbálni mert nem volt mit olvasnom. De az igazság az, mindenféleképpen orvossal nézetem meg, mert a két szem nem egyforma. De a családban valakinek bevállt már az ilyen szeműveg.Ő is olvasáshoz használja.
      A gyerekeknek, hogy ilyen drága a szeműveg, ez nagyon felháborít.:-@

      Törlés
    3. Csak orvosi vizsgálat után vette meg Anyu. És mindkét szeme egyforma dioptriás. Sajnálom Anyukád Dius.

      Törlés
  7. Aggódni előre nem kell. Nézesd meg és majd utána. Már ha kell.

    VálaszTörlés